«Μη μου βουλιάζεις τις βαρκούλες στη μπανιέρα»

Μια απρόβλεπτη μουσική παράσταση

Από την Κέλλυ Βουράνη

Έχω μια βαρκούλα γεμάτη αγάπη μαγική. Γεμάτη ζωή και τρέλα. Κάθε μέρα ξεκινά το ταξίδι της στον έρωτα..

 Η βαρκούλα της οδού Ανθέων. Κάπου εκεί στη Δάφνη, στο υπόγειο θεατράκι του Δημοτικού Θεάτρου Δάφνης –Υμηττού μας ταξίδεψε για τελευταία φορά αυτής της χειμερινής σεζόν η παράσταση  «Μη μου βουλιάζεις τις βαρκούλες στη μπανιέρα».

Μια νοσταλγική παράσταση. Η Ελλάδα μας μέσα από τους στίχους και τα χρώματα της μουσικής των καλλιτεχνών της. Αττίκ, Χατζηδάκης… Η ιστορία του Έρωτα και της ζωής , γιατί αυτή ποτέ δε βασιλεύει ∙ ακόμη και όταν μαραίνεται, ανθίζει για να φωλιάζει τα όνειρα μας. Το ̕30, το ̕50, το ̕60, το ̕70 … κύλισαν μαγικά, χαρούμενα, μπριόζικα μπροστά μας. Ξεχάσαμε για λίγο το παρόν με τις βαριές του απαιτήσεις.

Η υποκριτική με τη μουσική παντρεύτηκαν για να δώσουν ένα γλέντι ξεχωριστό. Όπως πάντα εμπνευστές ήταν ο κ. Γιώργος Γιαννακόπουλος στη δημιουργική σκηνοθεσία και τα κείμενα και ο κ. Βαγγέλης Αυγέρης στην ξεχωριστή μουσική διασκευή και διδασκαλία. Η κιθάρα του κ. Γιώργου Δροσίνη συντρόφευσε μελωδικά τα λόγια των ηθοποιών που όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, μας μύησαν στη χαρά, τη δύναμη, την πίστη, τη δύναμη της ψυχής. Κατάφεραν να μας μπολιάσουν  με έναν Έρωτα χωρίς τέλος, γιατί ο πραγματικός έρωτας δεν τελειώνει ποτέ.

Και οι βαρκούλες ποτέ δε βουλιάζουν. Τι και αν είναι στην μπανιέρα.. Οι αγαπημένοι μας καλλιτέχνες σε αυτό το θέατρο κοντά στην οδό Ανθέων μας φώναξαν «Πάρε λοιπόν απόφαση και αρμένισε».

Τους ευχαριστούμε για τα ταξίδια που μας χάρισαν και θα συνεχίσουν να μας χαρίζουν.

Καλά ταξίδια σε όλους μας!

«Μη μου βουλιάζεις τις βαρκούλες στη μπανιέρα»

Κείμενα- σκηνοθεσία: Γιώργος Γιαννακόπουλος

Πιάνο- ενορχήστρωση: Βαγγέλης Αυγέρης

Κιθάρα: Γιώργος Δροσίνης

Παίζουν και τραγουδούν:  Αλέξης Μεγάλος, Χριστίνα Νιώτη, Βασιλική Σιδέρη, Κατερίνα Σπυροπούλου, Λεωνίδας Περιφάνης και Γιώργος Δροσίνης

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Δέσποινα Δαμίγου