«Αγαπώ τρυφερά, προστατευτικά»

Από την Λίλιαν Σίμου

Αφροδίτη στον Καρκίνο πλέον, μετά από μία μακρά παραμονή της (από τον Απρίλιο) στο ζώδιο των Διδύμων. Μία διαδρομή που θα ήταν καλό να μας έδινε μία ανάσα ελευθερίας και επικοινωνίας μέσω της αγάπης, αλλά σε δυσχερείς εποχές, ίσως δεν έγινε πλήρως αντιληπτή.

Η Αφροδίτη στο ζώδιο του Καρκίνου, αλλάζει την συναισθηματική μας έκφραση. Θα παραμείνει στο ζώδιο των συγκινήσεων ως την 5η Σεπτεμβρίου.

Η Αγάπη πλέον βιώνεται με τρυφερότητα, με ζεστασιά, βαθιά συγκίνηση και οικειότητα.

Η ανάγκη για ασφάλεια κοντά στους αγαπημένους μας, φίλους, συγγενείς ή προσωπική σχέση, είναι αισθητή.

Ο συναισθηματικός μας κόσμος όμως είναι ευάλωτος, δεκτικός, ευαίσθητος, ευσυγκίνητος. Στο ζώδιο της Σελήνης, η Αφροδίτη βαδίζει με άνεση, αλλά έχει τις διακυμάνσεις που προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες.

Το περιβάλλον στο οποίο κινούμαστε, είναι ένα περιβάλλον που χρωματίζει την έκφρασή μας. Για τον λόγο αυτό, είναι σημαντικό κατά τη διάρκεια της διέλευσης της Αφροδίτης στον Καρκίνο, να έχουμε συναναστροφή με ανθρώπους που βιώνουν τη ζωή με την καρδιά!

Κάποιες φορές το συναίσθημα είναι σιωπηλό, αθόρυβο, εσωστρεφές, διστακτικό. Ωστόσο, όταν υπάρχει μεγάλη συγκίνηση, τότε εκφράζεται παρορμητικά και απόλυτα.

Δεν υπάρχει εκλογίκευση, και οι προσωπικές ανάγκες υπόκεινται σε βιωματική εμπειρία κάθε φορά.

Νοσταλγικές μνήμες βγαίνουν στην επιφάνεια, η αγάπη διατηρεί αναμνήσεις. Ένα δάκρυ σταλάζει κάθε φορά που θυμόμαστε εκείνους που μας πόνεσαν με ένα αποχωρισμό.

Θα είναι σημαντικό να προσέχουμε τον τρόπο εκδήλωσης της Αγάπης. Ενίοτε θα γίνουμε αρκετά πνιγηροί ή κτητικοί, υπερβολικά προστατευτικοί ή πιεστικοί για να βιώσουμε ασφάλεια ή να την προσφέρουμε σε όσους αγαπάμε. Ας αποφύγουμε την συναισθηματική εξάρτηση.

Διαισθητικά σχεδόν, νιώθουμε αυτό που νιώθουν όσοι έχουν πόνο, πίκρα, αδυναμία, αλλά και όσοι συνδέονται με μας, με δεσμούς αγάπης.

Θα μας αρέσει η ηρεμία, η γαλήνη, η οικεία ατμόσφαιρα, ο προσωπικός χρόνος και χώρος.

Είναι μία ενδιαφέρουσα περίοδος, κατά την οποία μαθαίνουμε στο «άγγιγμα» και στην ένωση με το περιβάλλον, εξοικειωνόμαστε με την ιδέα πως ο συνάνθρωπος, ελάχιστα διαφέρει από εμάς.

Τρέφουμε τον εαυτό μας με αγάπη, και τρέφουμε τους ανθρώπους που μας περιβάλλουν με ζεστασιά και φροντίδα.

Ωστόσο, έχουμε δυσκολία να αποστασιοποιηθούμε αυτή την εποχή, κατά συνέπεια προσωποποιούμε ό,τι συμβαίνει.

Αφοσιωμένοι, θεωρούμε προσωπική υπόθεση τον πόνο των άλλων. Θα θεωρήσουμε πως ανήκουμε σε μία «μεγάλη οικογένεια», που δεν είναι οπωσδήποτε η φυσική οικογένεια.

Άλλοτε πάλι, θωρακίζουμε υπερβολικά τον εαυτό μας, δείχνοντας μία σκληρή εικόνα προς τους άλλους.

Μπορεί να στραφούμε προς τις παραδοσιακές αξίες, με ενδιαφέρον και ένθερμη υποστήριξη. Να γίνουμε δημιουργικοί, παραγωγικοί, αποδοτικοί στο έργο μας. Κατά συνέπεια, να αναπτύξουμε την οικονομική μας δυνατότητα, ή να φροντίσουμε καλύτερα τα οικονομικά μας.

Φροντίζουμε τα οικονομικά μας, ή τουλάχιστον στρέφουμε προς αυτή την κατεύθυνση την σκέψη μας. Δύσκολα όμως θα έχουμε σταθερότητα και μπορεί να αντιδράσουμε άμεσα, για να προλάβουμε διαρροή των χρημάτων. Βασική μας έγνοια θα είναι η διασφάλιση των προσωπικών αναγκών.

Το συναίσθημα μας ωθεί να αντιδράσουμε παρορμητικά, άμεσα, έντονα, καταλυτικά, πάντα με ευαισθησία όμως. Οι όψεις που σχηματίζονται αυτή την εποχή προς την Αφροδίτη, περιγράφουν τις λεπτομέρειες των διακυμάνσεων της ψυχής.

Αυτή τη φορά όμως, η διαδρομή της Αφροδίτης στον Καρκίνο, εμποτίζεται από έντονους συνδυασμούς:

Ο Άρης στον Κριό της προσδίδει φλογερό συναίσθημα πάθους, ζήλεια ενίοτε ή ενθουσιασμό.

Ο Χείρωνας στον Κριό, αφυπνίζει τα συναισθηματικά μας τραύματα, προκειμένου να τα επεξεργαστούμε.

Ο Πλούτωνας, ο Δίας και ο Κρόνος, στο απέναντι ζώδιο, προσδίδουν μελαγχολία, κτητικότητα, περιορισμό ή καθυστερήσεις.

Το τρίγωνο προς τον Ποσειδώνα,  μας κάνει πιο ρομαντικούς, βοηθώντας την ανάπτυξη σχέσεων. Επίσης ενισχύει την  καλλιτεχνική δημιουργία και έμπνευση, την προώθηση ενός πνευματικού έργου. Δεν αποκλείεται ένας πλατωνικός έρωτας ή μία όμορφη γνωριμία.

Ας είμαστε προσεκτικοί στις οικονομικές μας συναλλαγές, όπως και να έρχονται τα πράγματα. Ας μην κινηθούμε παρορμητικά, διακυβεύοντας την ασφάλειά μας, συναισθηματική και υλική.