από την Λίλιαν Σίμου

Με τον Ήλιο ή τον ωροσκόπο στον Λέοντα, ανήκετε στα άτομα που θέλουν να λάμψουν και προσέχουν πολύ τον εαυτό τους, την εμφάνιση και την περιποίησή τους.

Έχετε την ανάγκη να κατακτήσετε και να προβάλετε τη χαρά σας. Επιμένετε και παλεύετε για να το πετύχετε, καθώς η φλόγα που αισθάνεστε δεν σας επιτρέπει να μείνετε στο περιθώριο της ζωής. Αρκετά φιλόδοξη και υπερήφανη, αλλά και γενναιόδωρη, θα κινείστε με τον αέρα του «μεγαλείου».

Συχνά με μία καλή σωματική διάπλαση, αναδεικνύετε εντυπωσιακά το προφίλ σας.

Αγαπάτε τα ελκυστικά ρούχα, τα χρυσά κοσμήματα και τις τολμηρές εμφανίσεις. Η θηλυκότητα τονίζεται αλλά έχει ποιότητα και αισθητική.

Μέτωπο πλατύ, θεληματικό πηγούνι, σώμα επιβλητικό και δυναμικό, περπάτημα υπερήφανο, είναι κάποια από τα εξωτερικά σας χαρακτηριστικά. Τα μάτια είναι συχνά έξυπνα και σε μελί ανταύγειες.

Το μακιγιάζ πρέπει να είναι περλέ σε αποχρώσεις του πράσινου κυρίως. Το αστραφτερό κραγιόν θα τονίσει το πρόσωπο.

Τα μαλλιά είναι εντυπωσιακά και  μοιάζουν πλούσια σαν να πρόκειται για μία χαίτη. Οι ανταύγειες πυρόξανθες και χρυσαφιές. Το χτένισμα συχνά είναι πομπώδες, αριστοκρατικό, εξαιρετικά προσεγμένο. Αλλά χρειάζονται σωστή περιποίηση, αφού είναι συχνά ξηρά. Επομένως η φροντίδα τους με κρέμες και μαλακτικά κρίνεται απαραίτητη.

Τα ρούχα και τα αξεσουάρ είναι ξεχωριστά, προσεγμένα και με ποιότητα ή με ένα εντυπωσιακό στυλ. Δεν ταιριάζουν τα σπορ ρούχα, εκτός κι αν έχουν ένα ιδιαίτερο ύφος, όπως και τα φαρδιά και άκομψα.

Τα χρώματα που ταιριάζουν είναι καφέ, μπεζ, πράσινο σκούρο, ιβουάρ, τοπάζι, κόκκινο σκούρο ή χρυσαφί.


Η βοτανολογία συνδυασμένη με την αστρολογία, μπορεί να μας δώσει συμβουλές για τα φυτά που μας ταιριάζουν, ανάλογα με το ζώδιο και τον ωροσκόπο.

Ως προς το ζώδιό σας, Λέων, τα βότανα που θα ήταν καλό να προτιμήσετε είναι προϊόντα από ελιά, νεράντζι, κεράσι ή δενδρολίβανο.

Τα αρωματικά αποστάγματα για σας είναι από αιθέριο έλαιο πορτοκαλιάς.

Αν σας ενδιαφέρει η ενδυνάμωση του οργανισμού, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν από μύρτιλλο, ανανά, ηλιοτρόπιο, σόγια ή σιτάρι.

Λεπτομέρειες για τα βότανα και τα αιθέρια έλαια που σας ταιριάζουν, σύμφωνα με τον ωροσκόπο σας, μπορείτε να βρείτε στο άρθρο μας:

Γυναίκα Λέων: Ομορφιά και Υγεία

Σημαντικές γυναίκες στο ζώδιο του Λέοντα: Κοκό Σανέλ, Μαντόνα, Τζάκυ Ωνάση, Τζέραλντιν Τσάπλιν