Λένε ότι η ιδιοφυΐα βρίσκεται πολύ κοντά στην παράνοια. Πράγματι, αρκετοί μεγάλοι καλλιτέχνες κατέληξαν σε ιδρύματα με αμφίβολη θεραπευτική αξία. Στη ζωή του Γιαννούλη Χαλεπά όμως, του σημαντικότερου ίσως Νεοέλληνα γλύπτη, δεν υπάρχουν μόνο μια ελπιδοφόρα άνοιξη και μια κατάβαση στην κόλαση. Υπάρχει και μια αναπάντεχη ανάσταση, μια απρόσμενη επανεμφάνιση της ιδιοφυΐας, η οποία μάλιστα μας έδωσε έργα πολύ πιο προσωπικά από τα παλιά. Η βασανισμένη του ζωή -ακόμα και μετά την αναζωπύρωση της δημιουργικότητας- είναι που μας συγκίνησε τόσο πολύ, γι’ αυτό και προσπαθήσαμε να τη μεταφέρουμε σε εικόνες. Μερικοί πιστεύουν ότι ο Χαλεπάς είναι κάτι σαν άγιος.

Ποιος ξέρει; Το σίγουρο είναι ότι η ιστορία του δεν μοιάζει με καμιά άλλη.

                                                                                                    Θανάσης Πέτρου, Δημήτρης Βανέλλης

Ο Θανάσης Πέτρου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1971. Σπούδασε γαλλική φιλολογία, κοινωνιογλωσσολογία (Α.Π.Θ., Paris VII) και δημιουργία κόμικς (ΑΚΤΟ). Aπό το 2005 έως το 2011 εργαζόταν στο «9» της εφημερίδας Ελευθεροτυπία. Από το 2012 διδάσκει στον ΑΚΤΟ. Έργα του: Ο τυμπανιστής και οι φίλοι του (εκδ. Βιβλιοπέλαγος, 2008). Με τον Δημήτρη Βανέλλη στο σενάριο συνεργάστηκαν στα Παραρλάμα και άλλες ιστορίες του Δημοσθένη Βουτυρά (εκδ. Τόπος, 2011), Το Γιούσουρι και άλλες φανταστικές ιστορίες (εκδ. Τόπος, καλύτερο κόμικς 2012 στα βραβεία Comicdom Awards), Η Μεγάλη Bδομάδα του πρεζάκη (εκδ. Τόπος, 2015), Το πτώμα (σενάριο των Τάσου Ζαφειριάδη και Γιάννη Παλαβού, εκδ. Jemma Press, καλύτερο εξώφυλλο 2011 στα Comicdom Awards και έπαινος στην κατηγορία Εικονογράφηση Εξωφύλλου στα βραβεία ΕΒΓΕ, 2011 (στη γαλλική γλώσσα «Le Croque-mort», εκδ. Steinkis, 2015), «actors»,  έπαινος στην κατηγορία Εικονογράφηση Βιβλίου και Εξωφύλλου στα βραβεία ΕΒΓΕ, 2013 (εκδ. Cart oonark, 2013), Στη μάχη του Μαραθώνα (Εκδόσεις Πατάκη, 2015, Κρατικό βραβείο βιβλίου γνώσεων για παιδιά 2017), Στη μάχη των Θερμοπυλών (Εκδόσεις Πατάκη, 2016), Στη Σαλαμίνα και στις Πλαταιές (Εκδόσεις Πατάκη, 2017), και τα τρία σε σενάριο της Κατερίνας Σέρβη, Αμανίτα Μουσκάρια σε σενάριο του Παύλου Μεθενίτη (εκδ. Γνώση, 2016), Γρα-Γρου σε σενάριο των Τάσου Ζαφειριάδη και Γιάννη Παλαβού (εκδ. Ίκαρος, 2017, βραβείο καλύτερου κόμικς και καλύτερου σεναρίου στα Comicdom Awards 2018).

Ο Δημήτρης Βανέλλης γεννήθηκε στη Λέσβο, αλλά ζει στην Αθήνα, όπου εργάζεται στη Βιβλιοθήκη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Έχει γράψει 4 λογοτεχνικά βιβλία. Από το 1990 γράφει σενάρια για κόμικς και έχει συνεργαστεί με πολλούς Έλληνες δημιουργούς (Δερβενιώτης στη σειρά Φανούρης Άπλας, Ζήκος, Ζαφειράτος, Σόλης κ.ά.). Από το 2003 συνεργάζεται σχεδόν αποκλειστικά με τον Θανάση Πέτρου. Από τη συνεργασία αυτή έχουν προκύψει πολλές ιστορίες στο «9» της Ελευθεροτυπίας και τα άλμπουμ Παραρλάμα και άλλες ιστορίες του Δημοσθένη Βουτυρά (2011), Το Γιούσουρι και άλλες φανταστικές ιστορίες (2012) και Η Μεγάλη Βδομάδα του πρεζάκη (2015), που έχουν εκδοθεί από τις εκδόσεις Τόπος.