(όταν αδιαφορούμε για το ταίρι μας)

  Η Άννα παρκάρει το αμάξι της έξω από την πολυκατοικία που είναι το σπίτι της. Βρήκε θέση εύκολα, πράγμα όχι και τόσο σύνηθες στη γειτονιά της..

Είναι χαρούμενη. Όχι μόνο γιατί βρήκε να παρκάρει εύκολα, αλλά γιατί σήμερα έκανε κάτι διαφορετικό. Φρόντισε τον εαυτό της!..

Μιά φευγαλέα ματιά στον καθρέφτη του αυτοκινήτου της, για να θαυμάσει ακόμα μιά φορά την ανανεωμένη εικόνα της και βγαίνει από το αμάξι.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ανοίγει την πόρτα του ανελκυστήρα και το είδωλο στον καθρέφτη την κοιτά με ικανοποίηση! Χαλάλι τα χρήματα που έδωσε στο κομμωτήριο! Χαλάλι και όλο το απόγευμα, μετά τη δουλειά, που το πέρασε εκεί! Άξιζε! Λάμπει ολόκληρη!!

Όση ώρα το ασανσερ την ανεβάζει στον όροφο που είναι το σπίτι της, η σκέψη της Άννας τρέχει στον σύζυγο της. Στον άντρα της!

Άλλωστε για ποιόν μπήκε σε τόσο κόπο; Για ποιόν μπήκε σε τόσα έξοδα, στερούμενη άλλα πράγματα που θα μπορούσε να κάνει με τα χρήματα που έδωσε για το μαλλί της και για τα καλωπίσει τα νύχια της;!

“Να δεις που θα με δει και θα πάθει την πλάκα του”, σκέφτηκε, τη στιγμή που ο θάλαμος σταμάταγε στον όροφο της.

“Θα μου ξαναδώσει τη σημασία που μου έδινε παλιά!”, σκέφτηκε, τη στιγμή που έβαζε το κλειδί στην πόρτα..

Η πόρτα ανοίγει και η Άννα με την ανανεωμένη απαστράπτουσα εμφάνιση, ευθυτενής και αγέρωχη, κάνει την είσοδο της στο σπίτι!

Ο άντρας της είναι μισοξαπλωμένος στον καναπέ, με ένα κουτί μπύρας στο χέρι και χαζεύει αθλητικά στην τηλεόραση. Φοράει μόνο τα εσώρουχα του και με δεδομένο πως από τότε που παντρεύτηκαν έχει πάρει καμιά εικοσαριά κιλά, το θέαμα δεν είναι και το πλέον ελκυστικό..

Γυρνάει και την κοιτά με απόλυτα αδιάφορο ύφος.

Αυτή τον κοιτά με το λαμπερό της χαμόγελο, αναμένοντας το κομπλιμέντο..

Τίποτα! Εκείνος γυρνάει αδιάφορα στην τηλεόραση.

“Πως σου φαίνεται” των ρωτά, σε μιά τελευταία προσπάθεια να αποσπάσει μιά κάποια φιλοφρόνηση.

“Ποιο;”

“Έφτιαξα το μαλλί μου”

“Α, καλό είναι”, της λέει, γυρνώντας πάλι στην τηλεόραση, αφού πρώτα ήπιε μιά γουλιά.

“Τι θα φάμε;” τη ρωτάει..

Η Άννα δεν απαντά. Σε μιά στιγμή χάθηκε το κουράγιο της. Δεν έβγαινε η φωνή της. Αν άνοιγε το στόμα της, θα έβγαιναν κραυγές!!

Με βαριά βήματα και σκυφτή, αποσύρθηκε στο δωμάτιο για να αλλάξει και να βάλει τη ρόμπα της.

Είναι σχεδόν δέκα χρόνια μαζί, τα έξι παντρεμένοι και αναρωτιέται τι απέγινε εκείνος ο άντρας που ήταν γεμάτος φωτιά και πόθο για αυτή! Εκείνος που δεν την άφηνε σε ησυχία!

Που κάθε λίγο τη χούφτωνε, τη χάϊδευε, την αγκάλιαζε την κοίταζε όταν της μιλούσε και έλαμπαν τα μάτια του!

Δεν την πειράζει που πήρε τα κιλά που πήρε! Την ενοχλεί η αδιαφορία του! Ακόμα περισσότερο, νιώθει να την προσβάλει! 

Πως από σύζυγος, κατάντησε συγκάτοικος;!

Είναι πλέον πολύς ο καιρός που υπάρχει αυτή η κατάσταση.

Όχι, δε νιώθει πως πλέον δεν την αγαπάει. Το αντίθετο. Νιώθει την αγάπη του. Μόνο που ταυτόχρονα γεύεται την πικρή γεύση της αδιαφορίας του. Αδιαφορία, που η Άννα είναι σίγουρη πως πηγάζει από το γεγονός πως από τότε που παντρεύτηκαν, εκείνος βολεύτηκε!

Σα να έδεσε το γάιδαρό του!

Που πήγε εκείνος ο άντρας που τη φλερτάρισε με τόση επιμονή και ένταση;! Που την ήθελε τόσο πολύ;!

Στην αρχή η Άννα έριξε το φταίξιμο πάνω της. Κάτι η καθημερινότητα, κάτι οι δουλειές και τα τρεχάματα, και δε φρόντιζε τον εαυτό της, όπως τότε που ήταν ελέυθερη και αλώνιζε με τις κολλητές της τα μπαράκια! Είναι που έβαλε και τέσσερα πέντε κιλά..

Τους τελευταίους μήνες κάνει εντατικές προσπάθειες να ξαναγίνει ελκυστική! Αυτό πιστεύει. Πως δεν είναι πλέον τόσο όμορφη και για αυτό δεν την κοιτά πλέον.

Βέβαια, η Άννα αντιλαμβάνεται τα βλέμματα άλλων ανδρών, να την κοιτάνε με θαυμασμό και πόθο. Παραμένει ελκυστική..

Η σημερινή της βόλτα από το κομμωτήριο, ήταν άλλο ένα επεισόδιο στις αποτυχημένες μέχρι τώρα, απόπειρες να αναθερμανθεί η σχέση της με τον άντρα της.

“Πρέπει να σώσω το Γάμο μου” σκέφτεται και ταυτόχρονα τρομάζει με τη σκέψη!

Ώστε κινδυνεύει ο Γάμος!

Μα φυσικό είναι! Όταν ο ένας από τους δύο, συμπεριφέρεται σα να καβάτζωσε, σα να μην τον ενδιαφέρει πλέον, ο Γάμος παίρνει την κατιούσα.

Είναι και οι άλλοι άντρες που κοιτάνε. Μερικοί μάλιστα, αδιαφορώντας από το γεγονός πως είναι παντρεμένη, τη φλερτάρουν!

Πόσο της είχε λείψει αυτό.

Πόσο της είχε λείψει να νιώσει ποθητή!

Η Άννα ανασκουμπώνεται, βάζει τα ρούχα της στη ντουλάπα και πάει στην κουζίνα να ετοιμάσει το φαί.

Ξέρει τη συνέχεια. Θα τον φωνάξει, θα φάνε σχεδόν αμίλητοι και μετά, σε σχεδόν κατατονική κατάσταση, θα αράξουν στον καναπέ, βλέποντας τηλεόραση και ανταλλάσσοντας ελάχιστες κουβέντες.

Όμως η Άννα νιώθει κάτι διαφορετικό! Νιώθει προσμονή!

Αύριο θα είναι μια άλλη μέρα! Θα ξαναπάει στη δουλειά! Θα είναι εκεί και εκείνος ο νέος συνάδελφος που τη φλερτάρει διακριτικά, αλλά είναι ευδιάκριτος ο πόθος του για αυτή..

Πόσο της έχει λείψει αυτό, σκέφτεται λίγο πριν κλείσει το πορτατίφ για να κοιμηθεί. Ο άλλος, ο άντρας της, έχει ήδη αποκοιμηθεί και ροχαλίζει…