Νότης Μαυρουδής  

Άγρυπνο φεγγάρι (περιέχει cd)

Μελοποιημένοι Έλληνες ποιητές από τον 19ο και τον 20ό αιώνα

Επιμέλεια παραγωγής: Νότης Μαυρουδής

Συντονισµός – Επιµέλεια πληροφοριών και γραπτού υλικού: Αντώνης Μποσκοΐτης

∆ιόρθωση – Επιµέλεια κειµένων: Ανδρέας Σαμαράς

Εκδόσεις IANOS, 2019

ISBN: 978-618-5141-63-9

Σελ. 56

Διαστάσεις: 15cm x 18cm

Τιμή: 11.90€

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις IANOS το βιβλίο-cd του Νότη Μαυρουδή «Άγρυπνο φεγγάρι», με μελοποιήσεις σπουδαίων ελληνικών ποιημάτων του 19ου και του 20ού αιώνα. Στα 13 τραγούδια του δίσκου ο N. Μαυρουδής ανιχνεύει μουσικά τον ποιητικό λόγο του Γ. Βιζυηνού, του Γ. Σαραντάρη, της Μ. Πολυδούρη, του Γ. Σεφέρη, του Ν. Λαπαθιώτη, του Κ. Βάρναλη και του Κ. Καρυωτάκη, με τη συνδρομή σπουδαίων ερμηνευτών: της Νένας Βενετσάνου, του Χρήστου Θηβαίου, της Μαρίας Θωίδου, του Αλκίνοου Ιωαννίδη, του Σωκράτη Μάλαμα και της Μόρφως Τσαϊρέλη. Το βιβλίο περιλαμβάνει τα ποιήματα, βιογραφικό και σημείωμα του ίδιου του συνθέτη, και δύο κείμενα του Αντώνη Μποσκοΐτη: ένα για τον Νότη Μαυρουδή και μια συνοπτική έρευνα για την «παρουσία» των παραπάνω ποιητών στην ελληνική δισκογραφία. Τέλος, την έκδοση κοσμεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις ηχογραφήσεις. Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες.

Εδώ και έξι δεκαετίες, ο Νότης Μαυρουδής διαγράφει μια πολυσχιδή πορεία στη μουσική, ως συνθέτης, ως δεξιοτέχνης της κλασικής κιθάρας και ως δάσκαλος. Ως σολίστ κιθάρας έχει δώσει πολλές συναυλίες και ρεσιτάλ, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ενώ ως συνθέτης έχει στο ενεργητικό του ένα πλήθος τραγουδιών που έχουν ερμηνεύσει δημοφιλείς τραγουδιστές, αλλά και έργα για το θέατρο και τον κινηματογράφο. Η δισκογραφία του περιλαμβάνει 30 προσωπικούς δίσκους.

Για το «Άγρυπνο φεγγάρι» γράφει ο ίδιος στο σημείωμά του που περιλαμβάνεται στην έκδοση:

«Είναι αλήθεια πως επί πολλά χρόνια με απασχολούσε η γλωσσική εξέλιξη και η αισθητική ιδιαιτερότητα των σπουδαίων αυτών ποιητών. […] Με οδηγό την κιθάρα μου, άρχισα από το 2016 να διερευνώ τις συλλαβές και τις λέξεις· πρόσεξα τους τονισμούς, το εννοιολογικό βάθος, τον βαθύτατα ερωτικό λόγο με τις παρακλήσεις, τις επιθυμίες, τον πόνο και τις υπαρξιακές ομολογίες, ανιχνεύοντας ακόμα και την απόκρυφη μουσική και ρυθμολογική αίσθηση που υποφώσκει στον ποιητικό τους λόγο. Ακολούθησα τους δρόμους τους. […]»

Η παρουσίαση του βιβλίου-Cd θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα Παρασκευή 31 Μαΐου στις 21:00, στον ΙΑΝΟ της Αθήνας (Σταδίου 24).

Για το βιβλίο-CD θα μιλήσουν οι:
Γιώργος Ανδρέου συνθέτης-παραγωγός δισκογραφίας
Πέτρος Δραγουμάνος μαθηματικός-αρχειοθέτης Ελληνικής δισκογραφίας

Μάρω Δούκα πεζογράφος
Γιώργος Κουμεντάκης μουσουργός-καλλιτεχνικός διευθυντής Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΚΠΙΣΝ)
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος-σκηνοθέτης-αρθρογράφος Αντώνης Μποσκοΐτης. Θα ακολουθήσει σύντομη ζωντανή παρουσίαση τραγουδιών από τον δίσκο.

Link: https://www.ianos.gr/events/notis-mavroudis-agripno-fengari-ekd.html