από τη Διαβητολόγο-Διατροφολόγο Βαλάντω Χατζημανώλη.

‘‘Το όνομά του το πήρε από τα αρχαία Ελληνικά, Ζέω που σημαίνει βράζω και Λίθος που είναι η πέτρα. Η χρήση του είναι διαδεδομένη σε όλη την Ασία καθώς χρησιμοποιείται 800 χρόνια τώρα στην παραδοσιακή ιατρική για την συνολική υγεία και ευεξία! ’’

Ο Ζεόλιθος είναι ένα φυσικό πορώδες υλικό, με μεγάλη ικανότητα ανταλλαγής ιόντων. Είναι από τα ελάχιστα αρνητικά φορτισμένα προϊόντα στη φύση που  χάρη σε αυτή την ιδιότητα του μπορεί να καθαρίσει τον οργανισμό δεσμεύοντας και απομακρύνοντας με ασφάλεια, μέταλλα και οργανικές ενώσεις που είναι επικίνδυνες για την υγεία μας! Μετά από κατάλληλη επεξεργασία, χρησιμοποιείται σαν φυσικό συμπλήρωμα, superfood- υπερτροφή, της ανθρώπινης διατροφής.

Βλέπουμε λοιπόν ότι :

Αποτοξινώνει τον οργανισμό από  μόλυβδο, υδράργυρο, αλουμίνιο, κάδμιο , κασσίτερο και αρσενικό

Καταργεί τα ραδιενεργά μέταλλα

Εξαλείφει φυτοφάρμακα  και πολλές άλλες επικίνδυνες για την υγεία ουσίες

Απορροφά τις αφλατοξίνες

Οι αφλατοξίνες μπορεί ν προκαλέσουν οξεία νέκρωση του ήπατος, κίρρωση και καρκίνο ήπατος.

Οι αφλατοξίνες, είναι μία κατηγορία μυκοτοξινών, ουσίες δηλαδή  που παράγονται από ορισμένες μορφές μυκήτων που εντοπίζονται σε αυξημένες συγκεντρώσεις κυρίως σε δημητριακά και ξηρούς καρπούς όταν οι συνθήκες παραγωγής και φύλαξης τους δεν είναι καλές.

Μειώνει τροφικές και περιβαλλοντικές αλλεργίες καθώς εξουδετερώνει αλλεργιογόνα από το αίμα και την πεπτική οδό 

Οι  απεριόριστες θετικές του συνέπειες στον τομέα της Υγείας,  δεν περιορίζονται μόνο σε αυτήν την μεγάλη αντιοξειδωτική του δράση, βλέπουμε επίσης ότι τα σκευάσματα Ζεόλιθου βρίσκουν χρήση στην αντιμετώπιση του έλκους του στομάχου, σε βοηθητική θεραπεία σε ρευματικές παθήσεις, σε προβλήματα του κυκλοφορικού συστήματος  επίσης τον συναντάμε ώς συστατικό  σε φάρμακα με αιμοστατική δράση , σε φάρμακα για την αντιμετώπιση της διάρροιας , σε φάρμακα για μείωση της χοληστερίνης και σε πολλές άλλες εφαρμογές..!