ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Εκατό ταξιδιώτες-μελετητές του Χρόνου και της Ιστορίας υποδέχθηκε αυτές τις μέρες ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης αναλαμβάνοντας να υποστηρίξει την ξενάγηση και τη διαμονή του ιστορικού ταξιδιωτικού γκρουπ «Victor Davis Hanson- Journey to the other Greece, from Sparta to Alexander the Great». Στο συγκεκριμένο γκρουπ συμμετέχουν 100 διακεκριμένες προσωπικότητες από τον ακαδημαϊκό χώρο των ΗΠΑ. Βασικός εισηγητής στο tour είναι ο ιστορικός και καθηγητής του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, Δρ Βίκτορ Ντέιβις Χάνσον (Victor Davis Hanson), όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Συνδυάζοντας μια σχεδιασμένη εκ των προτέρων τουριστική διαδρομή με επιστημονική αναζήτηση και μελέτη, τα μέλη του γκρουπ ξεκίνησαν από αρχαιολογικούς χώρους της Σπάρτης και της Πελοποννήσου και κατέληξαν στην Μακεδονία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία για να επισκεφθούν το Αρχαιολογικό Μουσείο, τους Φιλίππους, την Αμφίπολη, την Πέλλα και τη Βεργίνα.

Μετά από κάθε επίσκεψη και ξενάγηση τα μέλη του γκρουπ παρακολουθούν προγραμματισμένη διάλεξη σε κεντρικό ξενοδοχείο, συζητούν κι αναλύουν, ιστορικά ζητήματα που σχετίζονται με μεγάλες προσωπικότητες της αρχαιότητας, κρίσιμες ιστορικές περιόδους, νεότερα ιστορικά γεγονότα αλλά και επίκαιρα θέματα.

https://www.ekirikas.com/100-%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%AD%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%B9/?fbclid=IwAR0F-eNv4cQj0cg00Z4tsM3-ZkWbRRfpHdjTPifYUMdab4eh7Iz5LySLpCA