από τη Νίτσα Μανωλά.

Άντρα…

Μην την πληγώνεις…

Ακούς; ΜΗ!

Εκείνη που από επιλογή και έρωτα αποφάσισες να έχεις δίπλα σου για … πάντα, μην την στενοχωρείς.

Αν δεν μπορείς να την αγαπήσεις όπως της αξίζει, τουλάχιστον μην την πονάς…

Μην αφήσεις τις λέξεις που θα βγουν απ’ το στόμα σου να χαραχτούν σαν τατουάζ στο μυαλό της για πάντα. 

Ίσως να μην σου πει τίποτα, μπορεί τα δάκρυα της ποτέ να μη δεις εξωτερικά μα πίστεψε με, μέσα της θα κλαίει και ο ήχος της φωνής σου θα στριφογυρίζει στο κεφάλι της όσο ζει.  Θα τα θυμάται όλα με λεπτομέρεια, το απαξιωτικό βλέμμα σου, τα λόγια σου, τον τρόπο που θυμωμένα έφυγες και χτύπησες την πόρτα. Όλα! Να είσαι σίγουρος.

Κι ας σιωπάει…

Είναι φτιαγμένη διαφορετικά… μοναδικά.  Να το θυμάσαι. Από κράματα συναισθήματος και ευαισθησίας, κι ας κάνει την δυνατή.  Ας σου δείχνει πως είναι άτρωτη και τίποτα δεν την ενοχλεί.  Πως τίποτα δεν την πειράζει. 

Μην την μειώνεις… δεν γίνεσαι πιο άντρας από ότι είσαι με αυτόν τον τρόπο.

Σεβάσου την…

Στο κάτω κάτω και δική σου απόφαση ήταν να είστε μαζί και όταν την γνώρισες ήταν ο θησαυρός σου.

Τι άλλαξε λοιπόν τώρα;;;

Δεν σου έκανε κανένα συμβόλαιο πως θα είναι για πάντα η ίδια…  δεν σου υποσχέθηκε πως θα έχει πάντα το σώμα χωρίς την κυτταρίτιδα, πως τα παραπανίσια κιλά δεν θα την επισκεφτούν.  Πως κάθε βράδυ θα έχει όρεξη και θα είναι στην τρίχα όταν γυρίζεις.

Κι αν στην αρχή την ερωτεύτηκαν τα μάτια σου… δεν φταίει εκείνη.  Αν  στην πορεία δεν αναγνωρίσεις τα στοιχεία στον χαρακτήρα της που θα σε κάνουν να θες να είσαι μαζί της, αν δεν διαβάσεις την ψυχούλα της, αν δεν αφουγκραστείς τους φόβους και τις ανησυχίες της, τότε υπάρχει θέμα.

Αν δεν είσαι ικανός να την εκτιμήσεις για όλα όσα σου προσφέρει αφιλοκερδώς δεν την αξίζεις φίλε μου…

Όχι, δεν την αξίζεις…