Με τις απονομές των πιστοποιητικών σπουδών και στους σπουδαστές του Γ΄κύκλου μαθημάτων, την Τετάρτη 19/06/19, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η διδακτική περίοδος 2018-19 του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου στα τμήματα Αθηνών (κέντρο).

Σε αυτή την διδακτική περίοδο στα παραπάνω τμήματα, πραγματοποιήθηκαν 5 κύκλοι μαθημάτων με αντίστοιχες θεματικές ενότητες. Τα μαθήματα παρακολούθησαν 1.000 Αθηναίοι πολίτες κάτοικοι του κέντρου και της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι για μια ακόμη φορά επέλεξαν και εμπιστεύτηκαν το Α.Λ.Π. για την προσωπική τους ανάπτυξη.

Ως Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο τους συγχαίρουμε και τους ευχαριστούμε για την επιλογή τους να ενταχθούν στην μεγάλη ομάδα της διά βίου εκπαίδευσης του Α.Λ.Π. και να βιώσουν έτσι μια μοναδική μαθησιακή εμπειρία.

Τους ευχόμαστε δε την έγκυρη επιστημονική γνώση που αποκόμισαν από τους εξαίρετους εισηγητές μας, να καταφέρουν την μετατρέψουν σε μάθηση, και να βελτιώσουν  έτσι την καθημερινή ζωή τους, που είναι  και ο μοναδικός στόχος μας ως Α.Λ.Π.

Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε επίσης στους εξαίρετους εισηγητές των προγραμμάτων μας, και ιδιαίτερες ευχαριστίες στον συντονιστή κύριο Γιώργο Καπελλαρή, στην γραμματεία κυρία Λένα Ρώσσου, για την φροντίδα της άψογης εκτέλεσης των προγραμμάτων στα παραπάνω τμήματα.

Τέλος ευχαριστούμε για την φιλοξενία των μαθημάτων μας, το Πνευματικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων και ιδιαίτερα την υπεύθυνη του αμφιθεάτρου «Αντώνης Τρίτσης», κυρία Μαρία Λαζάρου για την άψογη συνεργασία.

Υπενθυμίζεται ότι το Α.Λ.Π. ξεκίνησε την λειτουργία του το 2005 στην Κρήτη, μετρά ήδη 14 χρόνια ύπαρξης και αποτελεί, κατά κοινή ομολογία, το πιο πετυχημένο παράδειγμα διά βίου μάθησης στην χώρα μας. Σήμερα λειτουργεί 8 τμήματα πανελλαδικά και συγκεκριμένα 1 στα Χανιά, 1 στο Ηράκλειο, 2 στην Αθήνα(κέντρο), 2 στο Μαρούσι και 2 στην Θεσσαλονίκη, και τελεί υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.), της Περιφέρειας Κρήτης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ευχόμαστε σε όλους καλό καλοκαίρι και καλή αντάμωση τον Σεπτέμβριο στην νέα διδακτική περίοδο.