ΑΣΤΟΡΙΑ. Μια νεαρή Ελληνοαμερικανίδα ξεκίνησε από χόμπι κατά τη διάρκεια της καραντίνας να ψήνει μπισκότα. Τον περασμένο μήνα συμμετέχοντας σε μια πρωτοβουλία ενάντια στο ρατσισμό, η Αλεξάνδρα Τακετζή κατάφερε να συγκεντρώσει από δωρεές 1.700 δολάρια.

Τον Ιούνιο η καμπάνια «Bakers against racism», μια πρωτοβουλία με αφορμή την δολοφονία του Αφροκοαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, ένωσε όλους όσοι αγαπούν την ζαχαροπλαστική. Η κίνηση αυτή ξεκίνησε από τρεις σεφ που θέλησαν να προσφέρουν μέσα από τις δημιουργίες τους.

«Ηταν κάτι που το ήθελα πολύ. Μου άρεσε που το ξεκίνησαν τρεις σεφ. Ετσι αποφάσισα να πάρω μέρος. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε και αγόρασε τα μπισκότα γιατί ήταν για κάποιο σκοπό. και τελικά κατάφερα να συγκεντρώσω 1.700 δολάρια. Ηταν μια πράξη φιλανθρωπίας», λέει στον «Ε.Κ» η Αλεξάνδρα Τακετζή.

Η πρωτοβουλία του Loveland Foundation ξεκίνησε από τρεις σεφ στο Ουάσιγκτον DC και διήρκησε από τις 15 έως τις 20 Ιουνίου. Συμμετείχαν σεφ και ιδιώτες ζαχαροπλάστες, επαγγελματίες και ερασιτέχνες με στόχο η πλειοψηφία των εσόδων να δοθούν σε κάποιν οργανισμό που παλεύει για τα δικαιώματα των μαύρων. Η κίνηση αυτή όχι μόνο διαδόθηκε σε όλη την Αμερική, αλλά σε ολόκληρο τον Κόσμο με αποτέλεσμα να συμμετέχουν περισσότερα από 2.600 άτομα και να συγκεντρωθεί το ποσό του 1,9 εκατομμυρίου δολαρίων από δωρεές.

Εθνικός Κήρυξ

Το ποσό των 1700 δολαρίων συγκέντρωσε για την καμπάνια “Bakers against racism” η ομογενής Αλεξάνδρα Τακετζή, ψήνοντας μπισκότα. Η νεαρή Ελληνοαμερικανίδα ξεκίνησε από χόμπι κατά τη διάρκεια της καραντίνας να ψήνει μπισκότα. Πλέον άνοιξε το δικό της ον λάιν μαγαζί. Φωτογραφία: παραχώρηση της ιδίας στον «Ε.Κ».

Η αγάπη της και η δημιουργικότητά της ξεκίνησαν από τότε που ήταν παιδί. «Μου άρεσε να ψήνω μπισκότα, κέικ από μικρή. Μερικά χρόνια αργότερα έφτιαξα ένα λογαριασμό στο Instagram (FromthekitchenofAlex) και έβαζα φωτογραφίες με τα γλυκά που έψηνα.

Η καραντίνα εξαιτίας του κορωνοϊού την έκανε να δει το ενδεχόμενο να ασχοληθεί πιο σοβαρά. «Μένοντας αρκετές ώρες μέσα στο σπίτι, αφού δούλευα από εκεί λόγω της πανδημίας, είχα περισσότερο χρόνο για να φτιάχνω μπισκότα, κυρίως για φίλους και συγγενείς. Με ρωτούσαν αν τα πουλάω. Για μένα το καλύτερο είναι να βλέπω ότι τους αρέσουν αυτά που φτιάχνω. Αρχισε σαν χόμπι και η καραντίνα με έσπρωξε για να το πάρω απόφαση».

Μετά την καμπάνια για το ρατσισμό όλα είχαν πάρει το δρόμο τους. Τον Ιούνιο ξεκίνησε να λειτουργεί το διαδικτυακό μαγαζί της Αλεξάνδρας.

Μέσα από το σάιτ που έχει φτιάξει (www.fromthekitchenofalex.com) δέχεται παραγγελίες κάθε Σαββατοκύριακο. Και ο λόγος; «Θέλω όλα μου τα μπισκότα να είναι φρέσκα. Ετσι, ανοίγω το «μαγαζί» την Παρασκευή και δέχομαι παραγγελίες. Για μένα το πιο βασικό από όλα είναι να δώσω φρέσκα μπισκότα. Δεν θέλω να μένουν μέρες».

Εθνικός Κήρυξ

Το ποσό των 1700 δολαρίων συγκέντρωσε για την καμπάνια “Bakers against racism” η ομογενής Αλεξάνδρα Τακετζή, ψήνοντας μπισκότα. Η νεαρή Ελληνοαμερικανίδα ξεκίνησε από χόμπι κατά τη διάρκεια της καραντίνας να ψήνει μπισκότα. Πλέον άνοιξε το δικό της ον λάιν μαγαζί. Φωτογραφία: παραχώρηση της ιδίας στον «Ε.Κ».

Το μενού ποικίλει. Μπισκότα με σοκολάτα, νουτέλα, μαρσμέλοου, μπράουνι. Η νεαρή σεφ επιλέγει, όπως λέει, τα καλύτερα υλικά για τα μπισκότα της. «Αγοράζω υλικά πιο ακριβά, αλλά πάντα υψηλής ποιότητας. Κάθε εβδομάδα αλλάζω το μενού και βάζω και νέες γεύσεις. Θέλω να μιλάω με τον κόσμο και να μου λέει τη γνώμη του για το τι του αρέσει. Σκέφτομαι να κάνω και ελληνικά γλυκά. Οταν δεν έχω παραγγελίες και έχω ελεύθερο χρόνο κάνω τεστ και δοκιμάζω συνταγές».

Η Αλεξάνδρα έχει αναλάβει και την διανομή των μπισκότων. «Κάνω τα πάντα μόνη μου. Ακόμη είμαι στην αρχή. Τις παραγγελίες τις διανέμω εγώ ή έρχονται και τις παίρνουν από εμένα. Η στήριξη του κόσμου είναι μεγάλη και αυτό μου δίνει δύναμη να συνεχίσω».

https://www.ekirikas.com/omogeneia_ameriki_genika_nea/arthro/ellinoamerikanida_psinei_mpiskota_enantia_sto_ratsismo-628173/