Συνεχίζονται με αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών και με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας για την αποτροπή της εξάπλωσης του Covid-19, οι δωρεάν προβολές της ταινίας “loving Vincent”.
Μετά τη Σαλαμίνα και τις Σπέτσες, η Αίγινα με τον κινηματογράφο ΜΑΡΙΝΑ και ο Πόρος με τον κινηματογράφο ΔΙΑΝΑ χάρισαν στους θεατές τους μια μοναδική προβολή! Κάτω από τον έναστρο ουρανό, παρακολούθησαν την Έναστρη Νύχτα του αγαπημένου ζωγράφου Vincent Van Gogh να ζωντανεύει!
Πολίτες και τουρίστες απόλαυσαν την ταινία και παρακολούθησαν την εισήγηση στην τεχνική της κινούμενης ελαιογραφίας. 

Η Notraditional σε συνεργασία με το Δίκτυο Δήμων Π.Ε. Νήσων Αττικής διοργανώνει 8 δράσεις στα εξής νησιά: Ύδρα, Σπέτσες, Πόρος, Αίγινα, Αγκίστρι, Μέθανα, Σαλαμίνα, Κύθηρα. Στόχος η γνωριμία του κοινού με το έργο του μεγάλου μετα-ιμπρεσσιονιστή ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκογκ και την προσέγγιση της τεχνικής της κινούμενης ελαιογραφίας, στην οποία βασίστηκε η δημιουργία της ταινίας “Loving Vincent”.
Η δράση περιλαμβάνει τις ακόλουθες ενέργειες:

  1. Κινηματογραφική Προβολή της ταινίας Loving Vincent, της μοναδικής ταινίας στην ιστορία του κινηματογράφου που έχει ζωγραφιστεί εξολοκλήρου στο χέρι και αποτελείται από 65.000 ελαιογραφίες.
  2. Επίδειξη της τεχνικής της κινούμενης ελαιογραφίας στο ευρύ κοινό σε έναν αυθεντικό σταθμό εργασίας που χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή της ταινίας (PAWS).
  3. Συζήτηση με τους ζωγράφους που εργάστηκαν για την ταινία.

Σκοπός είναι να γίνει ευρύτερα γνωστή η καινοτόμος τεχνική της “κινούμενης ελαιογραφίας”. Η υλοποίηση των ενεργειών της πράξης σκοπεύει:

  • να φέρει το κοινό σε επαφή με τη διεθνή κινηματογραφία και το σύγχρονο πολιτιστικό γίγνεσθαι
  • στην ουσιαστικότερη και βαθύτερη γνωριμία του κοινού με την πρωτοποριακή αυτή τεχνική κινηματογράφησης, μέσω ειδικού workshop,
  • στην αποκωδικοποίηση των τεχνικών και λοιπών παραμέτρων μέσα από τη συζήτηση και τη γνωριμία με τον σταθμό εργασίας PAWS.
  • να ανοίξει το δρόμο για νέα καινοτόμα πολιτιστικά και εκπαιδευτικά προγράμματα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ


ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ
-Σαλαμίνα 17/8 Ευριπίδειο Θέατρο Σαλαμίνας 9:00 μ.μ.
-Σπέτσες 19/8 Κινηματογράφος ΤΙΤΑΝΙΑ 9:00 μ.μ.
-Αίγινα 22/8 Κινηματογράφος ΜΑΡΙΝΑ 9:00 μ.μ.
-Πόρος 24/8 Κινηματογράφος ΔΙΑΝΑ στις 9:00 μ.μ.
-Κύθηρα 30/8 στην Πλατεία της Χώρας στις 9:00 μ.μ.
-Ύδρα θα ανακοινωθεί σύντομα
-Αγκίστρι θα ανακοινωθεί σύντομα
-Μέθανα θα ανακοινωθεί σύντομα

Για ενημέρωση και τυχόν αλλαγές του προγράμματος στο site μας ή στη Σελίδα μας στο facebook: 
https://lvproject.gr/
 
https://www.facebook.com/lovingvincentproject