Συγγραφέας: Ευθυμία Αθανασιάδου-Μαράκη

Εκδόσεις ΕΞΗ

Γράφει η Μαρία Πέττα

Η αγαπημένη μας Ευθυμία επιστρέφει μ’ ένα δυνατό μυθιστόρημα. Μια συγκλονιστική ιστορία που σε καθηλώνει, που δεν θέλεις να κλείσεις το βιβλίο παρά μόνο όταν φτάσεις στην τελευταία σελίδα. Κι εκεί, που πιστεύεις ότι έχουν λυθεί όλες οι απορίες σου, δεν σε αφήνει! Αισθάνεσαι μια γλυκόπικρη γεύση και μια ατέλειωτη σειρά από σκέψεις να σε κατακλύουν.

Με γραφή που ρέει άνετα καθόλη την έκταση του κειμένου, μας χαρίζει ένα μυθιστόρημα με πινελιές μιας παλαιότερης εποχής, εκείνης που η γυναίκα προοριζόταν μόνο για να είναι καλή σύζυγος, καλή μάνα και καλή οικοκυρά.

Έχουμε μια ιστορία που πραγματικά σε κάνει πολλές φορές να αναρωτιέσαι τι θα έκανες αν ήσουν στη θέση των ηρώων της. Πώς θα αντιμετώπιζες παρόμοιες ή και ίδιες καταστάσεις; Θα είχες τη δύναμη να κρύψεις βαθιά μέσα σου έναν μεγάλο έρωτα προκειμένου να μην πληγώσεις ανθρώπους που αγαπάς; Θα χάριζες τον έρωτα σου; Η ηρωίδα μας βρέθηκε μπροστά σε μεγάλα διλήμματα και οι δικές της αποφάσεις άφησαν μια άλλη ανθρώπινη ύπαρξη να ζει με ψευδαισθήσεις με μοναδικό στόχο την ευτυχία της.

Θα έδινες ποτέ κάτι πολύ δικό σου ώστε να πάρεις το εισιτήριο που θα υλοποιούσε τα όνειρα σου; Θα γκρέμιζες τα πάντα ώστε να κατακτήσεις όσα πιστεύεις ότι σου ανήκουν;

Πολλά τα ερωτήματα… Πόση δύναμη μπορεί να κρύβει η ανθρώπινη ψυχή και πόσα λάθη μπορεί να κάνει σεργιανίζοντας σε τούτο τον πλανήτη; Θα λάμψει η αλήθεια, θα υπάρξει συγχώρεση;

Εύχομαι να σας έχω εξάψει την περιέργεια γιατί είναι ένα βιβλίο που θεωρώ ότι αξίζει να διαβαστεί απ’ όλους τους αναγνώστες.