από την Άρια Σωκράτους.

Περήφανη για ακόμα μια φορά  έγινε η Ελλάδα με την  τιμητική 9η θέση που κέρδισαν οι έφηβοι αθλητές Ευαγγελία Βενέτη και Φίλλιπος Θεοχάρης του Αθλητικού Συλλόγου Εύαθλοι  στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cheerleading, το οποίο διεξήχθη στο Ορλάντο στις 24-26 Απριλίου 2019. Οι αθλητές εκπροσώπησαν την Ελλάδα ανάμεσα σε 7000 αθλητές ανά τον κόσμο

«Αναμφίβολα ήταν ένα δύσκολος αγώνας για τα παιδιά καθώς ήταν η πρώτη τους φορά που συμμετείχαν σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Το επίπεδο ήταν αρκετά υψηλό όμως πιστεύουμε ότι αυτό ήταν μια πρόκληση και για εκείνους να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό έτσι ώστε να φέρουν τη χώρα μας  σε μια αξιοπρεπή θέση. Και τελικά το αποτέλεσμα τους δικαίωσε! Τα κατάφεραν και με το παραπάνω! Οι αθλητές μας προκρίθηκαν στον τελικό και έφτασαν την Ελλάδα στην 9η θέση ανάμεσα σε 70 χώρες που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη κατηγορία.» δήλωσε στον Εθνικό Κήρυκα ο Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Τρικάλων Εύαθλοι Σταύρος Σούλιος.

   Ο κύριος Σούλιος δήλωσε επίσης πως ιδιαίτερα συγκινητική ήταν  η προσφορά και η βοήθεια που παρείχαν οι  Έλληνες της ομογένειας και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας της Φλόριδα κ Μιχάλης Αλεξάνδρου και  ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας  Αναστάσιος Μπογδάνος, με τους οποίους η ελληνική αντιπροσωπεία συναντήθηκε στο Ορλάντο  και με τους οποίους είχε μια άκρως εποικοδομητική συζήτηση στην οποία ανέλυσαν προβληματισμούς που αφορούν την ελληνική ομογένεια. Επίσης καθοριστική οικονομική βοήθεια  παρείχε και ο Πρόεδρος  του ΕλληνοΑμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου κ. Βασίλης Ματαράγκας.


η  Αντιπρόεδρος του
 Αθλητικού Συλλόγου Τρικάλων Ευαθλοι 
 Γιούλια Πατεράκη  με την 
 Πρωταθλήτρια Ευαγγελία
Βενέτη, τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας cheerleading Μιχαήλ  Φουντεδακη τον
 Πρωταθλητή Φίλιππο Θεοχάρη τον
 Πρόεδρο του 
 Αθλητικού Συλλόγου Τρικάλων Ευαθλοι 
 Σταύρο Σούλιο και τον νομικό σύμβουλο της Ελληνικής Ομοσπονδίας cheerleading Ιωάννη Ζουμπουλη

 «Είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός  ότι για να υπάρχει μια αξιοπρεπής εμφάνιση σε τέτοιου βεληνεκούς αγώνες πρέπει να γίνει σκληρή προπόνηση. Ο  Σύλλογος  παρέχει στα παιδιά μας   ένα σύγχρονο προπονητήριο με ιδανικές  αθλητικές εγκαταστάσεις ώστε να καλύπτει τις απαιτητικές  ανάγκες προετοιμασίας .   Έτσι και οι αθλητές μας, η Ευαγγελία και ο Φίλιππος σχεδόν  καθημερινά  προπονούνταν επί 3 ώρες  εδώ και αρκετούς μήνες για να βγει το άρτιο αποτέλεσμα. Και φυσικά όταν φτάσαμε στο Ορλάντο τις 3  μέρες πριν ξεκινήσουν οι αγώνες οι προπονήσεις ήταν συνεχείς και στοχευόμενες  προκειμένου να μην χάσουν τη φόρμα τους και την  ενέργεια που απαιτούσε η συγκεκριμένη χορογραφία.        Δυστυχώς για τους αθλητές μας είναι αρκετά δύσκολο και κοστίζει αρκετά να συμμετέχουν σε διεθνείς αγώνες. Λόγω της παρατεταμένης  οικονομικής κρίσης που υπάρχει στην Ελλάδα οι αθλητές δεν μπορούν να διαθέσουν τόσο μεγάλα χρηματικά ποσά προκειμένου να ζήσουν από κοντά το όνειρο τους. Επιπλέον δεν υπάρχουν χορηγοί η άλλοι κρατικοί  πόροι  ώστε να δίνουν στα παιδιά την ευκαιρία να συμμετέχουν συχνά σε τέτοιους αγώνες και οι  μοναδικοί  συμπαραστάτες  μας προς το παρόν είναι ο Δήμος Τρικκαίων και η Ελληνική Ομοσπονδία  Cheerleading με όσες δυνάμεις διαθέτουν. Γι αυτό ήταν ιδιαίτερη τιμή για εμάς η πρόσκληση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία.  Ήταν ευκαιρία ζωής!» δήλωσε ο κύριος Σούλιος όσον αφορά στο θέμα των συνθηκών προπόνησης των αθλητών και τη συμμετοχή τους σε διεθνείς αγώνες.

«Δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσουμε αυτή την εμπειρία που ζήσαμε! Δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα το οποίο θεωρούμε ότι μας δικαίωσε και αποδείξαμε πόσο πολύ αγαπάμε αυτό που κάνουμε. Ολόκληρη η διοργάνωση αποτέλεσε ένα μεγαλείο εκείνο το διάστημα! Νιώθουμε περήφανοι που εκπροσωπήσαμε επάξια την Ελλάδα στο συγκεκριμένο  πρωτάθλημα καθώς είναι η πρώτη φορά που συμμετείχε η χώρα μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Cheerleading. Ευχαριστούμε πολύ τον Σύλλογο μας ΑΣΤ Ευαθλοι  και την Ελληνική Ομοσπονδία Cheerleading  για την μεγάλη ευκαιρία που μας έδωσαν  να αγωνιστούμε   στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Cheerleading του Ορλάντο της Αμερικής. « δήλωσαν στον Εθνικό Κήρυκα οι πρωταθλητές Ευαγγελία Βενέτη και Φίλιππος Θεοχάρης.

*Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα του Εθνικού Κήρυκα της Νέας Υόρκης στις 18.5.2019