Γράφει ο Ερμής:

Σκοτεινές σκιές περιφρουρούν τα βήματά του, ενώ οι διαμαρτυρίες του καταπνίγονται και μετατρέπονται σε άναρθρους ήχους που αδυνατούν να εκφραστούν.

Κάλπικες δικαιολογίες διαβρώνουν τους στύλους της αλήθειας που τραυματίζεται στο όνομα των αρχών της ειλικρίνειας και της εμπιστοσύνης.

Προχωρά μόνος ανάμεσα σ’ ένα ανώνυμο πλήθος που είτε φοβάται, είτε δεν τολμά να αναμετρηθεί μ’ εκείνους που προδίδουν τις αξιακές βάσεις του κόσμου.

Ο δρόμος – που κάποτε φάνταζε γεμάτος υποσχέσεις – τώρα είναι απλώς ένα μικρό μονοπάτι που οδηγεί στο σκοτεινό αδιέξοδο της αποκάλυψης της πλάνης των ψευδαισθήσεων.

Η δύναμή του χάνεται και καθώς ο ίδιος βυθίζεται στον βόρβορο της κολακείας και της υποδουλωμένης αντίστασης, αναρωτιέται διαρκώς γιατί αφέθηκε να παρασυρθεί από τις φωνές των Σειρήνων που τον τράβηξαν στην καταστροφή του.

Ήταν άραγε η αφέλεια ή μήπως η εμφανής λαχτάρα του για δικαιοσύνη που τον εμπόδισαν να κατανοήσει εγκαίρως ότι το κουτί της Πανδώρας δεν περιείχε αυτήν τη φορά την ελπίδα;;;

Συνταγή της Αμβροσίας: Σταδιακή αποκάλυψη

Υλικά:

5 παντζάρια

1 αγγούρι

1 λόλα μοβ

1 λόλα πράσινη

1 στήθος κοτόπουλου

Για τη σος

½ κούπα μαγιονέζα

1 κούπα γιαούρτι

1 κ. σούπας λάδι

1 κ. γλυκού άσπρο ξίδι

Πιπέρι άσπρο

Εκτέλεση:

Βράζουμε και κόβουμε σε φέτες τα παντζάρια. Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά. Πλένουμε, ψήνουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε κύβους.

Ετοιμάζουμε τη σος, τοποθετώντας όλα τα υλικά σ’ ένα μπολ και ανακατεύοντάς τα.

Τοποθετούμε όλα τα λαχανικά και το κοτόπουλο σε άλλο μπολ, περιχύνουμε με τη σος και ανακατεύουμε.