Εγκαινιάζοντας μια νέα σεζόν, όχι μόνο θεατρική αλλά συνεργασίας, προσφοράς και ανθρωπιάς, η Ελπίδα Μηναδάκη, συγγραφέας και θεατρική παραγωγός, μεταφέρει για 2η συνεχόμενη χρονιά την παράσταση “Το ταξίδι της κόκκινης ομπρέλας” από το ομώνυμο βιβλίο της που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ, στην Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου-Καλαμπόκη με σκοπό να μυήσει τα παιδιά στην τέχνη, τη μυθολογία, αλλά κυρίως στην προσφορά και την αλληλεγγύη, αφού μέρος των εσόδων θα διατεθούν για την μη κερδοσκοπική οργάνωση “Σκοπός ζωής” που μέσα από καλλιτεχνικές και όχι μόνο δράσεις, ενισχύει και στηρίζει τις ευπαθείς ομάδες. Κάτω από την προστατευτική ομπρέλα του Κ.ΥΑ.Δ.Α. (Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων) και  του “Σκοπός ζωής” η κόκκινη ομπρέλα της Ελπίδας Μηναδάκη  θα κάνει και ένα καινούριο βήμα στήριξης της τοπικής κοινωνίας μέσα από την τέχνη.

“Έχοντας στραμμένη την προσοχή μας στον άνθρωπο, προωθούμε και στηρίζουμε το ταλέντο του.

Οι δράσεις των εθελοντών μας όπως (θεατρικές-μουσικές παραστάσεις, καλλιτεχνικές δράσεις, σεμινάρια στήριξης, παροχές υπηρεσιών,εκθέσεις) στηρίζουν την τοπική κοινωνία όπου λαμβάνουν χώρα αυτές. Στα πλαίσια αυτών των δράσεων γίνεται ένα καινούργιο βήμα από τον

«Σκοπός Ζωής» με την βοήθεια της εθελόντριάς του κας Ελπίδας Μηναδάκη προσφέροντας στο κοινό μια εξαιρετική παιδική παράσταση, διασκευή του βιβλίου της «Το ταξίδι της κόκκινης ομπρέλας».

“Μικροί-μεγάλοι κλείνουμε θέση στο «Ταξίδι της Κόκκινης Ομπρέλας» στην Αθηναϊκη Σκηνή Κάλβου-Καλαμπόκη για να στηρίξουμε όλοι μαζί,τους κατοίκους της πόλης μας που βρίσκονται σε ανάγκη. Ευχαριστούμε πολύ τον «Σκοπό Ζωής» και όλους τους συντελεστές της παράστασης για την ευγενική πρωτοβουλία”. (Κ.Υ.Α.Δ.Α. Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων )

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΟΜΠΡΕΛΑΣ!

2η ΧΡΟΝΙΑ

ΜΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ, ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ, ΤΟΝ ΖΩΓΡΑΦΟ ΜΠΟΤΙΤΣΕΛΙ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ!

Λίγα λόγια για την παράσταση

Η Κόκκινη Ομπρέλα…. ξαναχτυπά…. στις καρδιές των μικρών φίλων! Για 2η χρονιά, ανεβαίνει στη θεατρική σκηνή και ταξιδεύει μικρούς…. αλλά και μεγάλους! Μια κόκκινη ομπρέλα, ξεχασμένη από τον κάτοχό της στην ομπρελοθήκη της Πινακοθήκης Ουφίτσι, ανακαλύπτει τη μαγεία των πιο διάσημων έργων ζωγραφικής στον κόσμο. Γνωρίζει από κοντά την Αφροδίτη, την Ώρα, τους Ανέμους, αλλά και τον ζωγράφο Σάντρο Μποτιτσέλι, τη Σιμονέτα, τον Τζουλιάνο και αποφασίζει να κάνει μια πολύ παράξενη… μετακόμιση.
Έτσι αρχίζει το ταξίδι της μέσα στο διάσημο πίνακα «Η γέννηση της Αφροδίτης του Μποτιτσέλι»! Βασισμένο στο ομώνυμο παιδικό βιβλίο της Ελπίδας Μηναδάκη από τις Εκδόσεις Κέδρος, η ιστορία ζωντανεύει στη σκηνή μέσα από μια υπέροχη διαδραστική παιδική παράσταση για παιδιά δημοτικού, αλλά και μεγάλους που νιώθουν παιδιά!

Τα παιδιά παιδαγωγούνται, ψυχαγωγούνται και εξοικειώνονται με τον πίνακα και την ιστορία του. Μαθαίνουν για τη σύγκρουση Κρόνου και Ουρανού που ήταν η αιτία για να γεννηθεί η θεά της Ομορφιάς  και ταξιδεύουν μαζί με μια… περίεργη ομπρέλα που δένεται τόσο πολύ με τα πρόσωπα του πίνακα, ώστε θέλει να μείνει εκεί για πάντα. Όμως ο… κακός ο Κρόνος έχει άλλα σχέδια για τη Θεά Αφροδίτη. Θα τολμήσει η κόκκινη ομπρέλα να τα βάλει μαζί του και να τον νικήσει;  Με τη βοήθεια και την αγάπη των παιδιών όλα είναι δυνατά!

Από 13 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 12.00 στην Αθηναϊκή Σκηνή ΚάλβουΚαλαμπόκη.

Η παράσταση μπορεί να πραγματοποιηθεί ειδικά για τα σχολεία και τις καθημερινές, κατόπιν συνεννόησης. Υπεύθυνη επικοινωνίας με τα σχολεία: Μαίρη Παύλου, Τηλ. 2103005169

Κατάλληλη για όλες τις τάξεις του Δημοτικού

Παίζουν: Μέλανι Μαρχάινε, Ρένα Τσουρή

Σκηνοθεσία: Γιώργος Δουργούτης

Θεατρική Διασκευή & Επιμέλεια: Ελπίδα Μηναδάκη

Μουσική Σύνθεση: Αρετή & Ιωάννα Σπανομάρκου

Σκηνικά-Ζωγραφική: Αγγελική Ερήμου – Τάσος Λευκιμιώτης

Κοστούμια: Χρύσα Φίλη

Σκηνικά Αντικείμενα: Αγγελική Φωστίνη

Χορογραφίες: Κλεοπάτρα Ζαριφοπούλου

Φωτογραφικό Υλικό: Κωνσταντίνος Κουτσόγιαννης

Υπευθ. Επικοινωνίας: Ελευθερία Καμπούρογλου

Εισιτήριο: 8 ευρώ

Για ομαδικά & ανέργους: 5 ευρώ

Διάρκεια Παράστασης: 50 λεπτά

Αθ. Διάκου & Τζιραίων 13, Μακρυγιάννη (μετρό Ακρόπολη)

Για κρατήσεις: 2103005169

Η Παράσταση είναι αναρτημένη στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας (βλ. http://edu-gate.minedu.gov.gr/ )

Για την ενίσχυση των ευπαθών ομάδων του Δήμου Αθηναίων με τον

www.skoposzois.gr