Ο τύπος είναι σαν διαφήμιση!

Ωραίος, καλοντυμένος, κομψός, αεράτος, γεμάτος αυτοπεποίθηση. Περπατάει και σε κάθε βήμα του φαίνεται η σιγουριά του.

Φαίνεται ολόφρεσκος, ξεκούραστος. Πάει στο στέκι του να την αράξει κανά δυό ώρες, να ανταλλάξει καμιά κουβέντα με γνωστούς και φίλους, μέχρι να περάσει η ώρα και να βρεθεί με την παρέα, για κανά ταβερνάκι, ή για κανά ποτό.

Ποιός ξέρει; Μπορεί να κάτσει και φάση με γκόμενα. Λεφτά για κεράσματα έχει..

Μα τι δουλειά κάνει; Αναρωτιούνται ορισμένοι. Πότε προλαβαίνει να δουλέψει, να κερδίσει χρήματα, αυτά τα χρήματα που άνετα ξοδεύει, να περιποιηθεί τον εαυτό του, το σπίτι του, το νοικοκυριό του και να κάνει την κοινωνική ζωή που κάνει;..

Λίγοι, ελάχιστοι ξέρουν πως αυτός ο τύπος έχει ένα μυστικό…

Ποιό είναι αυτό;

Μα, το ότι δεν κάνει τίποτα! Ή μάλλον, κάνει! Δουλεύει τον κόσμο!..

Είναι εκείνη η μετοχή που είναι σε αναμονή για να πάρει μπρος, εκείνη η δουλειά που όλο στήνει και ποτέ δε στήνεται, εκείνη η γνωριμία, το φιλαράκι του ντε, που θα τον βάλει στο κόλπο με τη μεγάλη μπάζα. Όλες αυτές οι δουλειές, που όλο τις στήνει και ποτέ δε στήνονται! Εν τω μεταξύ το τουπέ του, η αυτοπεποίθηση του, τσακίζει κόκκαλα.

Είναι ειρωνικός και απαξιωτικός σε όποιον τολμήσει να εκφράσει άποψη σε αυτό που ο ίδιος θεωρεί “χωράφια” του. Χαρακτηριστική περίπτωση ξερόλα, λένε ορισμένοι..

…ορισμένοι που, όμως όλο και πληθαίνουν..

Πλέον, είναι όλο και περισσότεροι αυτοί που αρχίζουν να καταλαβαίνουν πως το τσόφλι του είναι κούφιο. Κενό περιεχομένου..

Πως τα χρήματα που μέχρι πρότινος ξόδευε, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά πλουσιοπάροχο χαρτζιλίκι. Αυτό το χαρτζιλίκι που κόπηκε, όταν έσκασε κρίση στα επαγγελματοοικονομικά της οικογένειας. Τώρα, 50άρης πλέον, δυσκολεύεται όλο και πιό πολύ να διατηρήσει την εικόνα του άνετου. Του ατσαλάκωτου. Είναι πλέον γνωστό στη γειτονιά πως τα καλοσιδερωμένα ρούχα του είναι αποτέλεσμα της κοπιώδους εργασίας της μαμάς του. Άλλωστε, με αυτή μένει, ακόμα, μαζί, η οποία τον φροντίζει σα να είναι το οκτάχρονο μωρό της..

Ποτέ του δεν έφυγε από την πατρική/μητρική Εστία.

Μάπα το καρπούζι λοιπόν..

Κάπως έτσι και εκείνη.

Περίπου στην ίδια ηλικία. Όμορφη κομψή, ωραίο κορμί, περιποιημένη.

Ξεκινά τη μέρα της χαλαρά. Αυτή δεν εργάζεται. Δε χρειάζεται. Ο άνδρας της κερδίζει αρκετά για να ζούνε άνετα και με το παραπάνω!

Αφού, ξυπνήσει, κάποια ώρα τέλος πάντων, θα πάει για καφέ με τις φίλες της, μετά κανά σούπερ μάρκετ, μετά από καθαριστήριο, να δώσει άπλυτα και να πάρει τα προηγούμενα και αφού χαζολογήσει λίγο ακόμα, σε καμιά βιτρίνα, ή εντός αυτής, θα πάει σπίτι, το οποίο είναι καθαρό από την αλλοδαπή κοπέλα που το καθαρίζει δύο φορές την εβδομάδα, θα μαγειρέψει, θα πάει γυμναστήριο, μετά πάλι σπίτι, θα χαζέψει στην τηλεόραση, μέχρι να έρθει από τη δουλειά του ο σύζυγος. Στο ενδιάμεσο όλων αυτών των…. δραστηριοτήτων, δε θα παραλείψει να βγάλει αρκετές σέλφι, μόνη ή με τις φίλες της, στις οποίες σέλφι, θα προσθέσει τα απαραίτητα φίλτρα. Προσθέτει, φίλτρα, για να αφαιρεί χρόνια!

Αυτά τα χρόνια που περνούν και μαζί τους παίρνουν αυτό που η ίδια θεωρεί το κύριο περιουσιακό της στοιχείο. Την ομορφιά της! Στην ηλικία που είναι και ακόμα δεν έχει καταλάβει πως η ομορφιά πηγάζει από μέσα. Πως στους όμορφους ανθρώπους, οι ρυτίδες αντί να αφαιρούν, προσθέτουν γοητεία!

Αλλά που να τα μάθει αυτά; Όλη της τη ζωή μεγάλωσε σε προστατευμένο περιβάλλον. Από τον μπαμπά, πήγε στον σύζυγο. Νιώθει επιτυχημένη. Είναι όμως;..

Μήπως τελικά, η εικόνα της επιτυχίας είναι κάπως διαφορετική από αυτή που δείχνουν οι διαφημίσεις;

Μήπως πραγματικά επιτυχημένος είναι ο βιοπαλαιστής, που εργάζεται νυχθημερόν σε δύσκολες και βρώμικες δουλειές, μέσα από τις οποίες προσφέρει στην οικογένεια του και κυρίως, στα παιδιά του;

Μήπως οι πραγματικά επιτυχημένες γυναίκες, είναι εκείνες οι τσαλακωμένες από την αϋπνία, την ταλαιπωρία και την αγωνία γυναίκες, που βάζουν στην άκρη τις δικές τους επιθυμίες και ανάγκες, προκειμένου να στήσουν και αναστήσουν το σπιτικό τους;

Τέλος, είναι τυχαίο που αυτές οι δύο τελευταίες κατηγορίες ανδρών και γυναικών, είναι οι μοναδικές που δείχνουν κατανόηση και σκέφτονται πριν κρίνουν και κατακρίνουν;..