Τις προοπτικές και τις επενδυτικές δυνατότητες που προσφέρει η ναυτιλιακή, παραναυτιλιακή και λιμενική βιομηχανία της Ελλάδος, υπό το πρίσμα της συνεχούς βελτίωσης των οικονομικών δεικτών της εθνικής οικονομίας που έχει επιτύχει η κυβέρνηση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, θα παρουσιάσει ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης μιλώντας – ως κεντρικός ομιλητής – στο 21ο ετήσιο φόρουμ της Capital LinkInvest in Greece, που πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη στις 9 Δεκεμβρίου 2019.

Ο κ. Πλακιωτάκης στην διάρκεια της ομιλίας του θα αναφερθεί διεξοδικά στη δυναμική της ναυτιλίας των Ελλήνων, της ισχυρότερης ναυτιλίας του πλανήτη, στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, αλλά και στην πολυεπίπεδη προσφορά της στο παγκόσμιο εμπόριο και την παγκόσμια οικονομία.  

Επίσης, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θα δώσει αναλυτικά στοιχεία για το προφίλ της (cluster, εταιρίες, πλοία, απασχόληση), καθώς και για την συνεισφορά της στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν της Ελλάδος.

Ταυτόχρονα, θα καταγράψει τις βασικές αρχές που διέπουν την λειτουργία της, σε διεθνές επίπεδο, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη ύπαρξης παγκόσμιων και όχι περιφερειακών λύσεων στα μείζονα ζητήματα που την απασχολούν, όπως η κλιματική αλλαγή, η κυβερνοασφάλεια, η προστασία της ανθρώπινης ζωής στην θάλασσα, η προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος, κ.α.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την συμμετοχή του κ. Πλακιωτάκη στο 21ο ετήσιο φόρουμ της Capital Link “Invest in Greece”, μπορείτε να απευθύνεστε στον υπεύθυνο Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιώργο Σ. Σκορδίλη στο email : gskordilis@yna.gov.gr ή  gskordilis@gmail.com