ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Σοφία Αβούρη (Sophie Avouris) σίγουρα έχει πολλές δύσκολες στιγμές της ανθρωπότητας και δικές της να θυμάται κατά τη μακρά ζωή της, αλλά πλέον προστέθηκε άλλη μία, καθώς η 102 ετών γεννημένη στην Ελλάδα κάτοικος του Κουίνς βγήκε νικήτρια στη μάχη με την πανδημία του κορωνοϊού, η οποία έχει κοστίσει εκατοντάδες χιλιάδες ζωές σε όλο τον πλανήτη.

Λίγες εβδομάδες μετά τα γενέθλιά της τον Ιανουάριου και την εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε στον οίκο ευγηρίας Mary Manning Walsh στο Απερ Ιστ Σάιντ του Μανχάταν, η υπεραιωνόβια κ. Αβούρη αρρώστησε από μία ασθένεια που η οικογένειά της δεν γνώριζε και πολλά γι’ αυτήν, αλλά καταλάβαινε πως είναι επικίνδυνη: την COVID-19, όπως ανέφερε το κανάλι «NY1».

Η κόρη της, Εφη Στρουθίδη (Effie Strouthides), όταν έμαθε από τους γιατρούς τα νέα έμεινε εμβρόντητη. «Σκεφτόμασταν πως στα 102 της, πρόκειται για έναν πολύ θανατηφόρο ιό και πως δεν θα μπορέσει να τα καταφέρει», όπως είπε στο δορυφορικό κανάλι.

Αλλά, η κ. Αβούρη – ένα από τα έξι παιδιά που γέννησαν οι γονείς της στην Ελλάδα, τον μήνα κατά τον οποίο τελείωνε ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος – διέψευσε τις πιθανότητες και τα κατάφερε. Εχοντας επιζήσει από τον Β’ ΠΠ, έχοντας μεταναστεύσει στις ΗΠΑ και έχοντας μεγαλώσει την οικογένειά της στο Τζάκσον Χάιτς του Κουίνς, η Αβούρη βγήκε νικήτρια και από τη μάχη με τον κορωνοϊό.

Οταν η κ. Στρουθίδη της έλαβε τηλεφώνημα την περασμένη εβδομάδα και από την άλλη άκρη της γραμμής της είπαν πως η μητέρα της θα έβγαινε από τη μονάδα εντατικής θεραπείας και θα επέστρεφε στο δωμάτιό της, δήλωσε ενθουσιασμένη.

«Γνωρίζαμε πάντοτε πως έχει έναν πολύ ισχυρό οργανισμό. Τα κατάφερε και στα 102 της», είπε χαρακτηριστικά στο κανάλι της Νέας Υόρκης.
Πλέον, η πιστή στην Ορθοδοξία ομογενής, αδημονεί να γιορτάσει το Πάσχα στις 19 Απριλίου, το οποίο θα είναι το 103ο της ζωής της.

https://www.ekirikas.com/%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%AE%CF%82-%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CF%89%CE%BD%CE%BF%CF%8A%CF%8C-%CF%83%CF%84%CE%B1-102-%CF%84%CE%B7/?fbclid=IwAR1sRUeGL49pOT6UAgaN0p7kfjHS2-a5uWqV-8ix-CLbEq3IJv6Rt7tMDwI