Από την Λίλιαν Σίμου

Κάρμα, μία λέξη που έχει να κάνει με την προσωπική μας διαδρομή στην ζωή αυτή, ως όντα αυτόνομα να επιλέξουμε σε ένα βαθμό το μέλλον, χτίζοντας σωστά το παρόν. Μία λέξη που γοητεύει αλλά έχει παρεξηγηθεί και παραποιηθεί εσκεμμένα.

Η καρμική μας διαδρομή είναι απόρροια του «χθες», του τι πράξαμε και πώς οργανώσαμε σε μία άλλη εποχή τον προορισμό μας και σήμερα, χτίζουμε με τις βάσεις του «χθες», το «αύριο». Φυσικά προϋποθέτει μία πεποίθηση πως όσα συμβαίνουν και βλέπουμε να εξελίσσονται δεν τελειώνουν στο «εδώ και τώρα» και στον ορατό μας κόσμο.

Η αστρολογία έχει το εξωτερικό της επίπεδο (καλύπτει τις καθημερινές και ανθρώπινες ανάγκες μας, αγάπη, χρήμα, σχέσεις, εργασία, ταξίδια…), το ψυχολογικό της επίπεδο (τις δονήσεις των συγκινήσεων και πώς να τις κατανοήσουμε έγκαιρα για να προοδεύσουμε και να εξελιχθούμε), το καρμικό της επίπεδο (την αιτία της ύπαρξής μας, τομέας ουσιαστικός για όσους έχουν εσωτερικές αναζητήσεις) και το εσωτερικό ή μεταφυσικό της επίπεδο (αυτό συχνά δεν είναι πρακτικό, αν και έχει κάποια κεφάλαια που εντάσσονται και στις άλλες πλευρές της αστρολογίας).

Επομένως, όπως η ανθρώπινη ύπαρξη, έτσι και η αστρολογία είναι ένας χώρος πολύπλευρος, πολυσχιδής και ανεξάντλητος σε γνώση και αναζήτηση.

Το επίπεδο της καρμικής αστρολογίας έχει λανθασμένα χρησιμοποιηθεί ως μοιρολατρικό. Αυτός ο χαρακτηρισμός δεν ανήκει στην καρμική φιλοσοφική προσέγγιση. Από την αρχαιότητα ως σήμερα, οι σοφοί όλων των εποχών πίστευαν στην μοίρα, ή κάρμα (στην σανσκριτική γλώσσα) σαν συνέπεια των πράξεών μας, με τον νόμο του Αιτίου και του Αιτιατού όπως βλέπουμε στην αρχαία ελληνική φιλοσοφία. Είναι ο Νόμος της Επιστροφής των πραγμάτων και είναι ο Νόμος της Ανταποδοτικής Δικαιοσύνης. Αυτό σημαίνει: κάρμα.

Στο Σύμπαν υπάρχει μία αρμονία που δεν μπορεί να κλονιστεί. «Ό,τι σπείρεις, θα θερίσεις» λέει η λαϊκή σοφία. Αυτό ακριβώς είναι το κάρμα. Ας το εξετάσουμε σοβαρά λοιπόν και ας μην εθελοτυφλούμε, δίνοντάς του άδικες παρερμηνείες.

Στην καρμική αστρολογία το κάρμα μας εξετάζεται με πολλούς τρόπους. Ένας ήδη παρουσιάστηκε συνοπτικά στο σάιτ μας με τους ανάδρομους πλανήτες. Η καρμική αστρολογία αποτελεί μία μακρά και σε βάθος μελέτη και θα αποτυπωθεί εκτενώς σε επόμενο βιβλίο μου.

Ωσόσο, για την ενημέρωση, παρουσιάζουμε μέρος των πληροφοριών, για να δοθεί σταδιακά η εικόνα μία προσέγγισης της καρμικής μας διαδρομής. Καλό είναι να κατανοήσουμε πως δεν εξαντλείται στην μελέτη των ανάδρομων πλανητών μας ή των θέσεων των Δεσμών της Σελήνης, παρ΄ό,τι είναι ένα θέμα που έχει παρουσιαστεί επίσης εδώ.

Η ίδια η προσωπικότητά μας έχει αποτυπώσει τα καρμικά μας στοιχεία με την κάθοδό μας.

Κι η ελευθερία βούλησης; Άλλη μία κακοποίηση της ιδέας του Κάρμα εδώ.

Πολλοί “πλανεμένοι” θεωρούν πως «ό,τι γράφεται στον χάρτη μας, δεν αλλάζει»!!! Η Φύση η ίδια αλλάζει ανά πάσα στιγμή και εξελίσσεται. Η ρήση αυτή είτε γίνεται από αφέλεια, είτε εσκεμμένα για να τρομοκρατείται και να χειραγωγείται ο κόσμος.

 Η καρμική αστρολόγος Dorothee de Bizemont το λέει ξεκάθαρα στα βιβλία της: όποιος αστρολόγος υποστηρίζει κάτι τέτοιο, τρομοκρατώντας τον ενδιαφερόμενο που συμβουλεύει, δεν είναι άξιος να ονομάζεται αστρολόγος. Συνεχίζει λέγοντας πως καμία αστρολογία δεν θα αρνιόταν την ανθρώπινη ελευθερία.

Φυσικά δεν αλλάζει το χθες, γεννηθήκαμε σε ένα τόπο, με δεδομένους γονείς, δεδομένα στοιχεία υγείας, αλλά όλα αυτά είναι εξωτερικά και εφήμερα θέματα της διαδρομής μας. Στο σήμερα μπορούμε να αλλάξουμε πολλά, αφού κατανοήσουμε τα προβλήματά μας και προσπαθήσουμε να τα επιλύσουμε ή να μην τα επαναλάβουμε. Όλα είναι περαστικά, και η δόξα και ο πόνος, και η χαρά και η λύπη, και τα χρήματα και τα σπίτια. Όλα είναι της γήινης ζωής του σήμερα. Αυτό που θα ταξιδέψει μαζί μας στο αύριο, θα είναι οι πράξεις και οι δονήσεις των πράξεων αυτών.

Η καρμική ανάλυση είναι μία διαφορετική ανάγνωση του γενέθλιου χάρτη μας και άλλων συναφών ωροσκοπίων που μας πληροφορούν για το κάρμα μας.

Είναι εκεί όπου εξηγείται σε ένα βαθμό, το “γιατί γεννηθήκαμε“… ας την ακολουθήσουμε ως πληροφόρηση, προκειμένου να έχουμε ένα καλύτερο “σήμερα” και ένα εποικοδομητικό “αύριο”…όλα σε συνάφεια με το ατομικό και συλλογικό “χθες