Γράφει ο Ερμής:

Συνέχεια από το 7ο μέρος.

Μόλις έφθασε η σαύρα στο σπίτι της, φρόντισε να ψιθυρίσει στα δέντρα τις οδηγίες του Πνεύματος και εκείνα με τη σειρά τους ενημέρωσαν με τον μυστικό κώδικα του θροΐσματός τους όλους τους κατοίκους του δάσους που χάρηκαν με την είδηση της επιστροφής, αφού πλέον ήταν σίγουροι ότι σύντομα θα γλύτωναν από τα μαρτύρια του Χελουσίμ.

Το επόμενο πρωινό και λίγο πριν η Αυγή ανοίξει τις θύρες της Ανατολής στον Ήλιο, η σαύρα έτρεξε έξω από το σπίτι της και έριξε μια σταγόνα από το υγρό στα λουλούδια. Έκπληκτη, διαπίστωσε τότε ότι το υγρό δεν ήταν διάφανο, αλλά κάθε σταγόνα ήταν διαφορετική και είχε το ίδιο χρώμα με τα πέταλα των ανθέων στα οποία έπεφτε. Μια σταγόνα ροζ, μια κόκκινη, μωβ, μπλε και συνολικά μια πανδαισία χρωμάτων και μια ποσότητα υγρού που έμοιαζε ατέλειωτη, αφού το μπουκαλάκι παρέμενε γεμάτο.

Η σαύρα τέλειωσε γρήγορα τη δουλειά της, μπήκε στο σπίτι και παρακολουθούσε τα τεκταινόμενα από το παράθυρο. Έπειτα από λίγο ο ήλιος ανέβηκε σιγά – σιγά στον θρόνο του και τα πουλιά, παρόλο που ήταν κρυμμένα στις φωλιές τους, τον καλωσόρισαν με το τραγούδι τους.

Όταν πλέον οι ακτίνες του ήλιου έλουσαν με τη χρυσαφένια λάμψη τους τη γη, μέσα από τους στήμονες των λουλουδιών ξεπήδησαν άπειρες πεταλούδες που πέταξαν αρχικά ψηλά και στη συνέχεια προσγειώθηκαν στο έδαφος και μεταμορφώθηκαν σε νάνους που κατευθύνθηκαν στον πύργο του Χελουσίμ. Εκείνος, αγουροξυπνημένος, βλέποντας τους νάνους να πλησιάζουν, βγήκε έξω και τους ρώτησε με τη βροντερή φωνή του.

«Τι θέλετε εδώ;».

Οι νάνοι όμως δεν απάντησαν και εκείνος τους προειδοποίησε ότι αν δεν έφευγαν, θα αντιμετώπιζαν την οργή του.

Παρά τις απειλές του, οι νάνοι, απτόητοι, συνέχισαν να προχωρούν και τότε ο Χελουσίμ σήκωσε το κοκαλιάρικο χέρι του, είπε το μαγικό ξόρκι «αναβιρ, αναγιρ, ανακιρ, αναμπιρ!!!!!!!!!!!» και ένας μαύρος καπνός κύκλωσε τους νάνους.

Σίγουρος για τη νίκη του, ο Χελουσίμ γελούσε χαιρέκακα. Αυτήν τη φορά όμως έσφαλλε, γιατί οι νάνοι όχι μόνο δεν διαλύθηκαν, αλλά συνέχισαν να προχωρούν μέσα στο απόλυτο σκοτάδι και μέσα σ’ ελάχιστα λεπτά έφθασαν μπροστά από τον τρομερό αυτό μάγο.

Μαζί τους προχωρούσε και ο καπνός και από πάνω τους, σκαρφαλωμένος στην πλάτη ενός τεράστιου αετού, εμφανίστηκε ο Φαφλατίμ, ο οποίος έβγαλε από την τσέπη του ένα δεύτερο μπουκαλάκι και έχυσε ένα κόκκινο υγρό πάνω από τον πύργο του Χελουσίμ.

Μόλις αυτό το υγρό λοιπόν ακούμπησε στη στέγη του πύργου, δημιουργήθηκε ένα κόκκινο σύννεφο που τράβηξε κοντά του τον μαύρο καπνό και ενώθηκε μαζί του. Τότε ακούστηκε ένας κρότος και ξεπήδησε μέσα από το σύννεφο και τον καπνό, ένας κεραυνός που διαπέρασε τον πύργο. Ο τελευταίος άρχισε να καταρρέει και ενώ ο Χελουσίμ παρατηρούσε ανήμπορος, ο θυμός του ήταν τόσο μεγάλος που τον έκανε να φουσκώσει σαν μπαλόνι. Φούσκωνε, φούσκωνε και ξαφνικά μπαμ!!!! Ο κακός αυτός μάγος έσκασε και εξαϋλώθηκε.

Το κόκκινο σύννεφο και ο μαύρος καπνός διαλύθηκαν κάτω από μια από μια ισχυρή νεροποντή που διήρκεσε ελάχιστα λεπτά και όταν η βροχή σταμάτησε, οι νάνοι μεταμορφώθηκαν σε αγριόπαπιες που πέταξαν και χάθηκαν στον ορίζοντα.

Στη θέση του πύργου είχε δημιουργηθεί πλέον ένας ροδώνας με εκατοντάδες κόκκινα τριαντάφυλλα και ένα μοναδικό μαύρο.

Ο Φαφλατίμ φώναξε τότε τη σαύρα και τους κατοίκους του δάσους να πάνε κοντά του και όταν εκείνοι έφθασαν τους είπε.

«Όλα τελείωσαν και ο Χελουσίμ δεν πρόκειται να σας ενοχλήσει ξανά. Φροντίστε όμως να μην καταστρέψετε αυτόν τον ροδώνα, γιατί συμβολίζει την ευτυχία και την καλοσύνη. Το μαύρο τριαντάφυλλο αντιπροσωπεύει τη δυστυχία και όσο παραμένει ένα και μοναδικό, όλα είναι καλά. Αν υπάρξουν όμως και άλλα, θα πρέπει να ξέρετε ότι η καταστροφή της ηρεμίας σας θα είναι πολύ κοντά. Αυτήν τη φορά το Πνεύμα του δάσους σας βοήθησε, όμως από εδώ και πέρα εσείς είστε υπεύθυνοι για την τύχη σας. Ο ροδώνας θα παραμείνει κόκκινος μόνο αν οι πράξεις σας είναι σωστές και καλές. Αν όχι, θα γίνει μαύρος και τότε θα πρέπει να υποστείτε τις συνέπειες των ενεργειών σας, ακόμα και αν δεν θέλετε να αναλάβετε τις όποιες ευθύνες σας».

Ολοκληρώνοντας τη φράση του, ο Φαφλατίμ, πέταξε με τον αετό μακριά και καθώς η σαύρα και οι σύντροφοί της τον αποχαιρετούσαν ευχαριστημένοι, αποφάσισαν να γιορτάσουν την απελευθέρωσή τους από τον κακό μάγο Χελουσίμ.

ΤΕΛΟΣ

Συνταγή της Αμβροσίας: Μωβίλια

Υλικά:

3 ποτήρια νερού φυσικός χυμός δαμάσκηνου

5 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ

Λίγη εσάνς βανίλιας

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα 2 ½ ποτήρια του χυμού. Στο υπόλοιπο διαλύουμε το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα που την έχουμε βάλει σε δυνατή βράση. Ανακατεύουμε διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα, έως ότου πήξει ο πελτές και προσέχουμε να μην κολλήσει.

Μόλις πήξει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αδειάζουμε τον πελτέ σε μια φόρμα. Περιμένουμε 5 – 10 λεπτά για να κρυώσει και στη συνέχεια τον βάζουμε στο ψυγείο.

Σερβίρεται δροσερός και περιχυμένος με σιρόπι δαμάσκηνο.