Ρε φάτο σου λέω! Μαζί με μια πιρουνιά τζατζίκι! Όλα καλά θα πάνε! Θα το φχαριστηθείς, θα δεις!

Άσε τους ξενέρωτους να μιλάνε για υγιεινές διατροφές και τέτοια κουλά! Αυτοί θα πάνε από το άγχος, μην τυχόν και, κατά λάθος, κάνουν καμιά παπάρα στη χωριάτικη να πούμε!

Έτσι λοιπόν που λες! Φάε το κοψίδι σου και την τηγανιτή σου πατατούλα, τηγανισμένη κατά προτίμηση σε ελαιόλαδο. Ρίξε και τριμμένο τυρί από πάνω, για να γουστάρεις!
Μετά φυσικά, θα φας και το σιροπιαστό σου, παρέα με μία μπάλα (κάντες δύο) παγωτό!

Απόλαυση!

Αν καπνίζεις, κάνε και κανά τσιγαράκι μετά, για τη χώνεψη! Είσαι άρχοντας φίλε! Πασάς στα Γιάννενα!

Με καλή παρέα, αγαπημένους φίλους, καλό κρασί και αγάπη και όλα χωνεύονται! Ακόμα και αυτά που τα χαρακτηρίζουν (και είναι) ανθυγιεινά!
Όχι φυσικά πως είναι σωστό να το κάνεις αυτό κάθε μέρα. Αλλά μια στις τόσες, μια φορά το μήνα ας πούμε, δε βλάπτει!

Ναι, όντως! Εκείνος ο τύπος με τη λευκή ρόμπα, ο Γιατρός σου ντε, σε κράζει και σε μαλώνει, αλλά κατά βάθος και αυτός ξέρει πως δεν πειράζει! Απλά, να μην το παρακάνεις..
Ο γιατρός σου, ξέρει, ως σωστός επιστήμων, πως οι μικρές και μεγάλες “αμαρτίες” είναι η πραγματική χαρά της ζωής. Τι είναι σωστότερο;! Να είσαι συνέχεια στο άγχος, μην τυχόν και φας καμιά μπουκιά πάρα πάνω, ή κάτι από τα “απαγορευμένα”, ή να ικανοποιείς, έστω που και που, τα γούστα και τις επιθυμίες σου;! Φυσικά το δεύτερο..

Άλλωστε, μην ανησυχείς! Έτσι κι αλλιώς θα πεθάνεις! Αυτοί επίσης, που εφαρμόζουν τον λεγόμενο “υγιεινό τρόπο ζωής”, με μετρημένες μερίδες, άπαχα κρέατα, η καθόλου κρέας (μπλιάααχ!), που γυμνάζονται καθημερινά, που ελέγχουν το βάρος τους και άλλα τέτοια και αυτοί θα αντιμετωπίσουν αργά ή γρήγορα το αναπόφευκτο!

Κάποτε όλοι πεθαίνουμε. Μέχρι τότε όμως, ζούμε! Πρέπει να ζήσουμε! Να ικανοποιήσουμε τις επιθυμίες μας, να πραγματοποιήσουμε τα όνειρα μας, να γλεντήσουμε, να καψουρευτούμε, να κάνουμε λάθη, να κάνουμε μαλακίες, να κάνουμε και άλλες μαλακίες, να γεμίσουμε το είναι μας, να χορτάσουμε!

Ναι, ξέρω! Το ιδανικό είναι να είσαι ωραίος γκόμενος, ή γκόμενα, με κορμί λαμπάδα, να είσαι κομψός και να εκπέμπεις υγεία!
Ε λοιπόν, μάθε αυτό! Οι ομορφότεροι άνθρωποι, είναι οι χορτασμένοι άνθρωποι! Αυτοί που στη ζωή τους έβαλαν τα θέλω τους, πάνω από τα πρέπει!..

..από τα πρέπει που προσπάθησαν να τους επιβάλουν άλλοι, στερημένοι και άρα άσχημοι άνθρωποι. Αυτοί οι ηττημένοι της ζωής, που λόγω προσωπικής αποτυχίας, αποστρέφονται οτιδήποτε επιτυχημένο. Οτιδήποτε όμορφο..

Εσύ όμως, είσαι όμορφος! Ναι, το μαλλί σου δεν είναι όπως παλιά. Έχει αραιώσει. Αυτό γύρω από τη μέση σου, που θυμίζει σαμπρέλα, δεν είναι ακριβώς αυτό που λέμε “φέτες”, αλλά αρέσεις ρε φίλε! “Έχει κάτι”, λένε για εσένα!

Αυτό το “κάτι”, όμως, δεν είναι κάποιο μυστικό. Είναι απλά, η φυσιογνωμία ενός ανθρώπου που έχει ταξιδέψει στην “αμαρτωλή” πλευρά της ζωής.

Σε εκείνη την πλευρά, όπου έχεις πηδήξει, πολύ και καλά. Ακόμα και τις πατσαβούρες! Αυτές που είχαν “κάτι”.
Σε εκείνη την πλευρά, που έκλαψες από καψούρα. Που ήπιες και μέθυσες σε καθημερινή, ή μάλλον σε καθεβραδινή, βάση! Που έκανες κατάχρηση στα γούστα σου, μέχρι που τα βαρέθηκες!

Σε εκείνη την πλευρά, που έφαγες και ήπιες μέχρι λιποθυμίας! Που έκανες απανωτά λάθη και πείνασες!
Σε εκείνη την πλευρά που φέρθηκες αναξιοπρεπώς, γιατί έπρεπε να επιβιώσεις!

Οι άλλοι, οι…. μετρημένοι, αυτοί που ότι έκαναν στη ζωή τους, το έκαναν κατόπιν υπολογισμού, σε κοίταγαν και σε κάθε σου στραβοπάτημα, ήταν εκεί, για να βάλουν του δάχτυλο τους στον κρόταφο και να σου κάνουν αυτό που τόσο, μα τόσο πολύ περίμεναν!
Να σου κάνουν παρατήρηση!

Όλοι αυτοί που τα τελευταία αρκετά χρόνια, αφότου βρήκες το βηματισμό σου και σε αντίθεση με αυτούς, ικανοποίησες τα πάθη σου, εξαφανίστηκαν! Χάθηκαν!..

..χάθηκαν στα σπιτάκια τους, στις δουλίτσες τους, στις ζωούλες τους. Όλα μικρά. Όλα μετρημένα. Όλα ασφαλή και σίγουρα.
Αυτοί είναι πού όταν, μια δυο φορές στις μίζερες ζωές τους, πάνε, ή τους πάνε, για κοψίδια, θα τα πιάσουν με το πιρούνι και το μαχαίρι!

Εσύ είσαι στο διπλανό τραπέζι και τρως τα κοψίδια όπως πρέπει! Με το χέρι. Αυτοί σου ρίχνουν κλεφτές ματιές.

Στο βλέμμα τους διακρίνεις τη ζήλια. Θα ήθελαν να είναι σαν εσένα..

…και ας έχεις κάποια κιλά πάρα πάνω.

Βλέπεις, εσύ είσαι ομορφότερος. Έχεις αυτό το “κάτι”..