@γράφει η Άννα Μουσογιάννη

Η Βίκυ Χατζηβασιλείου και ο Χάρης Παπαδόπουλος ενώνουν τις δυνάμεις τους γι ακόμη μια φορά και έπειτα από την επιτυχία με το βιβλίο “Άλλαξε ζωή και σώμα σε 42 ημέρες” που κυκλοφορεί από Εκδόσεις Κλειδάριθμος τη σκυτάλη παίρνει ένα μοναδικό εγχειρίδιο αυτογνωσίας με τίτλο ” Καν’το να συμβεί ΤΩΡΑ” επίσης από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος. Η Βίκυ και ο Χάρης, ο Χάρης και η Βίκυ μας πετάνε το γάντι απροκάλυπτα και μας παροτρύνουν να πάρουμε το τιμόνι της ζωής μας στα χέρια μας διότι αυτό που χρειάζεται είναι πείσμα, δύναμη και θέληση.

Το βιβλίο αυτό ξεκινάει με ένα καίριο ερώτημα : Γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι ζουν μέτριες και συνηθισμένες και απόλυτα προβλέψιμες ζωές;

Γιατί άραγε οι περισσότεροι άνθρωποι μπαίνουν μέσα σε μια ρουτίνα, σε ένα φαύλο κύκλο και αρνούνται να βγουν από εκεί; Είναι ο φόβος της αλλαγής, ότι δε θα τα καταφέρουν ή κάτι πιο βαθύ; Οι πιο πολλοί άνθρωποι ζουν δύο ζωές : Εκείνη που βιώνουν και εκείνη που θα ήθελαν να ζήσουν. Η γραμμή που τα χωρίζει δυσδιάκριτη, γεμάτη νάρκες, που θέλει θάρρος και τόλμη κάποιος να περάσει επιδέξια ανάμεσα τους και να φτάσει εκεί που επιθυμεί.

Εστιάστε το τι θέλετε και αμέσως αλλάζει ο τρόπος που αισθάνεστε

Τα εμπόδια γύρω μας, μπροστά μας, ανάμεσα μας. Οι άνθρωποι γύρω μας, οι φόβοι μας, οι ανασφάλειες μας γίνονται θηλιά στο λαιμό. Ποιος είναι τόσο δυνατός να σπάσει τα δεσμά και να περάσει πάνω από όλα;

Το βιβλίο αυτό, σε γλώσσα άμεση, απλή και κατανοητή είναι ένα έναυσμα να πιστέψουμε στις ικανότητες μας και να διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει. Οι δύο συγγραφείς, ισχύς εν τη ενώσει, δημιουργούν ένα βιβλίο καταπέλτη στη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Να θυμάστε ότι τίποτα δεν μπορεί να συμβεί αν εμείς δε δραστηριοποιηθούμε. Γι αυτό η λύση συνοψίζεται σε μια μόνο λέξη : Δρἀση!

Σε αυτό το βιβλίο, αδιαμφισβήτητα υπάρχουν όλες οι τεχνικές οι οποίες είναι απαραίτητες προκειμένου κάποιος να πάρει τη ζωή του στα χέρια του και να την ανατρέψει. Είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που βοηθάει στο να αναγάγουμε τη ζωή μας σε κάτι ανώτερο Με απτά παραδείγματα και τεχνικές όχι μόνο βάζει τον αναγνώστη στη διαδικασία της αυτογνωσίας αλλά και στο να τολμήσει να κυνηγήσει τη ζωή που νιώθει ότι του αξίζει.

Η Βίκυ Χατζηβασιλείου και ο Χάρης Παπαδόπουλος μας κοιτάζουν στα μάτια και μας παροτρύνουν να τολμήσουμε. Διαβάζοντας αυτό το βιβλίο συνειδητοποιούμε ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο και ότι το σύμπαν συνωμοτεί υπέρ μας όταν είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε. Διότι, χωρίς αμφιβολία, όλα αλλάζουν και τίποτα δε μένει. Όλα συνθλίβονται και η θέληση είναι αυτή που επικρατεί.

Γι αυτό, αγαπημένε αναγνώστη μην το σκέφτεσαι άλλο : Καν’ το ΤΩΡΑ