από τη Μάρθα Πατλάκουτζα

          Μια λέξη που από μόνη της μιλάει στην κάθε στιγμή σου. Μπορεί να γίνει η θάλασσα και ο ουρανός σου, εκείνο το ταξίδι της ζωής σου που σε κάνει να νιώθεις ζωντανός.

          Κάποιοι μη μπορώντας να κατανοήσουν την αίσθηση της πληρότητας θα σε αποκαλούσαν μοναχικό λύκο. Κάποιοι που δεν αντέχουν την ύπαρξή τους προτιμούν τη ζωή μέσα από τα στερεότυπα της αγέλης. Όμοιες συμπεριφορές επιβεβαιώνουν πως δεν κάνουν λάθος,  πως ζουν.

          Φόβος. Η λέξη κλειδί της ύπαρξης, μια λέξη που ζει στην ψυχή της πλειοψηφίας των ανθρώπων. Στον καθένα αποκτά και διαφορετικό προσωπείο, προσφέρει βόλεμα στα στεγανά του πλοίου τους.

          Μόνο που τα καράβια δεν φτιάχτηκαν για  να ζουν στα λιμάνια, αλλά για να γνωρίσουν τον κόσμο. Θα κουβαλήσει το φορτίο του, θα συναντήσει μπουνάτσες και φουρτούνες, και το ταξίδι θα τελειώσω αν φουντάρει ή να σαπίσει από τον χρόνο.

          Πληρότητα. Και τότε μπορείς να ζεις ευτυχισμένα with or without  την τοξικότητα μιας αγέλης που υποκρίνεται τη χαρούμενη γιατί το ξεβόλεμα απαιτεί ένα κόμιστρο που δεν έχουν τα κότσια να πληρώσουν.

          Σε ένα ακόμα ταξίδι απόλαυσα την ανάσα του, αφουγκράστηκα την καρδιά του. Καλά τα μουσεία, αλλά σαν την αληθινή ζωή του παρόντος δεν έχει…

          Τη δική σου ιστορία, θα την γράψεις εσύ… Life is an open road and always a challenge!

Υ.Γ.

Learn the world like a baby.