από την Λίλιαν Σίμου

Όπως ήδη αναφέρθηκε στο άρθρο  «Ο αριθμός Δώδεκα και η αστρολογία» , υπάρχει μία αντιστοιχία μεταξύ των δώδεκα ζωδίων και του Δωδεκάθεου.

Λίλιαν Σίμου astrolife

Ο αριθμός Δώδεκα έχει μία ιδιαίτερη συμβολική σημασία και φέρει την αίσθηση της πληρότητας μετά από προσπάθεια και διαρκή πρόοδο και εξέλιξη. Κατά συνέπεια, η επιλογή και στην δική μας παράδοση, των κυρίων θεών του Ολύμπου που ανάγονται αριθμητικά σε δώδεκα, δεν είναι τυχαία.

Ας ταξιδέψουμε λοιπόν, μέσω του ζωδιακού κύκλου, στην αντιστοιχία των θεών και των θεενών και του πλούτου των μυθολογικών παραδόσεων…

Ζυγός και η θεά Ήρα

Λίλιαν Σίμου astrolife

Στο ζώδιο του Ζυγού και του γάμου ταιριάζει η θεά που παρουσιάζεται πάντα ως σύζυγος, η Ήρα. Αν και κάποιοι θεωρούν πως εδώ πρέπει να τοποθετηθεί ο Ήφαιστος, δεν είμαι σύμφωνη, όπως ήδη έχω αναφερθεί στο άρθρο μου για τον πλανητοειδή Ήρα.

Η Ήρα είναι η σύζυγος του πανθέου των Ελλήνων. Μεγάλη θεά, είχε σαν σύμβολο το παγώνι, ένα πτηνό με όμορφα φτερά που όλοι θαυμάζουν. Το ζώδιο του Ζυγού, είναι ένα ζώδιο υψηλής αισθητικής κι αρμονίας.

Λέγεται πως έλαμπε από ομορφιά. Ήταν μεγαλοπρεπής, με φωτεινό πρόσωπο, αμυγδαλωτά μάτια και πλούσια ξανθά μαλλιά. Σεμνή, προστάτιδα του γάμου, δεν θα μπορούσε παρά να έχει τη θέση της στον Ζυγό.

Αν και υπέφερε από τις απιστίες του Δία, δεν τον χώρισε και δεν αποχωρίστηκε τον θρόνο της μέσα στη συζυγική εστία.

Λίλιαν Σίμου astrolife

Είχε τις ζήλιες και τις εκρήξεις της, αλλά αυτό ταιριάζει και στο ζώδιο του Ζυγού, καθώς είναι το ζώδιο των αντιπαραθέσεων και των νομικών διεκδικήσεων.

Το μαχητικό ζώδιο του Άρη (Κριός) είναι απέναντί της, όπου μπορούμε να δούμε εκεί, μέσα από την Άρια ενέργεια, τον ερωτισμό του συντρόφου της, την ανάγκη του για κατακτήσεις.

Η κομψότητα κι η ομορφιά της θεάς (χωρίς να περιέχει τον αισθησιασμό της Αφροδίτης) ήταν γνωστά στοιχεία της και στη Λέσβο, διοργάνωναν κάθε χρόνο καλλιστεία προς τιμή της Ήρας. Το ζώδιο του Ζυγού, λοιπόν, κι εδώ προσφέρεται για να ενώσει την σοβαρότητα, τη σεμνότητα με την αισθητική αντίληψη. Να φέρει ισορροπία και αρμονία.

Οι γεννηθέντες στο ζώδιο του Ζυγού, έχουν ανάγκη από κοινωνικές και προσωπικές σχέσεις, αγαπούν την δικαιοσύνη, την αρμονία, την ισορροπία μεταξύ των ανθρώπων και συχνά φέρονται διπλωματικά. Με την παρορμητική τους διάθεση, ίσως είναι κάποιες φορές απρόβλεπτοι, αλλά πάντα με προδιάθεση για ποιοτική ζωή και εναρμόνιση. Ο γάμος και οι αντιπαραθέσεις εν μέσω γάμου ή συνεργασίας, είναι μέρος της ζωής τους. 

Σημείωση: Στην  κεντρική εικόνα είναι ο πίνακας: 

Juno Discovering Jupiter with Io

Ελαιογραφία

Artist: Pieter Lastman

Date: 1618, Baroque

Museum: The National Gallery, London, England

Λίλιαν Σίμου astrolife

Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας

στο facebook https://www.facebook.com/liliansimou.astrolife

στο twitter https://twitter.com/astrolifegr