Δύσκολη μέρα η σημερινή.

Από το πρωί έχεις μία κάποια αρνητική αίσθηση. Γενικά, τις τελευταίες μέρες, κάπως έτσι είναι.

Είναι και που εχθές το αμάξι έβγαλε βλάβη.

Όχι, σε άλλη περίοδο δε θα σε απασχολούσε. Μία βλάβη σε ένα παλιό αμάξι, με το οποίο είσαι δεμένος και έχεις αποφασίσει να το επισκευάσεις και να το κρατήσεις, δεν είναι τίποτα. Είναι όμως που εδώ και μήνες, ελέω καραντίνας, η δουλειά σου σέρνεται..

Έχεις να βγάλεις λεφτά πολύ καιρό. Πλέον, πάρα πολύ καιρό..

Ο καιρός περνάει, η δουλειά δε λέει να πάρει μπρος και τα πάγια έξοδα τρέχουν. Διακρίνεις σαφή σημάδια ψυχολογικής κόπωσης..

Παλεύεις κάθε μέρα να είσαι αισιόδοξος και να παραμείνεις δυνατός. Παρηγοριέσαι στη σκέψη πως στο οικονομικό τομέα τα πήγες πολύ καλύτερα απ’όσο ήλπιζες και περίμενες. Αυτό είναι αλήθεια..

Στους μήνες της καραντίνας και του παρεπόμενου επαγγελματικού αφανισμού, εσύ αντιμετώπισες τα πάντα με τεράστια επιτυχία. Ακόμα και τα απρόβλεπτα, σοβαρά, έξοδα που προέκυψαν. Παρηγοριέσαι στη σκέψη και παίρνεις δύναμη από αυτό. Για πόσο όμως;…

Όσο περνάει ο καιρός, όλο και περισσότερο νιώθεις σαν τον τύπο που πέφτει από τον ουρανοξύστη και όσο πέφτει και πλησιάζει προς το έδαφος, επαναλαμβάνει στον εαυτό του για να παίρνει δύναμη, “μέχρι εδώ καλά πάω, μέχρι εδώ καλά πάω”, λέει και ξαναλέει. Σημασία όμως, δεν έχει η πτώση, αλλά η πρόσκρουση..

Μέχρι εδώ καλά πας. Για πόσο όμως;

Μαλώνεις τον εαυτό σου που κυλάς στο σκοτάδι της απαισιοδοξίας, εσύ ο φύση αισιόδοξος.

Η μέρα προχωράει και το άσχημο προαίσθημα αρχίζει να επιβεβαιώνεται.

Το πρώτο τηλεφώνημα που δέχεσαι και μαθαίνεις πως μία δουλειά που θα σου έδινε οικονομική ανάσα, ματαιώνεται..

Δεύτερο τηλεφώνημα. Αυτή τη φορά από το συνεργείο. Σου λένε πως το αμάξι είναι έτοιμο. Σου λένε και το κόστος..

Αιφνιδιασμός! Υπερδιπλάσιο από αυτό που υπολόγιζες!!

Νιώθεις το σκοτάδι να μεγαλώνει γύρω σου και το φάσμα της απελπισίας να σε κατακλύζει!

Όχι, δε θα απελπιστείς! Θα το αντιμετωπίσεις! Θα περάσει και αυτό και θα στρώσει το πράμα!..

Σερφάρεις στο Facebook και βλέπεις τη φίλη σου. Αυτή που έχει ταλέντο στην παρασκευή γλυκών. “Γλυκατζού” τη φωνάζεις και αυτό είναι το παρατσούκλι της.

Της λες τα ζόρια σου και την άσχημη ψυχολογική σου κατάσταση.

“Θα φτιάξω γλυκάκι να στο φέρω να γλυκαθείς”, σου λέει.

Περνούν οι ώρες. Η αγαπημένη σου σύζυγος, που στέκεται δίπλα σου σα βράχος σε όλο αυτό, αργεί ακόμα να γυρίσει από τη δουλειά της.

Η Γλυκατζού σου στέλνει μήνυμα πως θα περάσει να πάρει την κόρη της από κάτι δραστηριότητες και μετά θα έρθει να σου φέρει τα γλυκά που έφτιαξε. Θα έρθει μαζί με το παιδί. Ένα κοριτσάκι στην προεφηβεία..

Η Γλυκατζού με τη μικρή, φτάνουν σπίτι σχεδόν ταυτόχρονα με τη σύζυγο. Η παρέα αράζει και τα λένε. Το προεφηβάκι, που από το πρωί είναι στο δρόμο (παιχνίδι, δραστηριότητες κλπ), παίζει με το κινητό της μαμάς του.

Κάτι μυρίζει. Κάτι περίεργο. Μια μυρωδιά που φαντάζει παράταιρη με το τακτοποιημένο και αρωματισμένο σπίτι του ζεύγους..

Η κουβέντα συνεχίζεται και το προεφηβάκι θέλει, έτσι για πλάκα, να ζυγιστεί!

Την πας εκεί που είναι η ζυγαριά. Βγάζει τα παπούτσια για να ανέβει στη ζυγαριά και τότε σου έρχεται! Η μυρωδιά! Έντονη!!

Η χαρακτηριστική μυρωδιά ιδρώτα και γενικότερης σωματικής χρήσης, ενός παιδιού που από το πρωί δραστηριοποιείται στα πάντα!

Όχι! Δε σου φάνηκε δυσάρεστη! Το αντίθετο!!

Το αποστειρωμένο σου σπίτι απέκτησε, έστω και πρόσκαιρα, ένα άρωμα που του λείπει! Ένα άρωμα που διακαώς θέλεις και εσύ να αποκτήσει!

Μύρισε παιδί!!..

…και τι παιδί!

Ένα όμορφο, ζωηρό και πανέξυπνο κοριτσάκι στην προεφηβεία. Από αυτά τα όμορφα και λαμπερά παιδιά, που στα μάτια τους βρίσκεται η Πίστη για ένα καλύτερο και ομορφότερο μέλλον!

Ένα τέτοιο αρωμάτισε το σπίτι σου!

Λίγη ώρα αργότερα, μάνα και κόρη πήραν το δρόμο για το σπίτι τους. Με το μυαλό σου, κάνεις εικόνα το τι θα επακολουθήσει.

Η μικρή θα κάνει μπάνιο, ίσως χαζέψει λίγο τηλεόραση, κανά βιβλίο και θα πέσει για ύπνο, μέχρι το πρωί που θα βάλει άλλα ρούχα, καθαρά, τα οποία θα φροντίσει να βρωμίσει μέσα στην επόμενη μέρα! Μετά, πάλι από την αρχή!

Μέχρι να μεγαλώσει και κάποια στιγμή να αποκτήσει τα δικά της παιδιά, που θα τα κυνηγάει να πλένονται και να μη βρωμίζουν τον τόπο!

Κάνεις αυτές τις σκέψεις και συνειδητοποιείς πως ήδη νιώθεις καλύτερα! Πολύ καλύτερα!

Τα πράγματα θα πάνε καλύτερα! Πολύ καλύτερα!!

Εντάξει, βοήθησε και το γλυκό…