Πώς να καλλιεργήσεις το πάθος στη σχέση σου για να την δυναμώσεις

από τον Μανώλη Ισχάκη.

Είμαι σίγουρος ότι έχεις ακούσει και εσύ αυτές τις φράσεις:

– Όταν υπάρχει απόσταση είτε συναισθηματική είτε χωρική οι σχέσεις δεν δουλεύουν

– Στα 7 χρόνια σχέσεις συνήθως τα ζευγάρια χωρίζουν

– Τα παιδιά σκοτώνουν τον έρωτα και τη σχέση

– Δεν μπορείς να έχεις ταυτόχρονα και πάθος και πετυχημένη καριέρα. Πρέπει να επιλέξεις.

Σίγουρα με κάποιο τρόπο όλα αυτά ισχύουν δεδομένου ότι οι άνθρωποι πιστεύουν ότι το πάθος σβήνει με τα χρόνια και μόνο στην αρχή μιας σχέσης υπάρχει. Και όταν το πάθος σβήνει τότε όλα τα άλλα ακολουθούν.

Παρόλα αυτά, είναι αλήθεια ότι η αιτία που σβήνει το πάθος είναι ο χρόνος; Ή είναι ο εύκολος τρόπος για να πετάξουμε την ευθύνη σε κάτι έξω από εμάς έτσι ώστε να μην κάνουμε κάτι;

Με άλλα λόγια, πως θα άλλαζε η σχέση σου εάν έπαιρνες την ευθύνη που σου αναλογεί και έκανες τελείως ή μερικώς διαφορετικά τα πράγματα έτσι ώστε να αλλάξεις για πάντα την ποιότητα της σχέσης σου;

 Λίλιαν Σίμου astrolife

Για ποιο λόγο σβήνει το πάθος στις σχέσεις;

Όλοι οι άνθρωποι, άρα και τα ζευγάρια έχουν αμέτρητους λόγους για να δικαιολογήσουν τις αποτυχίες στη ζωή τους αλλά τι απαντάς όταν ρωτήσεις τον εαυτό σου τι είναι πιο σημαντικό για εσένα και τη ζωή σου; Οι δικαιολογίες σου ή η ποιότητα της ζωής σου;

Ότι ανέφερα στην αρχή είναι καθαρά θέμα προτεραιοτήτων. Οι προτεραιότητες σου θα καθορίσουν και το χρόνο σου. Έτσι λοιπόν, οι λάθος προτεραιότητες θα σε παγιδέψουν σε μια ρουτίνα που θα νομίζεις ότι δεν έχεις χρόνο. Πόσες φορές δεν λένε τα ζευγάρια ότι είναι έτσι οι δουλειές μας και δεν έχουμε χρόνο ή τα παιδιά έχουν υποχρεώσεις και δεν προλαβαίνουμε και κάπως έτσι δημιουργούνται ασυνείδητες συνήθειες. Και έτσι τα ζευγάρια πέφτουν σε μια πλάνη  και λένε “αύριο θα βρεθούμε” ή “όταν όλα ρυθμιστούν”.

Η μείωση του χρόνου ενός ζευγαριού με το καιρό μειώνει την έλξη. Η μείωση της έλξης οδηγεί στην μείωση της επικοινωνίας και έτσι αρχίζει η αρνητικότητα που γίνεται απογοήτευση και η απόσταση μεγαλώνει περισσότερο.

Αλλά όλο αυτό θεωρείται λογικό γιατί οι πιο πολλοί πιστεύουν ότι αυτό είναι αλήθεια και ότι όλα τα ζευγάρια πέφτουν σε αυτό το φαύλο κύκλο. Και ναι, όλα τα ζευγάρια πέφτουν σε αυτήν την παγίδα, αλλά η ερώτηση είναι: “Ποια είναι όλα αυτά τα ζευγάρια;”

Είναι τα ζευγάρια που δεν μαθαίνουν για τις σχέσεις, που δεν ενδιαφέρονται που δεν τους είναι πραγματικά σημαντικό να ζήσουν μια ιδανική σχέση αλλά επαναπαύονται στις δικαιολογίες τους διότι όλα τα άλλα ζευγάρια απολαμβάνουν εξαιρετικές σχέσεις στο 100%.

Μη πέφτεις στις παγίδες των ποσοστών γιατί δεν δίνεται συγκεκριμένο πλαίσιο. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να κρατήσεις το πάθος ζωντανό στης σχέση σου αλλά χρειάζεται κάτι παραπάνω από το να προγραμματίσεις ένα ή δυο ραντεβού, σε περίπτωση που θέλεις να δημιουργήσεις μια παντοτινή σχέση γεμάτη πάθος και αγάπη.

 Λίλιαν Σίμου astrolife

Τα 6 μυστικά για να πυροδοτήσεις το πάθος στη σχέση σου:

  1. Δημιουργία

Χρειάζεται να γίνεις δημιουργός αυτού που θέλεις. Για να είσαι ιδανικός σύντροφος πρέπει να μάθεις να αλλάζεις άμεσα τα συναισθήματα σου και να γίνεις κυρίαρχος αυτών. Πρέπει αντί να θέλεις κάτι, να κάνεις κάτι, γιατί μόνο μέσα από τη πράξη μπορείς να δημιουργήσεις μια πραγματική σχέση.

Εάν θυμάσαι στις αρχές αυτής της σχέσης ήσουν πρόθυμος να κάνεις τα πάντα για αυτόν τον άνθρωπο. Τώρα τι είσαι διαθέσιμος να κάνεις;

Να θυμάσαι ότι κάθε μέρα είναι μια καινούργια μέρα για μια σχέση.

  1. Να μιλάς με τον σύντροφο σου

Πρέπει να έχεις μια αναλογία στο μυαλό σου. Για κάθε αρνητική συζήτηση πρέπει να έχεις πέντε θετικές με το σύντροφο σου.

Συζήτηση δε σημαίνει λέει ο καθένας τη γνώμη του πέντε με δέκα λεπτά προτού κοιμηθείτε αλλά να σχεδιάζετε το μέλλον που σας εμπνέει και ο καθένας να κάνει καθημερινά συγκεκριμένα πράγματα. Σαν μια ομάδα. Ο ένας για τον άλλον.

Εάν δεν σχεδιάσετε το μέλλον σας συνειδητά τότε θα σχεδιάζετε τα προβλήματα σας ασυνείδητα. Να σχεδιάζετε ένα μέλλον που ανυπομονείτε να έρθει.

  1. Ανάπτυξη

Αυτό που μας έλκει σε έναν άλλο άνθρωπο είναι ένα δικό μας κομμάτι που δεν είναι ενεργοποιημένο. Ύστερα θυμώνουμε με αυτό το μέρος του άλλου ανθρώπου επειδή τις έχουμε απενεργοποιήσει σε εμάς αλλά την ίδια στιγμή λάμπουν στο σύντροφό μας που ακτινοβολούν σε εμάς ως απογοήτευση στη σχέση.

Η ανάπτυξη έρχεται όταν βγαίνουμε έξω από τη ζώνη άνεση μας έτσι ώστε να κάνουν κάτι καινούργιο και οι δυο.

  1. Να σχεδιάσεις μια έκπληξη

Κάνε κράτηση μια από τις μέρες του συντρόφου σου και σχεδίασε μια έκπληξη που θα σας μείνει αξέχαστη. Ο σύντροφός σου θα νιώσει ότι τον σκέφτεσαι και ότι τον νοιάζεσαι και θα θυμηθείτε όλους εκείνους τους λόγους που σας έκαναν να μπείτε σε αυτή τη σχέση.

  1. Σταμάτα να ζεις στο παρελθόν

Η μοναδική αληθινή στιγμή είναι αυτή που ζεις τώρα. Έτσι μη φιλτράρεις το σύντροφό σου μέσα από το παρελθόν σου. Αυτός είναι ένας άλλος άνθρωπος. Δεν είναι όλοι οι άντρες και όλες οι γυναίκες ίδιοι. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός.

  1. Προσφορά

Κάνε το σύντροφο σου προτεραιότητα στη ζωή σου. Να θυμάσαι πως ότι δίνεις παίρνεις. Εάν θέλεις να νιώσεις περισσότερη αγάπη στη σχέση σου τότε να δώσεις περισσότερη αγάπη.

 Λίλιαν Σίμου astrolife

Και να θυμάσαι κάτι πολύ σημαντικό:

Σε μια σχέση κερδίζει αυτός που δίνει λιγότερα αλλά πάντα χάνει η σχέση και στο τέλος και  οι δυο άνθρωποι. Εάν ο σύντροφός σου δεν είναι ευχαριστημένος τότε δε θα νιώσεις ποτέ αγαπητός και σημαντικός και θα σταματήσεις να δίνεις και όταν σταματήσετε να δίνετε τότε έχετε σταματήσει να ταΐζετε τη σχέση και τότε απλά μετράτε αντίστροφα μέχρι να έρθει ο χωρισμός. Από την άλλη όσο πιο πολλά δώσετε σε αυτή τη σχέση τόσα πιο πολλά θα πάρετε.

Κάνε περισσότερα από ότι περιμένει ο σύντροφός του και τότε θα γίνετε ο ένας για τον άλλον ο πιο σημαντικός άνθρωπος.

Κάνοντας εκπλήξεις και όχι ένα business plan θα ανακαλύψεις τον πιο εύκολο δρόμο για να πυροδοτήσεις το πάθος και πάλι μέσα στη σχέση σου. Κάνε ότι έκανες στην αρχή της σχέσης και δεν πρόκειται αυτή η σχέση να τελειώσει ποτέ!

Να αγαπάς τον εαυτό σου και να ζεις με Πάθος!