ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ. Αναφορά στη ταινία «My Big Fat Greek Wedding» κάνει η Αμερικανίδα συγγραφέα Σιόμπχαν Κόναλι (Siobhan Connally), στη στήλη που διατηρεί, στην εφημερίδα «The Record» και αναλύει περισσότερο θέματα για την οικογένεια.

Η σκηνή που η Τούλα Πορτοκάλος παραπονιέται στη μητέρα της για το πείσμα του συζύγου της μοιάζει με εμπειρία που δεν μπορεί να χαθεί στη μετάφραση. Με αφορμή έναν καβγά της κόρης της με τον σύζυγό της Κόναλι, η συγγραφέας αναφέρεται στις σχέσεις μεταξύ των μελών της οικογένειας και τη θέση του πατέρα με αφορμή τη συγκεκριμένη ταινία στην οποία η κόρη του Πορτοκάλος λέει: «Ο μπαμπάς είναι τόσο πεισματάρης. Α, ναι, είναι ο αρχηγός του σπιτιού».

Η Κόνολι γράφει: «Βρέθηκα μπροστά σε ένα τυπικό καβγά μεταξύ κόρης και πατέρα. Εκείνη είχε κάνει κάτι επιπόλαιο και εκείνος την μάλωνε φωνάζοντας. Καθόμουν και τους άκουγα αλλά πραγματικά δεν ήθελα να ανακατευθώ και να βρεθώ στη μέση».

Η Αμερικανίδα συγγραφέας κλείνοντας το άρθρο της λέει πως η ταινία που παίζει συνεχώς μέσα στο μυαλό της την έπεισε πως η ερμηνεία του χαρακτήρα που σκεφτόταν άξιζε Οσκαρ.

Και μπορεί η ταινία «My Big Fat Greek Wedding» να βγήκε το 2002, αλλά βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο καθώς λόγω της πανδημίας βρίσκεται στη λίστα με δημοφιλείς ταινίες του Χόλιγουντ, τις οποίες μπορεί κανείς να δει ζωντανά μέσω του Facebook. «Είμαστε ευγνώμονες στους πελάτες και τα στούντιο που χαρίζουν τέτοιες στιγμές και εύχομαι ο κόσμος να περνάει καλά βλέποντας αυτές τις κλασσικές ταινίες» δήλωσε ο Ρίτσαρντ Λόβετ, πρόεδρος του «Creatine Artists Agency».

Η ταινία κόστισε 5 εκατομμύρια δολάρια και έβγαλε πάνω από 240 εκατομμύρια δολάρια από την προβολή της. Η Νία Βαρντάλος, ηθοποιός και σεναριογράφος της ταινίας, παρουσίασε την αστεία και τυπική ελληνική οικογένεια Πορτοκάλος και ειδικά την πατρική φιγούρα της, την οποία παρουσίασε με επιτυχία ο Ελληνοαμερικανός ηθοποιός Μάικλ Κονσταντίν.

https://www.ekirikas.com/ameriki_politismos/arthro/anafores_kai_livestream_gia_to_my_big_fat_greek_wedding-373703/