“Έλα μωρέ! Είναι άνθρωποι αυτοί, ή ρομπότ;! Αυτοί μάνα μου, όταν μπαίνουν στο αεροπλάνο για να έρθουν στην Ελλάδα μας για διακοπές, είναι σα να πατάνε ένα κουμπί και να γίνονται κάποιοι άλλοι!”

Η πάρα πάνω φράση, έχει ακουστεί χιλιάδες φορές και περιγράφει τη συμπεριφορά των βορειοευρωπαίων, οι οποίοι προσδιορίζονται με το γενικόλογο “γερμανοί”, στις διακοπές τους.

Φυσικά, η πάρα πάνω φράση, είναι μέρος της επιχειρηματολογίας που θέλει τον Έλληνα, να είναι ένα είδος ανώτερου ανθρώπου, που δε συμπεριφέρεται σα μηχανή, όπως οι “γερμανοί” και που ακόμα και στις διακοπές του συμπεριφέρεται όπως όλο τον υπόλοιπο χρόνο..

Ναι, όντως. Οι Έλληνες ξεχωρίζουν. Όπως και να το κάνουμε..

Είναι αυτοί με τα υστερικά παιδιά, που τσιρίζουν και ουρλιάζουν, αντιγράφοντας τα ουρλιαχτά και τις τσιρίδες των γονιών τους.
Των γονιών τους, οι οποίοι είναι ανίκανοι να χαλαρώσουν ουσιαστικά, ακόμα και στις διακοπές τους, μιάς και τα άγχη και τα προβλήματα πίσω στο σπίτι, στη…. βάση τους, παραμένουν.

Οι Έλληνες, σε όλα τα μήκη και πλάτη των διακοπικών προορισμών, είναι αυτοί που θα απολαμβάνουν το περιβάλλον και τις ανέσεις των διακοπών και το επόμενο δευτερόλεπτο θα μιλάνε αγχωμένα στο κινητό τους, ή θα κάνουν υπολογισμούς, προσπαθώντας να προβλέψουν το απρόβλεπτο. Τι, δηλαδή, τους περιμένει όταν γυρίσουν πίσω..

Κοιτάνε τους άλλους, τους ξένους, τους “γερμανούς”, που είναι απόλυτα χαλαρωμένοι στις διακοπές τους και απολαμβάνουν το 100% αυτών και προσπαθούν να τους μειώσουν, χαρακτηρίζοντας τους μηχανές!

Αχ, Έλληνες! πόσο θα θέλατε να τους μοιάσετε! Πόσο θα θέλατε και εσείς να συμπεριφέρεστε σα μηχανές!..

Βλέπετε, η διαφορά μεταξύ εσάς και αυτών, δεν είναι βιολογική, ούτε…. μηχανική!

Η διαφορά είναι πως αυτοί φεύγοντας από τις βάσεις τους, αφήνουν πίσω μια κατάσταση οργανωμένη και προβλέψιμη. Κοινώς, μία κατάσταση νοικοκυρεμένη!

Αυτοί άπλωσαν το σεντόνι της ζωής τους σωστά. Τους καλύπτει!
Σε αντίθεση με εσάς, αυτοί δεν συμπεριφέρθηκαν νεοπλουτίστικα και ότι απέκτησαν, το απέκτησαν με γνώμονα τις ανάγκες τους και όχι για να μπουν στο μάτι του γείτονα, κινούμενοι από τη ματαιοδοξία τους και φορτώνοντας τον προϋπολογισμό τους παρα πάνω από τις αντοχές τους!

Ψήφισαν για κυβερνήτες τους αυτούς που είπαν αλήθειες. Σκληρές αλήθειες, που οδήγησαν σε νοικοκύρεμα της Πατρίδας τους και όχι αυτούς που τους είπαν βολικά ψέματα για ταμπούρλα που βαράνε και λεφτά που υπάρχουν!

Αυτοί στα κορμιά τους δεν έχουν ένταση. Μπορούν και παραμένουν για πολλές ώρες σε μια παραλία, απολαμβάνοντας τις χάρες της και όταν γυρίσουν σπίτια τους, αυτοί θα επιστρέψουν σε πόλεις ανθρώπινες, πνιγμένες στο πράσινο, τη στιγμή που εσύ θα επιστρέψεις στο δάσος από μπετόν που αποκαλείς βάση σου!..

Για αυτό φίλε Πατριώτη Έλληνα, τώρα στις διακοπές σου, αν πέσεις πάνω σε κανά “γερμανό”, πριν βιαστείς να τον υποτιμήσεις, για να παρηγορήσεις τη δική σου αστοχία, κάνε κάτι άλλο.

Μάθε από αυτόν!

Απ’ότι φαίνεται, κάτι ξέρει καλύτερα..