Προαναγγέλλοντας ένα ασαφές φθινοπωρινό τοπίο

Από την Λίλιαν Σίμου

Αρχές του Σεπτέμβρη και έναρξη ενός δύσκολου φθινόπωρου. Η Πανσέληνος λοιπόν στους Ιχθείςδίνει το έναυσμα και το στίγμα, την 2α Σεπτεμβρίου και στην 10η μοίρα των Ιχθύων.

Το ζώδιο των Ιχθύων, είναι διπλής ερμηνείας. Υπάρχουν θετικά και αρνητικά. Υπάρχει μία διττή πραγματικότητα. Μοιάζει σαν να προχωράμε μεταξύ ουρανού και γης, μεταξύ σκιών και φωτός.

Η θλίψη επικρατεί, με το ταυ τετράγωνο της Αφροδίτης στον Καρκίνο, του Άρη στον Κριό και του συμπλέγματος Δία, Κρόνου και Πλούτωνα στον Αιγόκερω.

Η τρυφερότητα αντιπαλεύει τον σκληρό περιορισμό. Η δράση αποκόπτεται ή περιορίζεται αισθητά, από έντονα συναισθήματα, ή από ανάλγητη συμπεριφορά. Μία σκοτεινή εξουσία, εμποδίζει ή επιδιώκει να περιορίσει τις συγκινήσεις μας. Ωστόσο, υπάρχει αντίδραση και, καλό θα ήταν να μην μελαγχολήσουμε.

Καθώς η Πανσέληνος όμως βρίσκεται σε θετική γωνία προς τον Ουρανό στον Ταύρο, το γήινο ρεαλιστικό στοιχείο, οδηγεί την φαντασία στο να υλοποιήσει το όνειρο.

Η Πανσέληνος μας προτρέπει, με σταθερά, αναλυτικά και μεθοδικά βήματα, να φέρουμε στην καθημερινότητά μας το όνειρο, να προσδώσουμε χρώμα και ομορφιά στην ζωή μας. Να απομακρύνουμε τη θλίψη.

Στο Μεσουράνημα του χάρτη, ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης στους Διδύμους, περιγράφει την ανάγκη να έχουμε εναλλακτικές. Να αναζητήσουμε διαφορετικές προσεγγίσεις, να προσδώσουμε περισσότερη έμφαση στην ιδέα, στην επικοινωνία, στην ανταλλαγή απόψεων. Η γνώση, η επαφή με ανθρώπους που θα προσθέσουν πληροφορίες, είναι σημαντικό βήμα. Υπάρχουν δρόμοι και καλό θα ήταν να τους αναζητήσουμε. Υπάρχουν προβληματισμοί και ένα ανήσυχο πνεύμα θα βρει απαντήσεις.

Οι Δεσμοί σε ακριβείας τετράγωνο προς τον ωροσκόπο του χάρτη, φέρνουν στο φως ένα σταυροδρόμι. Ένα σταυροδρόμι δυνάμεων, όπου θα βιώσουμε προκλήσεις. Ας αποφύγουμε την ανακύκλωση προβλημάτων, την μιζέρια και την γκρίνια.

Ας αναρωτηθούμε για λεπτομέρειες που δεν προσέξαμε.

Ας μην μας παρασύρουν ο φόβος, η αγωνία, το άγχος, και η αβεβαιότητα. Θολώνουν την κρίση και εξυπηρετούν εκείνους που προκαλούν την κρίση.

Στην θετική πλευρά αυτή η Σελήνη προσδίδει:

Υπερβολή στο όνειρο, στο όραμα, στις προσδοκίες, μπορεί να φέρει αυτή η Σελήνη.

Η ρομαντική διάθεση, συγκινεί και προκαλεί όμορφες συναντήσεις.

Η καλλιτεχνική έμπνευση ανθίζει, το δημιουργικό μας έργο αποδίδει.

Η συμπόνια, η σύμπνοια, η γενναιοδωρία, η προσφορά, είναι στοιχεία που καλλιεργούνται.

Θα συμπεριφερθούμε γενναιόδωρα προς τον συνάνθρωπο, τη φύση, το περιβάλλον.

Στις λεπτομέρειες θα βρούμε απαντήσεις, θα ανακαλύψουμε κρυμμένες αλήθειες.

Οι αποκαλύψεις θα είναι μέσα από την διερεύνηση κάθε ζητήματος.

Στην αρνητική της πλευρά όμως…

Υπάρχει έμφαση στην ουτοπία…

Προσοχή θα χρειαστεί σε υποσχέσεις που δίδονται, καθώς δεν είναι σίγουρο πως θα έχουν αντίκρισμα.

Υπογραμμίζει την ασάφεια, την νεφελώδη καθημερινότητα.

Μίζερες σκέψεις ή προθέσεις, επιτείνουν τις δυσκολίες.

Το άγχος και η αμφιβολία, μεθοδεύονται με στόχο να προκαλέσουν σύγχυση.  

Επικρατούν η επίπλαστη εικόνα, το ψέμα, ένα προσωπείο.

Ένας νέος μήνας ξεκινά με την συγκεκριμένη Πανσέληνο. Ένα φθινόπωρο που εμπεριέχει ένταση, καρμικές εμπειρίες, περιορισμούς, ανακόλουθες υποσχέσεις και ποικίλες αντιδράσεις.

Ας κρατήσουμε την θετική της πλευρά ως εφόδιο, ας απελευθερώσουμε την έμπνευση, την διαίσθηση και ας ανατρέψουμε τα αρνητικά. Έχοντας πάντα την ανάγκη να ξεπεράσουμε μίζερες σκέψεις και φέρουμε την ελπίδα στην καθημερινότητά μας, ας ανταποκριθούμε στην πρόκληση θετικά!