από τη Μάρθα Πατλάκουτζα.

          Λένε, πως ο συγγραφέας χρησιμοποιεί τα ψέματα για να πει τις αλήθειες του. Και είναι όλες μέσα στα βιβλία του. Την ώρα που διαβάζεις ακούς τη φωνή του, το αποτύπωμα της ψυχής του στο μονοπάτι του χρόνου.

          Σε περιμένει να παραδοθεί στις διαθέσεις σου. Σε περιμένει να ζήσεις μαζί της σκηνές ενός κόσμου που είτε ανήκει στην πραγματικότητα, είτε ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας. Τι μπορεί να σου προσφέρει; Μπορεί να σε διασκεδάσει, μπορεί να σε κάνει να αποδράσεις από την πραγματικότητα και γίνεις κάποιος άλλος κάπου αλλού.

Το βιβλίο που θα αποφασίσεις να διαβάσεις  μπορεί να γίνει δρόμος για ταξίδια, μια αγκαλιά, ένας ψίθυρος που να λέει τις δικές του ιστορίες, ενώ ταυτόχρονα πιθανόν να αναμετρηθείς με τα μεγαλύτερα ερωτήματα της ζωής, βιώνοντας ταυτόχρονα τα πιο απρόβλεπτα παιχνίδια του μυαλού. Όση ώρα διαβάζεις είναι η ώρα που κι εσύ εάν το επιθυμείς θα πεις με απόλυτη ελευθερία τις αλήθειες σου, δίχως να σε κρίνει κανείς. Γιατί σε κείνο το κομμάτι του χρόνου σου οι μάσκες πέφτουν.

          Όπως διαφορετικά φύλλα τσαγιού μπορούν να σου δώσουν διαφορετικό ρόφημα, με τον ίδιο τρόπο τα διαφορετικά στοιχεία του κάθε βιβλίου θα σε κάνουν να αισθανθείς πολλά, και σίγουρα θα σε κάνει να συνειδητοποιήσεις πράγματα για τον εαυτό σου που ποτέ πριν δεν είχες προσέξει. Γιατί διαβάζοντας είναι σίγουρο πως θα διαβείς πρωτόγνωρους διαδρόμους του μυαλού σου, ξεκλειδώνοντας κάθε κλειστή πόρτα.

          Και μετά;

          Μετά έχεις την επιλογή είτε να μοιραστείς τις σκέψεις σου με άλλους ή απλά να απολαύσεις τη σιωπή της πληρότητας.