«Ημέρες Κινηματογράφου»,  Πρόγραμμα Ιουνίου 2019

Στα πλαίσια του Προγράμματος «Ημέρες Κινηματογράφου» η Ομάδα Πολιτισμού της Δ.Κ. Δροσιάς του Δ. Διονύσουμε την υποστήριξη της Πρεσβείας του Ιράν θα κάνει αφιέρωμα στον Ιρανικό Κινηματογράφο με την παρουσία εκπροσώπων του Μορφωτικού Κέντρου της Ιρανικής Πρεσβείας.

Παράλληλα θα προβάλλει και το ντοκιμαντέρ Another Iran, μια παραγωγή του Οργανισμού Χειροτεχνιών και Πολιτιστικής Κληρονομιάς  του Ιράν, που αφορά τη λαογραφία, τη φύση της χώρας, την αρχιτεκτονική και την ιρανική κουλτούρα, δοσμένα με ποιητικό τρόπο.

Ο Ιρανικός Κινηματογράφος έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια σε έναν από τους πιο επιτυχημένους εθνικούς κινηματογράφους στον κόσμο.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κώστας Μαντάς

Επιμέλεια και ανάλυση ταινιών: Καίτη Λεκάκου

Δευτέρα 3 Ιουνίου  2019

«Πισίνα ζωγραφικής» του Maziar Miri

Ένα αγόρι προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα  της νοητικής στέρησης των γονιών του.

Ιράν /2013/95’

Δευτέρα 10  Ιουνίου 2019

«Κουράγιο» των Afshin Hashemi / Mohsen Gharaei

Τέσσερις συνταξιδιώτες  με ένα βαν αναχωρούν να διασχίσουν την Ιρανική έρημο. Μετά από μία ατυχή πορεία γεγονότων η αθώα βόλτα μετατρέπεται σε ένα απρόσμενο προσωπικό ταξίδι.

Ιράν /2013 /93’

Η αξεπέραστα ποιητική, διεισδυτική και βαθιά ανθρωπιστική ματιά του Ιρανικού Κινηματογράφου, αναδεικνύεται μέσα από τις ταινίες μυθοπλασίας, που καταπιάνονται με διαφορετικές πτυχές της καθημερινής ζωής του Ιράν και με διαφορετικούς ανθρώπους.

Οι προβολές γίνονται στις  20.00’ στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς, Γρ. Λαμπράκη 19.

Είσοδος ελεύθερη