από τη Μάρθα Πατλάκουτζα

          Δίνεις πολύ σημασία…, σχολίασαν με σκεπτική διάθεση, ίσως και με μια ιδέα επίκρισης. Κι εκείνη τη στιγμή αναρωτιέσαι ποιο ζύγι να βάλεις στην προσοχή, αυτό των πόθων ή του καθωσπρεπισμού.

          Τι σημασία έχει ο άλλος άνθρωπος;

          Ποια η σημασία όσων έχεις πει;

          Τι σημασία έχει αν ο καφές μου είναι πικρός ή γλυκός;

          Και η σημασία αποκτά την αξία του προσωπικού αξιακού σου κώδικα. Ανεβάζει στα ύψη ή καταδικάζει στα Τάρταρα τη ζωή γύρω σου.

          Ναι, είναι θέμα επιλογής, τι θα αφήσεις να σε πλησιάσει, να κουμπώσει στην ψυχή σου και τι θα στείλεις με τις ευλογίες σου στο πυρ το εξώτερον.

          Έτη παρελθοντικού φωτός είχες ακούσει από τη μάνα τη φράση : «Τι θα πει ο κόσμος… Το κούτελο καθαρό…» κι εσύ με την παιδική σου ματιά κοιτούσες το κάθε κούτελο τι σόι βρώμα κουβαλούσε.

          Στα χρόνια της ενηλικίωσης τα ταμπού ξεπεράστηκαν. Ίσως και να παραξεπεράστηκαν. Τα κούτελα άδειασαν από τα μαλλιά, εύχομαι κι όχι από μυαλά. Ο κόσμος συνεχίζει να ασχολείται με τις ζωές των άλλων προσποιούμενος πως δεν το κάνει και οι λοιποί θνητοί ζούμε αδιαφορώντας για την κοινωνική κριτική (πατόφτυαρο γλώσσας αλλιώς).

          Κι όμως ο ουρανός ξημερώνει κάθε μέρα για όλους, άλλοτε καταγάλανος κι άλλοτε μπουρινιασμένος, μη δίνοντας δεκάρα για το τι έχει ή δεν έχει σημασία.

          Κάθε μέρα είναι από μόνη της ευλογία.

Υ.Γ

Σημασία έχει να αγαπάς τη ζωή.

Bitches are not included.