Γράφει ο Ερμής:

Ένα παγωμένο βράδυ του Γενάρη – δεν έχει σημασία πριν από πόσα χρόνια – γεννήθηκε ένα μωρό με ροδαλά μαγουλάκια, χρυσαφένιες μπούκλες και σμαραγδένια ματάκια. Ένα κοριτσάκι που χάρισε στους γονείς του την απόλυτη ευτυχία και πήρε το όνομα της γιαγιάς Ισαβέλλας.

Η μικρούλα μεγάλωσε σ’ ένα προστατευτικό κλουβί αγάπης, τρυφερότητας, ευγένειας και καλοσύνης και δυστυχώς δεν έμαθε ποτέ ότι – για να επιβιώσει κάποιος σ’ έναν κόσμο που δεν ξέρει την έννοια του σεβασμού – πρέπει να μπορεί να δείξει ενίοτε και ένα σκληρό πρόσωπο.

Η Ισαβέλλα απόδιωχνε από το μυαλό της κάθε επίβουλη σκέψη ή συμπεριφορά. Ώσπου οι συνθήκες την ανάγκασαν να αντιληφθεί την πραγματικότητα και τότε άρχισε να ισορροπεί στη δοκό του θετικού και του αρνητικού, του θεμιτού και του αθέμιτου, του ονειρικού και του πραγματικού.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας όμως φρόντιζε να παραδίνεται στη φαντασία της ψυχής της, προκειμένου να αντλεί θάρρος και δύναμη από όλα αυτά που οι άλλοι θεωρούσαν εξωπραγματικά και ανόητα.

Την παραπάνω συνήθειά της δεν την αποκάλυψε ποτέ σε κανέναν, διότι ήξερε πως ό,τι στήριζε την ίδια, θα ήταν για το περιβάλλον της απλώς μια ένδειξη παραφροσύνης.

Παρέμεινε επομένως ένα «λογικό κορίτσι» που κατανοούσε ότι η ουτοπία που προσδοκούσε, ήταν εφικτή μόνο στα όνειρά του.

Συνταγή της Αμβροσίας: Αναμείξεις

Υλικά:

1 κούπα καπνιστό σκουμπρί

1 κούπα μωβ φασόλες

3 πιπεριές Φλωρίνης

½ κιλό σταμναγκάθι

Για τη σος:

Αλάτι – πιπέρι

Ξύσμα από ένα λάϊμ

½ ποτήρι του κρασιού λάδι

½ φλιτζανάκι ξίδι

Εκτέλεση:

Βράζουμε σε σκέτο νερό τις φασόλες. Ψήνουμε και ψιλοκόβουμε τις πιπεριές. Βράζουμε το σταμναγκάθι. Ετοιμάζουμε τη σος ανακατεύοντας όλα τα υλικά.

Τοποθετούμε σε μια σαλατιέρα τις φασόλες, το σκουμπρί, τις πιπεριές και το σταμναγκάθι. Περιχύνουμε με τη σος και ανακατεύουμε προσεκτικά για να μην λιώσουν τα υλικά.