Η ερώτηση έχει τεθεί σε τοίχο φιλικού προσώπου στο Facebook!

Όταν λέμε φιλικό πρόσωπο, εννοούμε πραγματική φίλη. Κρεάτινη! Από αυτές τις φιλίες που δημιουργήθηκαν στον αληθινό κόσμο και όχι στον ψηφιακό. Το Facebook είναι απλά η συνέχεια αυτής της φιλίας..

Η φίλη έχει θέσει στον τοίχο της ένα κρίσιμο ζήτημα. Μόλις έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων και κάποιοι γονείς, προφανώς με καμάρι, αναρτούν σε τοίχους τους στο Facebook, τα επιτυχή αποτελέσματα των παιδιών τους, μαζί με όλα τα προσωπικά τους στοιχεία! Η φίλη, ψέγει τους γονείς, παροτρύνοντας τους να μην το κάνουν αυτό και εκθέτουν κρίσιμα προσωπικά δεδομένα των παιδιών τους, σε ένα τόσο δημόσιο χώρο, όπως το Facebook..

Μέχρι που ένας γονιός, ένα δίποδο ζώο, παρεξηγείται και εμμέσως πλην σαφώς, απαιτεί (!!!) τη μεταμέλεια της φίλης που έγραψε την ανάρτηση!..

Η συγκεκριμένη “μάνα”, ανήρτησε τα προσωπικά στοιχεία του παιδιού της, προφανώς καμαρώνοντας σαν κάτι κυράτσες παλαιότερων εποχών, μη σκεπτόμενη πως με αυτό τον τρόπο, αντί να προστατέψει, ως οφείλει κάθε γονιός, το παιδί της, το εκθέτει, ίσως ανεπανόρθωτα..

Στα σχόλια που ακολουθούν, τα περισσότερα επικριτικά εναντίον της “μάνας”, η ίδια έχει να προβάλλει ως επιχείρημα το γεγονός πως το παιδί της είναι 18 ετών ενήλικας, που συναίνεσε στη δημοσίευση των στοιχείων!..

Πόσο μα πόσο λάθος! Πόσο κατώτερη των, γονεϊκών, περιστάσεων;!..

Πόσοι 18άρηδες έχουν το σθένος να αντιπαρατεθούν με τη βούληση της κυράτσας μάνας τους, που θέλει διακαώς να καμαρώσει δημόσια, έστω και αν αυτό είναι επικίνδυνο;! Πόση υποκρισία κρύβει η δήλωση του γονιού πως, “είναι ενήλικας και συναίνεσε”! Πόσους ενήλικες 30άρηδες, ακόμα και 40άρηδες ξέρουμε που πάνε να κάνουν τη μαλακία και κάποιοι, που νοιάζονται για αυτούς τους αποτρέπουν, ή έστω προσπαθούν;..

Η ανταλλαγή επιχειρημάτων, κατέληξε σε βατερλό για τη μάνα, μόνο που αυτή δεν πτοήθηκε! Μία αυτόκλητη υπερασπίστρια της, έσπευσε να την ξελασπώσει, θέτοντας στην, ψηφιακή ομήγυρη ένα ερώτημα..

“Πόσοι από εσάς που σχολιάζετε είστε γονείς;”!

Από το κακό στο χειρότερο λοιπόν!

Πόσο πόνο και πόση προσβολή μπορεί να κρύβει μία τέτοια ερώτηση;!..

Ζευγάρια που είναι άτεκνα και τους τίθεται το, κουνοδακτυλικό, πολλές φορές ερώτημα, “έχετε παιδιά;!”..

Πόσα ζευγάρια και πόσοι άνθρωποι που δεν έχουν παιδιά, που δεν μπορούν να κάνουν παιδιά, το καλύπτουν πίσω από αφορισμούς, τύπου “δε θέλουμε” και άλλα τέτοια;!

Πόσοι άνθρωποι έχουν προσπαθήσει και προσπαθούν να γίνουν γονείς, μέσα από πόνο και δάκρυα, για να έρθει κάποια στιγμή, μία ανθρωπόμορφη όρνιθα και με το επικριτικό της ύφος να ρωτήσει αν έχουν παιδιά, για να μπορούν να έχουν άποψη;!..

Πόσοι άνθρωποι, που θέλουν να γίνουν γονείς και σε αντίθεση με πολλούς “γονιούς”, τους αξίζει, δε μπορούν, ή ίσως, δεν πρέπει;!

Άνθρωποι που έχουν περάσει σοβαρές ασθένειες, που όντας υπεύθυνοι απέναντι στο πλάσμα που ίσως φέρουν στον κόσμο, φοβούνται..

Φοβούνται πως η ασθένεια, όσο και αν είναι πίσω πλέον, ίσως προκαλέσει πρόβλημα στο παιδί. Ένα παιδί που κάθε γονιός οφείλει να προστατεύει για πάντα, άσχετα αν το παιδί είναι 50 και ο γονιός 90!!

Πόσοι άνθρωποι που αγαπάν τα παιδιά, που μπορούν να γίνουν, εξαιρετικοί γονείς, σε αντίθεση με πολλούς “γονιούς”, έχουν πονέσει!

Αυτό τον πόνο που ματώνει την ψυχή τους..

Έχουν πονέσει γιατί είναι υπεύθυνοι! Γιατί είναι συνειδητοποιημένοι!!

Γιατί θέλουν να γίνουν πραγματικοί γονείς, εκτός από βιολογικοί!

Άνθρωποι που έχουν κλάψει μόνοι τους, που έχουν πολεμήσει με τις σκιές τους..

..που φοβούνται να ακουμπήσουν ερωτικά το σύντροφο τους, από φόβο μήπως φέρουν στον κόσμο ένα δυστυχισμένο πλάσμα!..

..και έρχεται η κάθε κουνοδαχτυλούσα κυράτσα και ρωτά με το επικριτικό της υφάκι, αυτό που “περνά” και μέσα από τον ψηφιακό κόσμο, για να ρωτήσει αν είσαι γονιός!

Για να σου στρίψει και άλλο το μαχαίρι στην πληγή.

Για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα..

..για να τονίσει ακόμα περισσότερο την ανεπάρκεια της ως γονιός.

Λυπάμαι τα παιδιά αυτών των “γονιών”. Έχουν γονείς ανεπαρκέστατους. Γονείς που αρνούνται πως έκαναν λάθος. Όλοι κάνουν λάθη. Το θέμα είναι αν το παραδέχεσαι για να μην το επαναλάβεις..

Πόσοι έχουν γίνει γονείς από εγωισμό;! Από την ανάγκη να “δουν το αντίγραφο τους”, όπως πολλές φορές έχει ακουστεί.

Γονείς, που μεταφέρουν στα τέκνα τους τα δικά τους απωθημένα και συμπλέγματα. Γονείς που αντιλαμβάνονται και συμπεριφέρονται στα παιδιά τους, σα να είναι ιδιοκτησίες τους. Κτήματα τους και όχι άνθρωποι ελέυθεροι και…. ενήλικες..

Παιδιά, που φορτώνονται και μεταφέρουν, πολλές φορές όλη τους τη ζωή, τα βάρη και τα απωθημένα που τους φόρτωσαν οι γονείς τους..

Γονείς, που δεν αφήνουν τα παιδιά τους να πετάξουν..