Μειώνεται η μετανάστευση προς την πόλη της Νέας Υόρκης

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Οικονομία της Νέας Υόρκης βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στους μετανάστες, αλλά σε μια εποχή που τη χρειάζεται ιδιαίτερα, η εισροή κατοίκων από το εξωτερικό μειώνεται κατά πολύ.

Η μετανάστευση στην πόλη της Νέας Υόρκης υποχώρησε κατά 45% κατά την τριετία 2016-2019, ενώ περίπου 34.000 μετανάστες μετακινήθηκαν στην πόλη πέρυσι σε σχέση με τους 62.000 το 2016, σύμφωνα με ανάλυση των Δημογραφικών Στοιχείων του Γραφείου των ΗΠΑ που έγινε από τον Ουίλιαμ Φρέι, του Brookings Institution.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους του Δήμου και μεταναστευτικές οργανώσεις, οι αυστηρότερες πολιτικές επί του μεταναστευτικού και οι καθυστερήσεις στην εξέταση των αιτήσεων για βίζα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού έχουν μειώσει την εισροή μεταναστών.

Οι μετανάστες αποτελούν περίπου το 45% της τοπικής εργατικής δύναμης, ενώ κατέχουν πάνω από τις μισές επιχειρήσεις της πόλης, σύμφωνα με στοιχεία του 2019 από το Γραφείο του Δημάρχου για τη Μετανάστευση.

«Ανησυχώ πως τα μειωμένα ποσοστά διεθνούς μετανάστευσης θα πλήξουν όχι μόνο την μελλοντική οικονομική ανάπτυξη της πόλης της Νέας Υόρκης, αλλά και τη σταθερότητα της φορολογικής βάσης της πόλης», ανέφερε ο Μάικλ Χέντριξ, διευθυντής της πολιτειακής και τοπικής πολιτικής της συντηρητικής δεξαμενής σκέψης Manhattan Institute.

Παραδοσιακά, η μετανάστευση αντιστάθμιζε την αποχώρηση των κατοίκων της πόλης της Νέας Υόρκης προς άλλες περιοχές των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Φρανκ Ντόνελι, αναλυτή γεωχωρικών δεδομένων στο Baruch College. Ωστόσο, η πρόσφατη μείωση των αφίξεων από άλλες πόλεις έχει συμβάλει στη συνολική πτώση του πληθυσμού της πόλης τα τελευταία τρία χρόνια.

«Είμαστε εν πολλοίς μια πόλη μεταναστών», ανέφερε η Μπίτα Μόστοφι, επίτροπος για τη μετανάστευση στο Γραφείο του Δημάρχου. «Δεν μπορείς να δεις την Ιστορία της πόλης μας και να μην δεις την επίδραση και το αποτύπωμα των μεταναστών στα κτίρια, τις εταιρείες, τις υποδομές, τις μικρές επιχειρήσεις ή τον πολιτισμό μας», τόνισε.

Πηγή: «Wall Street Journal»