Με την Διδάσκουσα στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο Διδάκτωρ της Ιστορίας της Τέχνης στην Σορβόνη με εξειδίκευση στο Λούβρο κ Μαράη Γεωργούση

γράφει η Δημοσιογράφος Θεοδώρα Μαρούδα Ανεστοπούλου

Η ενδιαφέρουσα και σπουδαία εκδήλωση της Πανελλήνιας Γηριατρικής-Γεροντολογικής Εταιρείας ελαβε χώρα στο ξενοδοχείο  Ελίτ της Καλαμάτας συγκεντρώνοντας εκλεκτούς Επιστήμονες, φορείς του τόπου, επισκέπτες και ντόπιους. Θέμα μεγάλης σημασίας που  πάντα συγκινεί τον άνθρωπο. Φυσικά είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα, Μάσκα και απόσταση ο ένας από τον άλλον.

Σιγά-Σιγά και με προσοχή άρχισε να επανέρχεται η δραστηριότητα στον τόπο μας παρά το άπλωμα του Κορωνοιού –Κοβιντ,οντας σε έξαρση ανά τον κόσμο.Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε την ευκαιρία σε Εκδηλώσεις να μαθαίνουμε τα νέα και τις καινούργες  επιτεύξεις της Επιστήμης  για το καλό μας και να χαιρόμαστε τα πολιτιστικά-πολιτισμικά  δρώμενα έστω και με αγκώνα-αγκώνα χαιρετισμό.


Από την παρουσίαση του Βιβλίου του Διεθνώς ανεγνωρισμένου καθηγητή Χειρουργικής κ Δημήτρη Λινού και οι ομιλητές ομ Καθηγητής Παθολογίας –Λοιμώξεων κ Κώστας Χρυσανθόπουλος, ο Ομ καθηγητής Νευρολογίας κ Παναγιώτης Παπαθανασόπουλος και ο Πυρηνικός Ιατρός κ  Θωμάς Γκορίλας.

Οσοι είχαμε την τύχη να είμαστε παρόντες απολαύσαμε την επίσημη έναρξη από τον οπτικοτηλεπαραγωγό του Αχελώου τον δραστήριο και αοκνο συμπολίτη μας Αχιλλέα Παπαδιονυσίου του οποίου τα μέχρι τώρα πεπραγμένα είναι εξαιρετικά σε ότι έχει σχέση με την Οργάνωση ενός Θέματος .

Π.Χ αρχής γενομένης από το 1996 με την τιμητική εκδήλωση για τον αείμνηστο Παιδίατρο  Θεόδωρο Γιογκαράκη ( τη Ιδιωτική  παρουσία  του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας αλησμόνητου Κώστή Στεφανόπουλου).Πρίν περάσω πιο κάτω καλόν είναι να ακουστούν κάποια πράγματα για τον πολυτάλαντο,εντιμο και δραστήριο σε θέματα Πολιτισμού-Επιστήμης για τον άξιο συμπολίτη μας Αχ Παπαδιονυσίου.

Στην συνέχεια ακολουθεί η εκδήλωση για τον Παγκοσμίου Φήμης Καρδιοχειρουργό ΚρίστιΑΝ Μπάρναρντ και ακολουθούν πολλές εκδηλώσεις Πολιτιστικές –Επιστημονικές –Τεχνών και Γραμμάτων. Πάντα με αγάπη και μεράκι τα τιμητικά αυτά δρώμενα.

Θα αναφέρω μερικά τυχαία για να μην σας κουράσω, αν και για μένα το καλό πρέπει να λέγεται.

Σο Θέατρο Απόλλων Πατρών έγινε η εκδήλωση για  τον αείμνηστο Λυκούργο Καλλέργη, για τον μεγάλο μας Μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα . Εκδηλώσεις για τον Σταύρο Καλλέργη, την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας παρόντος του αείμνηστου διεθνούς φήμης καθηγητή Αγγειακών Παθήσεων Ιωακείμ Τσαπόγα και έπεται συνέχεια  για τον δικό μας άνθρωπο Αχ Παπαδιονυσίου  που η παρουσία του τιμά την πόλη που τον γέννησε με την προσφορά των έργων σε εκδηλώσεις –παρουσιάσεις.

Ερχόμαστε στην Οργάνωση Συνεδρίων με τον Τίτλο Ολυμπισμός-Τουρισμός-Πολιτισμός στην Αρχαία Ολυμπια με τεράστια επιτυχία.

Δεν ξεχνάμε και το Παιδαγωγικό Συνέδριο  στο Πανεπιστήμιο Πατρών με τίτλο «Το παιδί από την εποχή των Σπηλαίων μέχρι σήμερα».

Στο μεταξύ παρακολουθήσαμε στο Αρχαίο Ρωμαικό Θέατρο την Φιλανθρωπική συναυλία με τους Δημήτρη Καβράκο, Λίντα Λεούση, Την Ορχήστρα Σαξοφώνων με τον Θεόδωρο Κερκέζο και άλλους όπου τα εσοδα δοθηκαν στο Σωματείο Ψυχική Υγείας και Εκπαίδευσης  του Παιδιού και του Εφήβου με Αυτισμό Αχαιας, καθώς και στον Σύλλογο της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας

Σημειώνω ακόμα ότι ο Δημσιογράφος-Συγγραφέας οπτικοτηλεπαραγωγός εκτιμάται ιδιαιτέρως για υπεύθυνη οργανωτική σκέψη που παρουσιάζει τις εκδηλώσεις.

Έχει πάρει άριστες κριτικές και διακρίσεις π.χ ένα μικρό οδοιπορικό το 1995 με φωτογραφίες και σχόλια.

Ο ίδιος λέει μεταξύ άλλων τα εξής;

«Τα τηλεοπτικά μέσα-το Ραδιόφωνο Ο Τύπος δημιουργούν μια άλλη οδο επαφής και γνωριμίας με το κοινό μα και πρίν και πάνω από όλα ο σύγχρονος-ανήσυχος ανθρωπος αισθάνεται την ανάγκη επικοινωνίας με την επιστημονική σκέψη για την πρόοδο με φιλοσοφικό στοχασμό, στις πολιτικές και πολιτισμικές εκφράσεις της εποχής του.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρευρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος της Οργανωτικής επιτροπής και διακεκριμένος καθηγητής Παθολογίας και Λοιμώξεων κ Κώστας Χρυσανθόπουλος  και ο Αντιπρόεδρος  γνωστος καθηγητής Νευρολογίας κ Ιωάννης Ελλούλ , καθώς επίσης και τα πολύ σπουδαία μέλη της επιτροπής  για όλες τις ειδικότητες όπως η κ Ιωάννα Παπαρώδη, η κ Μαρία Σταθοπούλου, η κ Αικατερίνη Τσιγκάνου, η κ Νικολίτσα Γκοτσοπούλου, η κ Μαρία Ζαφειροπούλου και η κ Χριστίνα Παναγιώτα Κριτσουρή .

Το όλο πρόγραμμα αφορά  όλους τους ηλικιωμένους, τους απόμαχους της ζωής που πάσχουν από διάφορες ασθένειες και η Γηριατρική Επιστήμη κάνει τα πάντα για την ανακούφιση και θεραπεία τους όσον αφορά στις ασθένειες που εκδηλώνονται  στον άνθρωπο με την ηλικία.

Μετά την έναρξη της εκδήλωσης, πήρε το λόγο ο συμπολίτης μας  και οπτικοακουστικός τηλεπαραγωγός υπεύθυνος οργανωσης εκδηλώσεων κ  Αχιλλέας Παπαδιονυσίου αναφερόμενος στην πολύτιμη σημασία των ΜΜΕ στην ενημέρωση.

Πολυτάλαντος και ανθρωπιστής, ο Αχιλλέας Πααπδιονυσίου εκτελεί τιμητικό πολιτιστικό έργο.

Τιμητική ήταν η εκδήλωση και για τον Μακαριστό Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Γεράσιμο Φωκά, του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη μας κ κ Χρυσοστόμου και του παγκοσμίου φήμης Ακαδημαικού κ Αθανάσιου Φωκά.

Συνεχιζω  τα επιτεύγματα και έρχεται στο μυαλό μου η εκδηλωση Ιατρική Εσπερίδα το 2016 στο Ξενοδοχείο POSEIDON PALACE στα Καμίνια Πατρών που εστέφθη από μεγάλη επιτυχία.Εκδήλωση για την Γυναίκα με βραβευθείσες την ηθοποιό Έλλη Φωτίου, την Πρώτη Γυναικά Πρύτανη κ Μαρία Νεγρεπόντη Δελιβάνη και την Μουσιολόγο κ Λίλα Ντε Τσάβες που για την τιμητική της παρευρέθη και η σύζυγος του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας κ Προκόπη Παυλόπουλου  κ Σίσσυ Παυλοπούλου.

Δυστυχώς λόγω της πανδημίας, ανεβλήθη το περασμενο Μάρτιο εκδήλωση για την Γυναίκα στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας με ομιλήτρια την Διδάσκουσα στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο διδάκτωρ της Ιστορίας της Τέχνης με σπουδές στην Σορβόνη και εξειδίκευση στο Λούβρο, Μαράη Γεωργούση  και με τιμητικές στην κ  Άννα Αδριανού, Nτίνα Αναστασιάδου, Φωτεινή Δάρρα, Σόνια Θεοδωρίδου, Μαρία Κογκόλη και Αθηνά Χριστοπούλου.

Παραθέτω αυτούσια λόγια έκφρασης για τον Αχιλλέα Παπαδιονυσίου του Παγκοσμίου Φήμης καθηγητή Χειρουργικής κ Δημήτρη Λινού:

«Η Συμβολή του κ Παπαδιονυσίου στην Πολιτισμική Ανάπτυξη της Χώρας μας είναι πολύ σημαντική. Του είμαστε ευγνώμονες για τις άοκνες και συνεχείς επιτυχίες του.»

Ευχόμαστε ολόψυχα στον κ. Παπαδιονυσίου καλή συνέχεια στο επικοδομητικό-κοινωνικο-πολιτιστικό έργο του.