Η έκθεσηNew York Times Travel Show 2020θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη στις 24-26 Ιανουαρίου 2020, στον εκθεσιακό χώρο Jacob K. Javits Convention Center – Halls 3D/E, 655 W 34th St, New York. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη και μακροβιότερη ταξιδιωτική έκθεση για εμπόρους και καταναλωτές στη Βόρεια Αμερική, η οποία φέτος διοργανώνεται για 17η φορά. 

Το 2019, οι επισκέπτες της έκθεσης ανήλθαν σε 35.568, σημειώνοντας ρεκόρ συμμετοχής στην ιστορία της και αύξηση 9,8% σε σχέση με το 2018. Συμμετείχαν επίσης περισσότεροι από 747 εκθέτες από 176 χώρες, μεταξύ των οποίων το Visit Europe της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η European Travel Commission και 10 ευρωπαϊκοί προορισμοί μέσω των επίσημων Τουριστικών Οργανισμών τους, ενώ παρουσιάστηκαν πάνω από 100 πολιτιστικά δρώμενα από όλο τον κόσμο.

Η αυξημένη συμμετοχή αντιπροσωπεύει την αύξηση της εμπιστοσύνης και του ενδιαφέροντος του κοινού για τα ταξίδια αναψυχής, η οποία -σύμφωνα με τα αποτελέσματα ερευνών της εν λόγω έκθεσης- μεταφράζεται σε περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια έσοδα για τους εκθέτες από ταξίδια που πραγματοποιούνται κατά τους 12 μήνες που ακολουθούν το New York Times Travel Show. Πέρα από τη γνωριμία, τη δικτύωση, την προώθηση νέων προϊόντων και τη θεμελίωση νέων επαγγελματικών σχέσεων με επαγγελματίες του τουρισμού, εκτιμάται ότι οι πρόσθετες πωλήσεις για τους εκθέτες ανήλθαν σε 7,5 εκατομμύρια δολάρια.

Το εκτενές εκπαιδευτικό πρόγραμμα, αποτελούμενο από μερικές δεκάδες συνέδρια και παρουσιάσεις με σκοπό την αύξηση των πωλήσεων και την εξέλιξη νέων προωθητικών εργαλείων για την προσέλκυση πελατών, καθώς και η γνωριμία με καινοτόμες ιδέες που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα, σε συνδυασμό με τα οφέλη προβολής της Ελλάδας μέσω του δικτύου των New York Times, αναδεικνύουν τη σημασία της συμμετοχής του ΕΟΤ στην Έκθεση ως Silver Sponsor (Booth #833).

Στην έκθεση New York Times Travel Show 2020, θα παρευρεθούν ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ.Δημήτριος Φραγκάκης και η Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας, κα Βαρβάρα Αυδή.

Σημειώνεται ότι το 2020, ο χώρος των περιπτέρων των Silver Sponsors, θα τοποθετηθεί στο μπροστινό μέρος του εκθεσιακού χώρου, με αποτέλεσμα περισσότερες επισκέψεις καταναλωτών και επαγγελματιών του τουρισμού, γεγονός που θα οδηγήσει σε αύξηση δραστηριοτήτων για επιχειρήσεις, τουριστικούς πράκτορες, ξενοδόχους και άλλους συνεργάτες-συνεκθέτες του περιπτέρου του ΕΟΤ.

Οι επτά (7) συνεκθέτες του ΕΟΤ για το 2020 είναι οι κάτωθι:

  • Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
  • Περιφέρεια Κρήτης
  • Περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδας
  • Οvadias Tours, travel agency
  • Boat.gr, Luxury Yaching
  • www.Flyingtogreece.com online travel agency

===/./===

Υπενθύμιση: για την κάλυψη από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, του NYT Travel Show 2020, χρειάζεται να γίνει εγγραφή στον ηλ. σύνδεσμο: https://www.xpressreg.net/media/start.php?sc=NYTT0120