Κόκκινο, γράφουμε

Γιάννης Παπαϊωάννου- Τσαρούχης

Λιανική τιμή: 14 ευρώ + ΦΠΑ

Σελ. 286

«Είμαι αναγνώστης του Γιάννη Παπαϊωάννου, έχω μάθει πράγματα και από την κοινή μας ραδιοφωνική πορεία και παρέα και περιμένω συχνά την επόμενη ιστορία του, που θα με αιφνιδιάσει και θα με γοητέψει».

Οδυσσέας Ιωάννου, Συγγραφέας, στιχουργός, ραδιοφωνικός παραγωγός

«Ο Γιάννης αγάπησε και εξακολουθεί να αγαπάει, πάνω απ’ όλα, το ελληνικό τραγούδι και προ παντός τους ανθρώπους του, τους συνθέτες, τους στιχουργούς, τους τραγουδιστές, ακόμη και τους… παραγωγούς».

Γιώργος Κοντογιάννης, Αρθρογράφος-Μουσικός Διευθυντής περιοδικού

Λαϊκό τραγούδι

«…διαβάζοντας το βιβλίο του Γιάννη συγκινήθηκα, γέλασα και δεν διστάζω να πω ότι σε κάποιες σελίδες δάκρυσα».

Γρηγόρης Λαμπριανίδης Μουσικός, Πρόεδρος του Απόλλωνα, μη κερδοσκοπικού οργανισμού συλλογικής διαχείρισης δικαιωμάτων των Ελλήνων Μουσικών

«Ο Γιάννης Παπαϊωάννου ευλογήθηκε από τις συγκυρίες αλλά και κέρδισε με το ζήλο και την τέχνη του το να είναι εκεί όπου συνέβαιναν πολλά από τα θαύματα της νεότερης δισκογραφίας».

Κώστας Μπαλαχούτης, Συγγραφέας, στιχουργός,  υπεύθυνος μουσικών θεμάτων στο περιοδικό www.ogdoo.gr.

«Αυτά που θα διαβάσετε δεν είναι απλές ιστορίες μνήμης, είναι η αναβίωση των στιγμών που έζησε ο Γιάννης Παπαϊωάννου με τον Μπιθικώτση, τον Διονυσίου, την Αλεξίου, τη Μοσχολιού, τον Άκη Πάνου, τον Χατζιδάκι, τον  Λοΐζο, τον Σπανό, τη Γαλάνη,… μορφές του ελληνικού τραγουδιού που χαράχτηκαν στο DNA μας».

Τζίνα Δαβιλά,  Διεύθυνση-Αρχισυνταξία στο www.iporta.gr Ραδιοφωνική παραγωγός στο Ρ/Σ «Παλμός 99.5»

Είναι το δεύτερο βιβλίο του Γιάννη Παπαϊωάννου με αναμνήσεις του από την Columbia, το PDR και το Sigma studio. Το πρώτο, «Πίσω από το τζάμι», κυκλοφορεί.

Στην έκδοση χρησιμοποιήθηκανQR Codes,τα οποία με τη χρήση smart phone (σκανάροντάς τα) ανοίγουν την αντίστοιχη σελίδα του κάθε τραγουδιού στο  www. youtube.com

Βιογραφικό:  Ο Γιάννης Παπαϊωάννου- Τσαρούχης  γεννήθηκε στην Αθήνα.

Ηχολήπτης με 35 χρόνια προϋπηρεσίας, ξεκινώντας από τα ιστορικά studios της COLUMBIA κι αργότερα studio PDR, Sigma studios και Digital Press Hellas συνεργάστηκε με όλους τους μεγάλους συνθέτες, στιχουργούς και τραγουδιστές από το 1965 μέχρι και το 2000.

Στη συνέχεια, και μέχρι να συνταξιοδοτηθεί, εργάστηκε, πάντα ως ηχολήπτης, στον ραδιοφωνικό σταθμό ‘Μελωδία᾿.

Έχει κάνει μουσική επιμέλεια σε θεατρικές παραστάσεις, κάνει ραδιοφωνικές εκπομπές και γενικά είναι πάντα μέσα στα αυλάκια της μουσικής.

Η αγάπη του και η ανησυχία του για τη μουσική αποτέλεσε το κίνητρο και για την συγγραφή του πρώτου του βιβλίου με τίτλο «Πίσω από το τζάμι» που κυκλοφόρησε το 2010.