Με το φως της ελπίδας

Από την Λίλιαν Σίμου

Λίγο μετά τον Δεκαπενταύγουστο και σε ένα πολύπαθο και πολυκύμαντο καλοκαίρι, η εβδομάδα ξεκινά με ευοίωνες προδιαγραφές, όσο κι αν επιδιώκουν να μας μειώσουν την χαρά και την αισιοδοξία.

Η θετική της πλευρά βρίσκεται στην ευνοϊκή συγκυρία των τριών πλανητών: Ήλιου και Ερμή στον Λέοντα σε ακριβείας τρίγωνο προς τον Άρη στον Κριό (τη Δευτέρα 17 Αυγούστου). Η ενδιαφέρουσα παρουσία του συνδυασμού τις επόμενες μέρες, στηρίζει τις επιθυμίες, τις ιδέες, την δημιουργική μας έμπνευση και την αποφασιστικότητα.

Θέλουμε να κατακτήσουμε, να πάρουμε πρωτοβουλίες, να δράσουμε, να αγαπήσουμε, να αγαπηθούμε, να ψυχαγωγηθούμε…

Μπορεί οι περιορισμοί (Δίας, Κρόνος, Πλούτωνας στον Αιγόκερω σε δυσμενή συνδυασμό προς τον Άρη) να είναι έντονοι, αλλά δεν πρέπει να μας αποθαρρύνουν.

Ο Ήλιος λάμπει, ο νους μπορεί να αφεθεί σε φωτεινές ιδέες, η Νέα Σελήνη στον Λέοντα στις 19 του μηνός, προσδίδει μία νέα ελπίδα.

Κατά συνέπεια, παρά τις αντιξοότητες και τα εμπόδια, ας πιστέψουμε πως το Φως διαλύει κάθε σκοτεινή απειλή, κάθε φόβο, αγωνία, εμπόδιο.

Η Νέα Σελήνη στον Λέοντα, που σχηματίζεται νωρίς το πρωί της Τετάρτης 19 Αυγούστου, σχηματίζει μεγάλο τρίγωνο της φωτιάς με τον Ερμή, τον Άρη και τον Νότιο Δεσμό της.

Κατά συνέπεια, η κεντρική ιδέα, πέραν των περιορισμών κάθε είδους εξουσίας, μεταξύ αυτών της κοινωνικής εξουσία, της θρησκευτικής, της πολιτικής, της οικονομικής…είναι η νέα σπίθα δημιουργίας.

Σημαντικό είναι να ενδιαφερθούμε για ιδέες που ανοίγουν ορίζοντες, για φιλοσοφική προσέγγιση που έχει να κάνει με το παρελθόν και διαχρονικές αξίες. Μέσω αυτών, θα στηρίξουμε σήμερα την έμπνευση και θα τολμήσουμε να κατακτήσουμε «το αύριο».

Μία ακόμη ενδιαφέρουσα πληροφορία είναι πως η Νέα Σελήνη και κυρίως ο Ερμής που είναι σε σύνοδο, βρίσκονται στο πλαίσιο του σταθερού αστέρα Ρέγκουλους.  Ο Ρέγκουλους, προσφέρει λάμψη, προστασία, γενναιοδωρία, προστασία, ισχύ, επιθυμία για διοίκηση, υψηλό και ανεξάρτητο πνεύμα. Με πυξίδα αυτά τα στοιχεία, μπορούμε να πορευτούμε και να παλέψουμε στον νέο κύκλο της Σελήνης.

Από την σύνθεση του χάρτη, διαπιστώνουμε την ανάγκη για ψυχαγωγία, χαρά, φως, νέες προοπτικές έμπνευσης και δημιουργίας. Την απόλαυση και τη χαρά ως επίτευξη αυτού του κύκλου, προκειμένου να ανανεωθούμε και να αλλάξουμε «σελίδα». Οι χαρές, ακόμη και σε περιορισμό και πιέσεις κάθε είδους, είναι μέσα στα πλαίσια της επιτυχίας του κύκλου της Σελήνης.

Η Αφροδίτη στον Καρκίνο σε ακριβείας θετική όψη με τον Ουρανό στον Ταύρο, περιγράφει πως η αγάπη και η χαρά, η ζεστασιά και το άγγιγμα ψυχής, είναι βασικές προϋποθέσεις ελευθερίας και ικανοποίησης αυτή την εποχή.

Το μόνο δύσκολο σημείο είναι το τετράγωνο του Άρη από τον Κριό προς τους πλανήτες στον Αιγόκερω.

Ωστόσο, ίσως είναι και η μεγάλη πρόκληση! Δηλαδή να αναγκαστούμε να τολμήσουμε μία νέα αρχή, να μην αφεθούμε στην καθήλωση και στη στειρότητα, στους φόβους, τους δισταγμούς ή τη στασιμότητα.

Η αναμέτρηση με τις δυσκολίες, μπορεί να αναπτύξει την έμπνευση (εξάγωνο με τον Ποσειδώνα) και να «νιώσουμε» αυτό που χρειάζεται να κάνουμε αυτή την εποχή. Να μαλακώσουμε την στυγνή αντιπαλότητα, τον φόβο, τον εκφοβισμό, την θλίψη, την αγωνία, τα εμπόδια…

Εξ άλλου, ο Άρης και ο Κρόνος, έρχονται σε σύγκρουση, αλλά είναι και οι δύο δυνατοί. Απαιτείται επιμονή, υπομονή, καλός σχεδιασμός και το καλύτερο μπορεί να επιτευχθεί.

Ας μην επιτρέψουμε στην άρνηση της εποχής να μας στερήσει μία θαυμάσια λαμπερή Νέα Σελήνη ως οδηγό. Είναι η ελπίδα για μία καλύτερη προοπτική, όσο κι αν χρειαστεί να την παλέψουμε.

Ας έχουμε στόχο το χαμόγελο, την αγκαλιά, την Τέχνη, την ομορφιά, τις στιγμές που μας ξεκουράζουν…