Το μήνυμα της φύσης για μας!

από την Λίλιαν Σίμου

Φεγγάρι της Σποράς του Καλαμποκιού (Ελάφι)

21 Μαΐου – 20 Ιουνίου (Δίδυμοι)

Ελεύθερος σαν τον Άνεμο

Η αλλαγή στη Φύση είχε μεγάλη σημασία αυτή την περίοδο για τους Ινδιάνους της Β. Αμερικής. Συμπεριέλαβαν στην αστρολογία τους την αφύπνιση και την ανθοφορία, δίνοντας μία όμορφη πινελιά στην καθημερινότητά τους και προσπαθώντας να εναρμονιστούν με το ξύπνημα των αισθήσεων.

Ας δούμε τι λέει η Ινδιάνικη αστρολογία για την περίοδο των Διδύμων.

Τοτέμ: Ελάφι – Αχιλλεία ως φυτό – Βρυοσκεπής αχάτης ως ορυκτό

 Χρώμα: Άσπρο και πράσινο

Στοιχειακή ομάδα: Πεταλούδα

Τα περισσότερα άτομα που ανήκουν στην κατηγορία αυτή, είναι έντονα συνδεδεμένα με το στοιχείο της θεραπευτικής δύναμης. Αγαπούν την αισθητική και έχουν την ικανότητα να φτιάχνουν όμορφα υλικά από φυτικά και ορυκτά, σε συνδυασμό. Αισθάνονται ιδιαίτερη έλξη για φυτά και ζώα. Αγαπούν την επαφή με τη Φύση και θα ήταν καλό να περνούν λίγο χρόνο σε μία εξοχή, κυρίως σε ένα βουνό ή λόφο.

Είναι κοινωνικοί όσοι έχουν γεννηθεί στο συγκεκριμένο φεγγάρι, έχουν χιούμορ και διαρκή νοητική λειτουργία. Αγαπούν τις συζητήσεις και την ανταλλαγοί ιδεών, είναι καλοί ακροατές.  Αλλά δύσκολα εκφράζουν αυτό που κρύβουν στο βάθος της καρδιάς τους. Υπάρχει αμηχανία να ανοίξουν την ψυχή τους. Ωστόσο διαθέτουν ευφράδεια, και ταλέντο στον λόγο.

Το ορυκτό τους, περιγράφει τα δύναμη της θεραπείας, κυρίως στα μάτια, αλλά και την χρήση της ως εκκρεμές, για την θεραπεία σε άλλα μέρη του σώματος. Η πέτρα αυτή θεωρείται πως συνδέει το φυτικό και το ορυκτό βασίλειο.  Στην αρχαία εποχή την συνέδεαν με το νερό και την δίψα, και την χρησιμοποιούσαν σε τελετουργίας για την πρόκληση βροχοπτώσεων. Το ορυκτό αυτό βοηθά να βλέπουμε εσωτερικά καθαρά, εκτός από τα φυσικά μάτια. Αν και πίστευαν πως υπάρχουν βρύα μέσα της, δεν είναι παρά οξυδώσεις του μαγγανίου και άλλες, που δημιουργούν την εικόνα των βρύων.

Το φυτό Αχιλλεία, είναι ένα χρήσιμο και πολύμορφο φυτό. Είναι ιδιαίτερα γόνιμο. Μπορεί να βρεθεί σε κάθε ανοιχτό μέρος, στην πόλη ή στην εξοχή. Έχει δυνατό άρωμα και έντονη στυφή γεύση. Οφείλει το όνομά της στον Αχιλλέα, που λέγεται πως ανακάλυψε πρώτος τις ιδιότητές της. Βοηθά να διατηρήσουμε την δύναμή μας, όταν είμαστε εξαντλημένοι και όταν έχουμε πεπτικά προβλήματα. Είναι ένα τονωτικό και παράλληλα καθαρίζει το αίμα καθαρίζοντας τους πόρους, διευκολύνοντας την αποβολή τοξινών μέσω του δέρματος. Είναι πολύ χρήσιμο στα κρυολογήματα. Λειτουργεί επίσης ως απολυμαντικό ακόμη και για τσιμπήματα κουνουπιών.

Η Αχιλλεία είναι χρήσιμη στα άτομα του Ελαφιού, αφού είναι ευπαθή σε κρυολογήματα και προβλήματα των βρόγχων. Χρήσιμα και πολύμορφα κι αυτά, ως χαρακτήρες, εύκολα χάνουν την ισορροπία τους. Το φυτό αυτό τονώνει την ενέργειά τους και τους ξεκουράζει από την νοητική φόρτιση.

Τα χρώματα άσπρο και πράσινο, συμβολίζουν την καθαρότητα και την αθωότητα, αλλά και την δυνατότητα να αναπτυχθούν με πολλούς τρόπους. Το πράσινο είναι η έννοια της φύσης, της θεραπείας, της αποκατάστασης. Εκείνο που χρειάζεται προσοχή, είναι να μην χρησιμοποιηθεί σαν προσωπείο.

Το τοτέμ του Ελαφιού, είναι όμορφο. Δηλώνει την ευκινησία, την ομορφιά και την χάρη. Ανάλαφρα και διαισθητικά είναι τα άτομα με το φεγγάρι αυτό. Κινούνται γρήγορα και έχουν ταχεία αντίληψη. Ακούν και παρακολουθούν τι συμβαίνει, αλλά οι σκέψεις είναι πολλές και διάσπαρτες κάποια φορά. Ωστόσο, είναι χαριτωμένοι στον τρόπο έκφρασης. Η ανάγκη για ομορφιά είναι απαραίτητο να εκφράζεται. Είναι καλλιτεχνικής φύσης, και ικανά και δημιουργικά.

Ταιριάζουν περισσότερο με το Κοράκι και την Ενυδρίδα.

Το Ελάφι έχει γεννηθεί κάτω από την επίδραση του Φεγγαριού της Σποράς του Καλαμποκιού, το τρίτο φεγγάρι του πνεύματος -φύλακα της Βαμπούν, με την κατεύθυνση της Ανατολής. Τα φεγγάρια αυτά δηλώνουν σοφία και πνευματική φώτιση.

astrolife Λίλιαν Σίμου

Το μήνυμα της φύσης μέσα από το Φεγγάρι του μήνα

Φεγγάρι της Σποράς του Καλαμποκιού (Ελάφι)

Ευαισθησία, ευκινησία και μεγάλη κατανόηση της ομορφιάς σε όλες τις μορφές της. Θα πρέπει να ανακαλύψουμε την δύναμη και τις αδυναμίες που προέρχονται από το γεγονός ότι αφήνουμε την ενέργεια της ζωής να κυλάει από μέσα μας υπερβολικά γρήγορα.

Πρέπει να μάθουμε να βρίσκουμε την σταθερότητα και να την εκτιμάμε, για να ολοκληρώνουμε ένα έργο. Διαφορετικά, θα ρέουμε από την μία ιδέα προς την άλλη, δίχως να φθάνουμε σε ένα προορισμό. Καλό θα ήταν να αναπτύξουμε την αισθητική μας και την διαίσθησή μας. Να προνοούμε και να προλαμβάνουμε, για να κάνουμε τις καλύτερες επιλογές.