“I go fag, you die”! Μετάφραση “Αν γίνω αδερφή, πεθαίνεις!

Είναι η ατάκα που λέει ο μαφιόζος Ρόμπερτ Ντε Νίρο, στον ψυχαναλυτή Μπίλι Κρύσταλ, όταν ο πρώτος, μάτσο μαφιόζαρος της Νέας Υόρκης, στρέφεται προς τον δεύτερο, για ψυχολογική βοήθεια.

Ο Μάτσο άντρακλας μαφιόζος, πιστεύει πως η ψυχανάλυση είναι κάτι “αδερφίστικο”. Οι άνδρες δεν τα κάνουν αυτά..

Η πάρα πάνω ατάκα, επιστρέφει στο μυαλό σου, όταν ο Τζίμης πιάνει τα χέρια σου για να σου κάνει μανικιούρ!

Μανικιούρ;! Τι μανικιούρ ρε! Εγώ τη γυναίκα μου ήρθα να πάρω από το νυχάδικο σου ρε Τζίμη! Από που κι ως που, με βουτάς για να μου δείξεις “τι ωραίο που είναι το μανικιούρ” ξερωγώ!!

Μητσάρα κανόνισε! Αυτά τα κάνουν οι γυναίκες και οι αδελφές! Άσε που μας βλέπουν από το δρόμο, θα μας πάρει κανά μάτι και άντε μετά να αποδείξεις πως δεν πας με την όπισθεν! Γιατί ρε Τζίμη – Μήτσο τέλος πάντων, θες να με κάνεις αδελφή! Τι σου’κανα;!…

…ώπα! Ρε, ωραία είναι! Κάνει και μασάζ στις παλάμες ο Μητσάρας – Τζίμης!..

Κανά πεντάλεπτο μετά, χαζεύεις τα καλοσχηματισμένα και ξεπετσιασμένα νύχια σου!

“Έλα μαλάκα, σου άρεσε, παραδέξου το”, λες στον εαυτό σου, τη στιγμή που με μισοσκυμμένο κεφάλι και κρατώντας τη γυναίκα σου σφιχτά από το χέρι, φεύγετε από το νυχάδικο!

Την επόμενη μέρα, βρίσκεσαι για καφέ με φίλο. Μιά δεκαετία μεγαλύτερος ο Δημήτρης και του εξομολογείσαι το χθεσινοβραδινό σου πάθημα, που τελικά απήλαυσες!

“Να κάνεις και τα πόδια, να δεις απόλαυση!” σου λέει ο Δημήτρης και μένεις μαλάκας! “Εγώ κάνω κάθε μήνα”, σου λέει και σε αποτελειώνει!

Περνάει κανά δίμηνο, στο οποίο εσύ περιποιείσαι τα νύχια των ποδιών σου, όπως το κάνεις εδώ και δεκαετίες! Με νυχοκόπτη! Αντρίκια πράματα! Ακούς φίλους και γνωστούς που σε προτρέπουν να κάνεις πεντικιούρ (αυτό με τα πόδια!), αλλά δε μασάς! Δε θα το γυρίσεις τώρα στα πενήντα σου!

Μέχρι που η από μηχανής Κατερίνα, το φιλαράκι σου, σου δίνει το πρόσχημα που, μεταξύ μας τώρα, έψαχνες για να πας στο νυχάδικο!

“Είναι καλό για την υγεία του ποδιού.”, σου λέει και δε χρειάζεται να πει άλλα..

Το λες στη γυναίκα σου, η οποία κλείνει ραντεβού, να πάτε μαζί!

Μάνι Πέντι, μαζί!

“Μακάρι να μου τα κάνει εκείνη η ζουμπουρλού νυχού, με τις βυζάρες, να πάρω και λίγο μάτι ο άνδρας”, σκέφτεσαι!

Φτάνετε, πιασμένοι χέρι χέρι με τη σύζυγο, κάθεσαι στην πολυθρόνα, που κάνει και μασάζ (χλίδα!), τα πόδια μέσα στη λεκάνη με το ζεστό σαπουνόνερο και ΝΑΙ, η ζουμπουρλοβυζού, έρχεται και σε αναλαμβάνει!

Ω ρε φίλε! Τέλεια!! Εντάξει, γαργαλιέσαι λίγο, μετά γαργαλιέσαι ΠΟΛΥ, αλλά γουστάρεις τρελά! Ζήτησες και σε έβαλαν σε σημείο που να μη φαίνεσαι από το δρόμο, αλλά τελικά ΔΕ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ!!

Δε θες να τελειώσει!

“Πρέπει να έρθετε και τον άλλο μήνα, για να κόψουμε σωστά τα νύχια σας”, σου λέει το όμορφο ζουμπουρλούδικο κοριτσάκι και δεν αντιλαμβάνεται καν τη ματαιότητα της προτροπής της! Φυσικά και θα έρθεις και τον άλλο μήνα!..

…και τον παράλλο!! Κάθε μήνα εδώ θα είσαι! Άσε που ρίχνεις την πρόταση στον Τζίμη, να φέρεις και ναργιλέ μαζί σου την επόμενη φορά!

“Απαγορεύεται το κάπνισμα”, λέει ο Μητσάρας – Τζίμης! Φτου!! Γιατί ρε Μήτσο;!!

Μετά το πεντικιούρ, πας για μανικιούρ! Δίπλα ακριβώς από τη βιτρίνα. Ο κόσμος περνά από έξω και ρίχνει ματιές μέσα, στον μοναδικό άνδρα πελάτη του νυχάδικου! Δεν ντρέπεσαι! Ίσα ίσα, που θες να τους προτρέψεις να μπουν και αυτοί μέσα και να γίνει παιχνίδι! Να φέρουμε και ούζα και να γίνει ωραία κατάσταση!

Τέλος και το μανικιούρ! Τι ωραία που ήταν!…

Πως περνάει τώρα ο μήνας μέχρι την επόμενη φορά;!…