από την Λίλιαν Σίμου

Πόσες μυρωδιές μένουν στη μνήμη συνδεδεμένες με την εποχή αυτή;

Ας δούμε ποιες είναι οι επικρατέστερες…

Οι μυρωδιές που φέρνουν στο μυαλό μας τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων είναι αυτές της ρητίνης του λιβανιού και του μύρου, των μπαχαρικών, της κανέλλας και του γαρύφαλλου, των φρούτων, του μανταρινιού και του πορτοκαλιού και των δέντρων, του κέδρου και του πεύκου.

3224

Το λιβάνι έχει την ικανότητα να βαθαίνει την αναπνοή και να επιβραδύνει το ρυθμό της. Μας γαληνεύει. Ανήκει στα αιθέρια έλαια που ωριμάζουν και αποκτούν πλουσιότερη μυρωδιά με το πέρασμα του χρόνου.

Καθαρό_μύρο__Σμύρνα__normal

Το μύρο, καθώς αναδίνεται στο χώρο, δημιουργεί αίσθημα θετικότητας.

Το λιβάνι και το μύρο έχουν μια αρκετά βαριά οσμή και θα ήταν προτιμότερο να τα χρησιμοποιούμε μέσα σε μείγματα με άλλα αιθέρια έλαια.

Η μυρωδιά της κανέλλας και του γαρύφαλλου ανοίγουν την όρεξη και γεννούν ένα ενωτικό αίσθημα στην ψυχή των ανθρώπων, ενώ η γλυκόξινη ευωδιά του μανταρινιού και του πορτοκαλιού φέρνει αισθήματα χαράς.

Ο κέδρος χρησιμοποιείται από παλιά ως παραδοσιακό θυμίαμα των κατοίκων του Νεπάλ και του Θιβέτ, ανήκει στα αιθέρια έλαια  που βοηθούν στο διαλογισμό και τέλος η εισπνοή της μυρωδιάς του  πεύκου, εκτός του ότι μας φέρνει στο νου δάσος, δέντρα και βουνό, βοηθά στο να ξεπεράσουμε την απάθεια μας και να γιορτάσουμε μετέχοντας ενεργά.

Ας αγκαλιάσουμε την σημειολογία τους, ας αφήσουμε ελεύθερες τις αισθήσεις και σας νιώσουμε τα Χριστούγεννα ως το “είναι μας”… συντονίζοντας αισθήσεις, ψυχή και πνεύμα με την όμορφη αυτή και ξεχωριστή εποχή!

Χρόνια μας πολλά και όμορφα

Περισσότερες πληροφορίες: https://astrolife.gr/etheria-elea-christougennon/