»ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΓΙΑΤΡΟ «»

Στην κατάμεστη αίθουσα KingGeorge την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2019 , έγινε η παρουσίαση του βιβλίου «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΓΙΑΤΡΟ «  του ομότιμου καθηγητού Της Ιατρικής  Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δημητρίου Λινού .Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το βιβλιοπωλείο DISCOVERY,τις Εκδόσεις Καστανιώτη ,το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Πατρών ,τη Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής και Γεροντολογίας, Ο Σύλλογος Νέων Καλλιτεχνών  Πατρών ,Η Ενωση Φοιτητών Ιατρικής Παν.Πατρών και τον Ομιλος INNERWHEELΠατρών Βορρά-Νότου .

Για το βιβλίο  και την προσωπικότητα του συγγραφέα μίλησαν οι κκ Γκορίλας Θωμάς  ,Πυρηνικός Γιατρός ,Παπαθανασόπουλος Παναγιώτης ,ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής  Παν Πατρών και Χρυσανθόπουλος Κωνσταντίνος ομότιμος καθηγητής Ιατρικής Παν Πατρών και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Εταιρείας Γηριατρικής  και Γεροντολογίας .

Ολοι οι ομιλητές τόνισαν το μεγάλο διδακτικό ,ερευνητικό ,πρωτοπορειακό έργο του κ.Λινού , που έχει αναγνωρισθεί  διεθνώς και τιμά και το λειτούργημά του.

Σημείωσαν δε ,ότι ο καθηγητής , με το βιβλίο αυτό δινει  συμβουλές στον νέο γιατρό ,μαθητή ,φοιτητή πώς να επιλέξει την Ιατρική ,πως να την σπουδάσει ,πώς να την υπηρετήσει σαν απόφαση και επιλογή ζωής , τι να περιμένει σαν γιατρός από το λειτούργημα που διάλεξε ,πώς να ξεφύγει από την κατάσταση του γιατρού-φυτού (πουασχολείται  μόνο με την  Ιατρική) και να νοιώσει βαθειά μέσα του τον ανθρώπινο  και κοινωνικό ρόλο του γιατρού σε μια κοινωνία ,που αναζητεί και λαχταρά περισσότερη αγάπη και ανθρωπισμό για να ανακουφίζει τον πάσχοντα συνάνθρωπο από τον πόνο , το φόβο , την αγωνία και την μοναξιά της σύγχρονης ζωής. Στο τέλος της εκδήλωσης ο συγγραφέας ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους , τους οργανωτικούς φορείς και ιδιαίτερα τον Υπεύθυνο Οργάνωσης και Συντονισμού Αχιλλέα Παπαδιονυσίου για την παρουσία τους και την επικοδομητική ανταλλαγή απόψεων,που ακολούθησε.

Στην επιτυχία της εκδήλωσης συνετέλεσε και η Συμφωνική  Λαική  Ορχήστρα «ΈνΧορδώ ¨» με τα όμορφα τραγούδια που μας χάρισε και τα απόλαυσε το πολυπληθές ακροατήριο .

Συμμετείχαν Δημήτρης Δημόπουλος  Ερμηνευτής,

Σωτήρης Πουτος κιθάρα

Αλεξάνδρα Κοσμα φλάουτο

Δημήτρης Μπαντζής  Τζουρα