Ήρθε! Έφτασε!!

Το ίνδαλμα! Η φαντασίωση των γυναικών!

Οι εικόνες εύγλωττες από την άφιξη του στο αεροδρόμιο. Όπως λένε ο κινέζοι, “μία εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις”.

Σούπερ γκόμενος, όντως! Πρωταγωνιστής σε ερωτικό σήριαλ της τουρκικής τηλεόρασης, που προβάλλεται και στην Ελλάδα..

Λίγο αργότερα ήρθε το σοκ!

Στημένος για να βγάλει φωτογραφία, μπροστά από την ελληνική σημαία, ευθυτενής, φορώντας γυαλιά ηλίου και με το κεφάλι ελαφρώς σκυμμένο, έχει το ένα του χέρι σηκωμένο με το μεσαίο δάχτυλο, το “κακό” δάχτυλο προτεταμένο!

Η προσβολή εμφανέστατη! Ένας τούρκος, προσβάλλει με τέτοιο εκκωφαντικό και χυδαίο τρόπο το σύμβολο της Ελλάδας και δη, ευρισκόμενος στην ίδια τη χώρα και σε ένα εκ των Ιερότερων Συμβόλων αυτής!

Αναμενόμενος ο σάλος που ξέσπασε, αφυπνίζοντας το πατριωτικό αίσθημα των ελλήνων και ξύνοντας πληγές! Πληγές που υπάρχουν μεταξύ ελλήνων και τούρκων. Πληγές που δεν έχουν κλείσει..

Ένας από αυτούς που αγανάκτησαν με τη χειρονομία και κυρίως, με το συμβολισμό αυτής, ήταν και ο γράφων!

Σχεδόν ταυτόχρονα με την επίμαχη ανάρτηση μου στο Facebook, άρχισαν και οι παρατηρήσεις από τους διάφορους αυτόκλητους απολογητές του τούρκου τηλεοπτικού σταρ..

“Μην είσαι ακραίος εθνικιστής”, ήταν το γενικότερο νόημα των σχολίων που μου ανάρτησαν ορισμένοι…

Επαναλαμβάνω. Ορισμένοι…

Κατά κύριο λόγο αυτοί που δε με ξέρουν καλά. Αν με ήξεραν, αν είχαν συναναστραφεί μαζί μου για κάτι παρα πάνω από έναν καφέ, θα είχαν γίνει κοινωνοί και αποδέκτες των απόψεων μου, σχετικά με τα ελληνοτουρκικά ζητήματα και την αντίστοιχη ελληνοτουρκική ιστορία!

Απόψεις, που γενικά, ενοχλούν!

Απόψεις, εξαιτίας των οποίων έχω χαρακτηριστεί ακόμα και……. ανθέλλην!!

Όσοι με ξέρουν λίγο περισσότερο, γνωρίζουν τη συμπάθεια που τρέφω για τους τούρκους! Συμπάθεια που, όντως το παραδέχομαι, ορισμένες φορές φτάνει σε σημείο υπερβολής, που σχεδόν φαίνεται να μεροληπτώ υπέρ των τούρκων!

Η αλήθεια όμως, τις περισσότερες φορές, ενοχλεί. Όπως και στην περίπτωση των ελληνοτουρκικών διαφορών.

Όμως στο παρόν κείμενο δε θα γίνει απόπειρα ανάλυσης των πάρα πάνω διαφορών. Άλλωστε σε αυτό το ζήτημα, παίζονται πολλά. Πάρα πολλά, για τα οποία νιώθω και είμαι πολύ μικρός για να τα αναλύσω.

Το κείμενο έχει να κάνει με το ραγιαδισμό! Το ραγιαδισμό των ελλήνων!

Αμέσως μόλις αναρτήθηκε σε διάφορους Facebookικούς τοίχους η επίμαχη φωτογραφία, έσπευσαν πολλοί απολογητές και ακόμα περισσότερες απολογήτριες, να δικαιολογήσουν το “παιδί”!

“Έφτιαχνε τα γυαλιά του το παιδί! Έτσι το κάνει, με το μεσαίο δάχτυλο, το παιδί!”

Φίλοι από Τουρκία, μου λένε με μηνύματα πως ο συγκεκριμένος σταρ, στην Τουρκία έχει κακή φήμη και πως μόνο στις τουρκάλες έφηβες έχει πέραση! Τους έκανε εντύπωση η φωτογραφία από την υποδοχή του, όπου είναι περιτριγυρισμένος από γυναίκες ηλικίας 35 – 45 ετών! Ντρέπομαι για λογαριασμό των μεγαλοκοπέλων. Ντρέπομαι και ως Έλλην..

“Είναι αλβανοσκοπιανός που έχει γεννηθεί στην Τουρκία και προσπαθεί με κάθε τρόπο να δείξει πόσο καλός τούρκος είναι”, μου λέει αγαπημένη τουρκάλα φίλη από την Άγκυρα!

Κάποια στιγμή, οι έλληνες απολογητές του παιδιού, ανάρτησαν μία άλλη φωτογραφία από τα Ελληνικά Hoaxes στην οποία φαίνεται το τέλος της διαδρομής του χεριού του “παιδιού”. Το μεσαίο δάχτυλο, σε πλήρη έκταση ακουμπάει το σκελετό των γυαλιών του. Η Ελληνική σημαία στο φόντο, επίσης σε πλήρη έκταση!..

Δε μπορώ να μη νιώσω ένα κάποιο δέος!

Δέος για το μάγκα τούρκο σταρ που με αυτό τον ομολογουμένως, πανέξυπνο τρόπο προσέβαλε το Σύμβολο της εχθρικής προς τη δική του Πατρίδας και το πούλησε ως “φτιάξιμο γυαλιών”. Μέχρι και παλαιότερες φωτογραφίες κυκλοφόρησαν, στις οποίες, λένε οι απολογητές του, φτιάχνει τα γυαλιά του με τον ίδιο τρόπο! Οι διαφορές όμως, αν και μικρές, είναι σημαντικές..

Δέος για τη σπουδή πολλών ελλήνων, πολλοί εκ των οποίων δηλώνουν Πατριώτες, να κοιτάξουν, αλλά να ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ να μη δουν την προσβολή!

Δέος για τον συλλογικό ευνουχισμό των σύγχρονων ελλήνων, που δε θέλουν να βγουν από τη βολική τους άρνηση της πραγματικότητας. Δε θέλουν να δουν την προσβολή.

Βλέπετε, αν “δεις” την προσβολή, θα πρέπει να τη διαχειριστείς!

Ήτοι, να αξιώσεις συγνώμη, ή να απαντήσεις αναλόγως, ή να κάνεις την όρνιθα!

Άσε τώρα, που να τρέχουμε! Τα γυαλιά του έφτιαχνε το παιδί!..

Το “παιδί” επίσης, βγήκε σε τηλεοπτική εκπομπή και επιτηδευμένα αστειευόμενος, χαρακτήρισε “τρελούς”, όσοι νόμιζαν, λέει, πως έκανε τέτοια κίνηση..

Την κίνηση που….. έκανε! Χαρακτήρισε κατάμουτρα “τρελούς”, αυτούς που ΕΠΕΛΕΞΑΝ να μην εθελοτυφλήσουν και να τον κρίνουν! Δηλαδή με άλλα λόγια, τους χαρακτήρισα κατάμουτρα μαλάκες!

Ο τύπος έχει τον απεριόριστο θαυμασμό μου! Με ένα σμπάρο, ε λάθος, με ένα προτεταμένο δάχτυλο, έριξε πολλά τρυγόνια!

Έδειξε πόσο καλός και πιστός τούρκος είναι. Προσέβαλε το σύμβολο της αντίπαλης/εχθρικής χώρας στη σημαντικότερο μνημείο αυτής, χαρακτήρισε “τρελούς” όσους τόλμησαν να το “δουν” και όλα αυτά, χωρίς να κινδυνεύσει να αντιμετωπίσει συνέπειες από την εταιρεία παραγωγής του και να κινδυνέψει η καριέρα του!

Χωρίς ούτε καν να ζητήσει συγνώμη, για την κατα λάθος “παρεξήγηση”, που προκλήθηκε! Ούτε καν μία “συγνώμη” επικοινωνιακού, έστω, χαρακτήρα! Μία, έστω, ψεύτικη συγνώμη ΓΑΜΩΤΟ!!!

Βέβαια, βρήκε απέναντι του και ένα λαό ευνουχισμένο! Ένα λαό που εδώ και δεκαετίες είναι βολεμένος στους άνετους καναπέδες του, περιτριγυρισμένος από home cinema, πολυβαλβιδα αυτοκίνητα και φθηνά λαθραία ρούχα, αγορασμένα από τον παράτυπο μετανάστη στο πεζοδρόμιο! Ένα λαό βολεμένο σε μία βολική πλάνη, ενθυμούμενο τις παλιές δόξες το προγόνων του..

Αυτοί οι πρόγονοι, που αν έχουν τη δυνατότητα να μας βλέπουν, θα μας έχουν ήδη αποκηρύξει..

Ότι μας συνέβη, ότι μας συμβαίνει και ότι θα μας συμβεί, το αξίζουμε!

Μπράβο στον τούρκο τηλεοπτικό αστέρα για την κίνηση που έκανε! 

Aferim! Άντε να μαθαίνουμε τούρκικα σιγά σιγά! Θα μας χρειαστούν..