Γράφει ο Ερμής:

Στεκόταν πάντοτε εκεί την ίδια ώρα. Μια φιγούρα ανάμεσα σε δεκάδες άλλες που ανέμεναν στη στάση το λεωφορείο.

Για εκείνον – που ανέκαθεν συνήθιζε να παρατηρεί τους ανθρώπους που περνούσαν δίπλα του και να μαντεύει τη ζωή τους – αποτελούσε ένα μυστήριο. Ένα αίνιγμα που δεν του έδινε κανένα στοιχείο για την επίλυσή του.

Ψηλή, λεπτή, με κοντοκουρεμένα μαύρα μαλλιά που τόνιζαν τα πράσινα μάτια της.

Κομψή, περιποιημένη και απόμακρη.

Κάθε πρωί σ’ εκείνην τη στάση αντάμωναν τα ίδια άτομα και σταδιακά είχαν αναπτύξει μεταξύ τους μια άτυπη σχέση καλημερίσματος που προσέφερε στον ήρωα της ιστορίας την ευκαιρία να αποσπά πληροφορίες για την επαγγελματική και οικογενειακή τους κατάσταση.

Εκτός από την άγνωστη που έμοιαζε με μια μαύρη πόρτα που δεν είχε κλειδαριά. Μ’ έναν άγριο πάνθηρα που ήταν έτοιμος να επιτεθεί στο ανυποψίαστο θύμα του. Με μια γατούλα που πρόσμενε τα χάδια και την τρυφερότητα του αφεντικού της.

Άπειρες οι πιθανότητες, εκείνη η βασίλισσά τους και εκείνος σκαρφιζόταν κάθε ημέρα ένα διαφορετικό σενάριο που τον ταξίδευε σ’ έναν φανταστικό κόσμο, που δεν ήταν αληθινός, αλλά του δώριζε τη διαφυγή από μια πραγματικότητα που τον τραβούσε όλο και πιο βαθειά στη ρουτινιάρικη ανουσιότητά της.

Συνταγή της Αμβροσίας: Εναλλακτικός κόσμος

Υλικά:

1 κούπα πουρές κάστανου

1 κούπα φιστίκι Αιγίνης (άψητο, ψιλοκομμένο)

1 φλιτζανάκι κονιάκ (δυνατό)

½ κούπα γάλα

½ κούπα λιωμένη κουβερτούρα σοκολάτας

½ κούπα χουρμάδες (ψιλοκομμένοι)

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σ’ ένα μπολ και τα ανακατεύουμε. Όταν το μίγμα είναι αφράτο και όχι σκληρό (εάν απαιτείται, προσθέτουμε λίγο γάλα), το πλάθουμε σε μικρές μπαλίτσες που τυλίγουμε σε τρούφα σοκολάτας και πολύχρωμη (κόκκινη, μπλε, πράσινη).

Τοποθετούμε τις τρούφες σε πιατέλα μέσα στα ειδικά χαρτάκια τους.