ΒΟΣΤΩΝΗ. Η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα θα είναι το κεντρικό θέμα της παρέλασης του Ελληνισμού Βοστώνης και Νέας Αγγλίας, συνωδά βέβαια με την Επανάσταση του 1821 η οποία οδήγησε στην απελευθέρωση της Ελλάδος από τους Τούρκους. Αυτό προέκυψε από την πανομογενειακή συγκέντρωση της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας το βράδυ της Τρίτης 25 Φεβρουαρίου, στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Παρευρέθηκαν αντιπρόσωποι συλλόγων και σωματείων. Τον Μητροπολίτη αντιπροσώπευσε ο ιερατικός προϊστάμενος της ενορίας των Ταξιαρχών του Γουότερτουν π. Αθανάσιος Νενές και τον γενικό πρόξενο Στράτο Ευθυμίου η υποπρόξενος Μιρέλλα Κουκούτση.

Τονίζεται ότι για πρώτη φορά φέτος θα δοθούν έξι υποτροφίες στη διάρκεια του επίσημου δείπνου, το Σάββατο 25 Απριλίου, σε φοιτητές και φοιτήτριες της Ομογένειας ανάμεσα στις οποίες και του «Εθνικού Κήρυκα», ενώ στο παρελθόν συνήθως δίνονταν δύο ή τρεις.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Ματθαίος, υπεύθυνος της Επιτροπής Υποτροφιών, ανακοίνωσε ότι φέτος θα δοθούν έξι υποτροφίες και κάλεσε τους αντιπροσώπους των συλλόγων και σωματείων να πάρουν αιτήσεις για τους φοιτητές και φοιτήτριες του συλλόγου τους. Οι υποτροφίες είναι οι εξής: Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων, Χάρη Κατή, Ευβοϊκού Συλλόγου εις μνήμη του αειμνήστου ιατρού και εφευρέτη Γεωργίου Παπανικολάου, της ημερήσιας εφημερίδας της Ομογένειας ΗΠΑ «Εθνικός Κήρυξ», υποτροφία εις Μνήμη του Ιωάννη Ράμμου και υποτροφία εις μνήμη των Λόλα και Γεωργίου Γερανιώτη.

Στα ελληνικά χρώματα θα «στολιστεί» το Δημαρχείο της Βοστώνης το βράδυ της 25ης Μαρτίου 2020.

Από τη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας Νέας Αγγλίας. Ο πρόεδρος Βασίλης Καυκάς (όρθιος) ομιλεί προς το την ολομέλεια. Από αριστερά διακρίνονται ο Β αντιπρόεδρος Γεώργιος Παναγιωτόπουλος, ο Α αντιπρόεδρος Κώστας Τραβαγιάκης, και η υποπρόξενος Μιρέλα Κουκούτση, εκπρόσωπος του γενικού προξένου Στράτου Ευθυμίου.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΕΑΣ ΑΓΓΛΙΑΣ

Η οργανωτική επιτροπή με επικεφαλής τον πρόεδρο Βασίλειο Καυκά και τους δύο αντιπροέδρους Κώστα Τραβαγιάκη Α’ και Γεώργιο Παναγιωτόπουλο B’, Αντιπρόεδρο, αναφέρθηκαν αναλυτικά στο χρονοδιάγραμμα των εκδηλώσεων και στις προετοιμασίες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, καθώς και τι πρέπει να γίνει στο μέλλον και ζήτησαν την βοήθεια όλων και την οικονομική υποστήριξη.

Ο κ. Τραβαγιάκης αναφέρθηκε στο επίσημο δείπνο και στην αδελφοποίηση του Λόουελ με την Καλαμάτα που θα γίνει την Πέμπτη 23 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Δημαρχείο του Λόουελ, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας θα γίνει Συναυλία με ελληνικά τραγούδια στο Πολιτιστικό Κέντρο της κοινότητας Αγίας Τριάδος.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας αναφέρθηκε στην ανάρτηση της ελληνικής σημαίας στο Δημαρχείο της Βοστώνης την Παρασκευή 24 Απριλίου, στις 10:30 π.μ., και την εκδήλωση στο Κυβερνείο αμέσως μετά.

Ο Β’ αντιπρόεδρος Γεώργιος Παναγιωτόπουλος μίλησε για τη λαχειοφόρο ώστε να ενισχυθεί η παρέλαση.
Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε ότι μετά την παρέλαση θα γίνει το καθιερωμένο πολιτιστικό πρόγραμμα στο κεντρικό πάρκο της Βοστώνης με τη συμμετοχή 7 χορευτικών συγκροτημάτων.

Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά όλο το υλικό για την παρέλαση, τις εκδηλώσεις, το επίσημο δείπνο και τις αιτήσεις για τις υποτροφίες είναι στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας κάτω από το FHASNE.com και αυτό έγινε σε συνεργασία της Επιτροπής Δημοσίων Σχέσεων της Ομοσπονδίας.

Φέτος θα γίνεται έλεγχος στα τμήματα πριν αρχίσουν την παρέλαση και όλα τα πανό και τα πλακάτ να έχουν θέμα την Ελληνική Επανάσταση και τον Ελληνισμό.
Δωρεές για την οικονομική στήριξη της παρελάσεως όσοι επιθυμούν μπορούν να σταλούν στη διεύθυνση: FHASNE, PO Box 2580, Woburn, MA 01888.

https://www.ekirikas.com/%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B3%CE%BB%CF%85%CF%80%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B8%CE%B5%CE%BD%CF%8E%CE%BD%CE%B1/?fbclid=IwAR0U3arTsdTCTAwFNwOrmVnqywQPmVJYHe_EU1o3xWcyhsR7xc9JrxCkn0s