Αρκετά πρωί, στην τραπεζαρία του ξενοδοχείου που έχετε καταλύσει για τις διακοπές σας…

Είναι το πρώτο πρωινό και έχετε κατέβει από πολύ νωρίς, για να απολαύσετε με την ησυχία σας τον πλούσιο πρωινό μπουφέ του ξενοδοχείου. Την ώρα που κατεβήκατε στην τραπεζαρία, δεν υπήρχε κανένας άλλος πελάτης και έτσι πιάσατε το καλύτερο τραπέζι. Αυτό που έχει την καλύτερη θέα προς τον μπουφέ, για να ελέγχετε την άφιξη των διάφορων καλουδιών που προσφέρονται με το πρωινό..

Περνάει η ώρα και όλο και περισσότεροι από τους πελάτες του ξενοδοχείου μαζεύονται στην τραπεζαρία. Όλοι με θερινές ενδυμασίες, οι περισσότεροι, φοράνε ήδη τα μαγιό τους. Για τη συντριπτική πλειοψηφία των διαμενόντων στο ξενοδοχείο, η επόμενη στάση, μετά το πρωινό, θα είναι οι ξαπλώστρες της πισίνας, ή οι ξαπλώστρες κάποιας παραλίας.

Αφού έχεις κάνει μερικές δυνατές επιδρομές στα εδέσματα του μπουφέ και βρίσκεσαι στο τρίτο φλιτζάνι καφέ, κάθεσαι αναπαυτικότερα στο κάθισμα σου και επιδίδεσαι στην αγαπημένη σου ασχολία..

Παρατηρείς!

Σου αρέσει να παρατηρείς τους ανθρώπους γύρω σου. Πάντα σου άρεσε. Πόσο μάλλον, όταν βρίσκεσαι σε ένα τέτοιο περιβάλλον, το οποίο έχει πολλούς ανθρώπους και από διαφορετικές χώρες!

Έλληνες, Ιταλοί, Γερμανοί, Γάλλοι, Ρουμάνοι και κάποιοι άλλοι που δεν καταλαβαίνεις από που είναι και που δεν έχεις την οικειότητα να ρωτήσεις.

Αγαπημένο σου θέμα προς παρατήρηση, οι διάφοροι μεσήλικες σύζυγοι. Όλων των εθνικοτήτων!

Παρατηρείς το βλέμμα τους που κοιτά με έκδηλο πόθο, τα καλλίγραμμα κορμιά διαφόρων θηλυκών υπάρξεων!

Γυναίκες, όλων των ηλικιών, που διαθέτουν όμως, όμορφα κορμιά και κυκλοφορούν στις περισσότερες περιπτώσεις με κοντά σορτσάκια, ή με τα μπικίνι τους, φορώντας απλά ένα μπλουζάκι από πάνω..

Αυτό όμως που σου αρέσει να παρατηρείς, είναι όχι τόσο τα βλέμματα των ανδρών, όσο οι κλεφτές ματιές που ρίχνουν προς την πλευρά των συζύγων – συντρόφων τους, για να δουν αν τους πήραν χαμπάρι!

Βλέμματα που στιγμιαία εναλλάσσονται από τον πόθο στον τρόμο!..

Κάθεσαι, παρατηρείς και διασκεδάζεις! Φυσικά και το δικό σου βλέμμα όλο και πέφτει πάνω σε κάποιο καλλίγραμμο κωλαράκι! Λέγεται εξηρτημένο αντανακλαστικό, εξηγείς στην αγαπημένη σου, η οποία σε παίρνει με τη μία χαμπάρι! Τελικά την ψήνεις και παίρνετε τα γκομενάκια μάτι μαζί! Είσαι άρχοντας!

Κάποια στιγμή όμως, παρατηρείς κάτι διαφορετικό!

Αρκετά ανδρικά βλέμματα κατευθύνονται προς ένα συγκεκριμένο “στόχο”. Το βλέπεις και εσύ! Κολλάς!

Το δικό σου βλέμμα κολλάει μαζί με των υπολοίπων πάνω στην κοπέλα, αλλοδαπής προελεύσεως..

Δε μπορείς να καταλάβεις τι είναι αυτό το διαφορετικό επάνω της που την κάνει περισσότερο ελκυστική από τις άλλες!

Η κοπέλα φεύγει από το οπτικό σου πεδίο και χάνεται. Προφανώς έκατσε στο τραπέζι της, έχοντας πιθανότατα, άγνοια για την αναστάτωση που προκάλεσε στις τάξεις των άρρενων θαμώνων. Την ξεχνάς και επιστρέφεις στο μπουφέ, για μία ακόμα επιδρομή..

Το επόμενο πρωινό, τα ίδια! Πάλι εκείνη η κοπέλα με αυτό το “κάτι”, που την κάνει ελκυστικότερη από τις άλλες. Αυτή τη φορά την παρατηρείς προσεκτικότερα. Που θα πάει, θα εντοπίσεις το στοιχείο (ή στοιχειό), που την κάνει τραβηχτικότερη!

Τζίφος. Είναι μία, κατά τα άλλα, απλή κοπέλα, χωρίς να έχει κάτι περισσότερο από ομορφιά, ή τσαχπινιά από τις άλλες. Μάλλον θα την κατέτασσες λίγο πάρα πάνω από το μέτριο..

Λίγη ώρα αργότερα, βρίσκεσαι απλωμένος σε μία από τις ξαπλώστρες και χωνεύεις, ή έτσι ελπίζεις, τα εδέσματα του πρωινού.

Νάτη! Αυτή είναι! Έρχεται στην πισίνα και πιάνει μία ξαπλώστρα. Πάλι τραβάει τα βλέμματα. Ακόμα και οι γυναίκες την κοιτάνε..

Κάνει μία και βγάζει το φόρεμα της. Από κάτω φοράει ένα πράσινο φωσφοριζέ μπικίνι. Το κορμί της είναι καλό. Τίποτα το συγκλονιστικό. Τελικά, πολύ κακό για το τίποτα;..

Αλλά ώπα! Νάτο! Αυτό είναι!

Το φόρεμα! Αυτό έκανε όλη τη ζημιά..

Το φόρεμα είναι ημιδιαφανές! Η κοπέλα, φόραγε το ημιδιαφανές φόρεμα παραλίας, πάνω από το μαγιό της, αγνοώντας πως η σχετική διαφάνεια του υφάσματος, θέριευε τη φαντασία και τον πόθο των γύρω της!

Οι υπόλοιπες, είτε φόραγαν κοντά μεν, αδιαφανή δε φορέματα παραλίας, ή είχαν τα κορμιά τους εκτεθειμένα. Αυτή, πιθανότατα άθελα της, προσέφερε υλικό για φαντασίωση!..

Την επόμενη μέρα, από νωρίς στο πρωινό, υποψιασμένος πλέον και έχοντας αποκαλύψει το μυστικό του πόθου, βρίσκεσαι στο τραπέζι σου και περιμένεις!

Περιμένεις την άφιξη της κοπέλας με το ημιδιαφανές φόρεμα. Περιμένεις να δεις μάτια να γουρλώνουν, γλώσσες να κρέμονται και κυρίως, τα απολογητικά βλέμματα των ανδρών προς τις συμβίες τους, όταν τους παίρνουν χαμπάρι!

Ποιός είπε πως οι διακοπές δεν έχουν και την πλάκα τους;!