…βρίσκεται η έλξη.

Μπαίνει μέσα στο χώρο και αμέσως κάνει αισθητή την παρουσία της. Τα κεφάλια γυρνάν και τη χαζεύουν. Την κοιτάνε όλοι με θαυμασμό. Άνδρες και γυναίκες. Πολλοί με πόθο..

Με μία δεύτερη, αναλυτικότερη ματιά, δε διακρίνεται κάτι το ιδιαίτερο. Μία κατά τα άλλα συνηθισμένη γυναίκα, κινούμενη στον εμφανισιακό μέσο όρο. Μία σχετικά εμφανίσιμη πενηντάρα. Αν είναι τόσο. Μπορεί να είναι μποτοξαρισμένη εξηντάρα, ή σαραντάρα που δεν χρησιμοποιεί την επιστήμη για να αναστείλει τις εμφανισιακές συνέπειες του χρόνου..

Είναι όμως τραβηχτική η άτιμη! Έχει “κάτι”!

Κάτι που την κάνει άκρως ελκυστική και επιθυμητή. Να είναι άραγε το φωτεινό της χαμόγελο; Μπα. Υπάρχουν και άλλες με τέλεια οδοντοστοιχία και λευκότερα δόντια από αυτή.

Να είναι το κορμί; Το πρόσωπο; Το μαλλί;…

Όλα αυτά είναι απλά “εντάξει”. Τίποτα το εξαιρετικό!..

…και όμως! Αυτή είναι η ερωτικότερη γυναίκα του μαγαζιού αυτή τη στιγμή! Κάνει ακόμα και κατά πολύ νεότερες και αντικειμενικά ομορφότερες να είναι αδιάφορες εν τη παρουσία της!

Λίγη ώρα αργότερα, η απάντηση στο γρίφο δίνεται από μία άλλη, νεοεισερχόμενη θαμώνα. Στο ίδιο ηλικιακό φάσμα με την προηγούμενη, μόνο που αυτή είναι, αντικειμενικά, ομορφότερη! Όμως είναι αυτό το “κάτι” πάλι..

Αυτό το κάτι που τη χαλάει! Μα τι φταίει;! Μιά χαρά γυναίκα, κινούμενη σαφώς πάνω από τον εμφανησιακό μέσο όρο και μετά βίας της ρίχνεις δεύτερη ματιά!

Κάπου εκεί, ξαφνικά, όπως ήρθαν ξεχωριστά οι δύο πάρα πάνω κυρίες και πήγαν να βρουν τις παρέες τους, έτσι ξαφνικά φανερώνεται η απάντηση στο γρίφο!

Μα είναι ολοφάνερο! Τόσο φανερό που το κοιτάς, αλλά δεν το βλέπεις!

Η πρώτη, η ελκυστική, έχει “αέρα”. Αυτοπεποίθηση. Μπαίνει στο χώρο και τον καταλαμβάνει. 

Τον καταλαμβάνει με την ολοφάνερη αδιαφορία της. ή μήπως δεν είναι αδιαφορία;! Μήπως είναι ξέχειλη αυτοπεποίθηση;

Ότι και να είναι, σίγουρα δεν είναι ανασφάλεια. Αρέσει στον εαυτό της. Αφού λοιπόν, αρέσει αυτό που βλέπει στον καθρέφτη, αν ρίχνει και καμιά ματιά εκεί, τότε αρέσει σε όλους! Άνδρες και γυναίκες..

Βρίσκεται στο χώρο, γιατί γουστάρει! Χωρίς να ακολουθεί κανόνες και συμβιβασμούς, μιλάει, γελάει, περπατά και συμπεριφέρεται, χωρίς να λαμβάνει υπόψη της τη γνώμη και κριτική των άλλων! Χωρίς να αποζητά την έγκρισή τους. Σε όποιον αρέσει..

Φαντάζεσαι πως η τύπισσα καλά καλά, δε θα έχει Facebook! Αν έχει, σιγά μην ασχοληθεί με το να αναρτά σέλφι, ζητιανεύοντας λίγη προσοχή και αποδοχή.

Σε αντίθεση με την άλλη. Αυτή που ήρθε μετά..

Αυτή, με το που μπήκε στο χώρο, το βλέμμα της κοίταζε, οσο διακριτικά γίνονταν, ολόγυρα για να δει αν αρέσει! Τόσο κόπο και τόσα έξοδα έκανε για την εμφάνιση της. Τζάμπα τα έκανε όλα αυτά;! Φυσικά και την νοιάζει η “έγκριση” των άλλων. Χωρίς να το καταλάβει, έχει καταντήσει attention whore!

Φυσικά έχει Facebook! Τι ερώτηση είναι αυτή!

Φυσικά και αναρτά συνέχεια σέλφι, “πειραγμένες” με φίλτρα, μη αντιλαμβανόμενη πως είναι όντως όμορφη! Μη αντιλαμβανόμενη πως η υπερβολή σκοτώνει!

Πόσο περισσότερο μπορείς να εξωραϊσεις το ήδη, από τα μπότοξ και μακιγιάζ, εξωραϊσμένο;!

Η καημένη δεν έχει καταλάβει πως στο βλέμμα της πλέον, κυριαρχεί η έκκληση. Εκεί που θα έπρεπε να υπάρχει αυτοπεποίθηση, υπάρχει ζητιανιά για λίγη περισσότερη αποδοχή.

Φυσικό είναι! Αφού η ίδια, σε αντίθεση με την πρώτη, δεν έχει αποδεχθεί το γεγονός πως έχουν περάσει δύο γεμάτες δεκαετίες από τότε που ήταν τριαντάρα, πως είναι δυνατόν να την αποδεχθούν οι άλλοι;!

Ρίχνει ζηλόφθονα βλέμματα προς την άλλη. Αυτή που τραβάει, άθελα της, όλη την προσοχή. Την κοιτά. Την παρατηρεί. Κοιτάει τα περιττά κιλάκια της. Το πρόσωπο της, που δεν είναι τόσο όμορφο όσο το δικό της!

Κοιτάει τις ρυτίδες της, αυτές γύρω από τα μάτια!

Πρέπει να κοιτάξει λίγο πιό δίπλα!

Εκεί που δίνεται η απάντηση. Εκεί που υπάρχει η αλήθεια, μαζί με τη λάμψη!

Στα μάτια..