Από την Δήμητρα Παράσχου

Οι εποχές που βιώνονται εδώ και κάποιο καιρό προκαλούν δυσκολίες και αναπάντεχες αλλαγές που τις περισσότερες φορές συνοδεύονται από πόνο, ο οποίος στην συνέχεια μεταλλάσσεται σε θυμό και απόγνωση. Ειδικά το τελευταίο συναίσθημα είναι αυτό που δημιουργεί την μεγαλύτερη πληγή στην ψυχολογία του ανθρώπου, αφού «ροκανίζει» την σταθερότητα που μέχρι τώρα διατηρούσε και τον ωθεί πολλές φορές σε κινήσεις επιπόλαιες, ή ακόμα και σε πράξεις ριψοκίνδυνες, χωρίς να υπάρχει μία πραγματική ουσία πίσω από αυτές. Ο άνθρωπος αρχίζει να αμφισβητεί τον εαυτό του, τις επιλογές που έκανε μέχρι τώρα και τον τρόπο που διαχειρίστηκε καταστάσεις και πόρους που πέρασαν από τα χέρια του. Ψάχνει να βρει τον φταίχτη για αυτή του την δυσκολία, καταλήγοντας συνηθέστερα στην αυτοτιμωρία, τις τύψεις και τον φόβο.

Όταν η βασική αίσθηση της ασφάλειας αφαιρείται, τότε αρχίζει να υπάρχει μία σταδιακή πτώση του βασικού οικοδομήματος της προσωπικότητας, μιας και όλα τα χαρακτηριστικά που ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει ξεκινούν από την παρουσία μίας σταθερής βάσης, των πρωταρχικών θεμελίων που θα στηρίξουν και όλο το υπόλοιπο κατασκεύασμα. Είναι φυσικό έτσι να επαυξάνεται το άγχος-κατακόρυφα μάλιστα- και η γενικότερη υπερένταση στον οργανισμό, χαρακτηριστικά που σιγά σιγά σωματοποιούνται και επιδρούν κυριότερα στην καρδιά και το στομάχι. Δεν είναι τυχαίο που τα καρδιοαγγειακά νοσήματα έχουν παρουσιάσει μία αλματώδη αύξηση τα τελευταία 3 χρόνια παγκοσμίως, μαζί με ψυχολογικές παθήσεις και διαταραχές του ύπνου. Κάθε τι που διακόπτει την ροή της καθημερινότητας που ζει ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει εσωτερική ταραχή διαφορετικού μεγέθους, σημαντικού όμως ώστε να προκληθούν σωματικές ανισορροπίες και διάσπαση της προσωπικότητας.

Σε όλη αυτή την δύσκολη περίοδο χρειάζεται να βρεθεί στον καθένα από εμάς το θάρρος να προσπαθήσουμε να πατήσουμε σταθερά στα πόδια μας, παρ’ όλο που αυτό λέγεται πιο εύκολα από το να γίνει. Η αλλαγή ποτέ δεν γίνεται εύκολα, και τουλάχιστον όχι με τον ήρεμο τρόπο που θα προτιμούσε ο καθένας. Συνήθως οτιδήποτε αλλάζει αφήνει στην αρχή μία αίσθηση πόνου, όπως γίνεται σε κάθε αποχωρισμό. Το συναίσθημα που κυριότερα επικρατεί είναι ο φόβος του τί θα έρθει μετά την αλλαγή, αν θα είναι καλύτερο ή χειρότερο-για αυτό και τείνει ο άνθρωπος να προσκολλάται σε αυτό που ήδη έχει, μιας και η δεύτερη πιθανότητα είναι αυτή που τον τρομοκρατεί περισσότερο. Αυτή η προσκόλληση είναι που δημιουργεί και τον πόνο έπειτα όταν κάτι μεταλλαχθεί, τον πανικό και το άγχος. Για αυτό και χρειάζεται να αποκατασταθεί όσο πιο σύντομα γίνεται η εσωτερική ισορροπία και να βρεθεί η επαφή με τον εαυτό, αυτή τη φορά με ουσία και ακεραιότητα προκειμένου να αποφευχθεί σύντομα πάλι η έξαρση του άγχους, ο πανικός και ο φόβος.

Είναι καλό να έχει κανείς κοντά του και μερικούς κρυστάλλους ώστε να μπορέσει να βιώσει περισσότερη ηρεμία και γαλήνη καθώς και ανακούφιση από το άγχος. Αν και οι κρύσταλλοι δεν είναι πανάκεια, ωστόσο η ενέργεια τους μπορεί να τονώσει την αύρα, βοηθώντας έτσι να επέλθει περισσότερη καθαρότητα στον νου και το συναίσθημα. Η παρουσία τους είναι πολύ σημαντική, ειδικά σε περιόδους έντονης φόρτισης και συναισθηματικής πίεσης.

smqz00

Ο Καπνίας Χαλαζίας είναι εξαιρετικός για το άγχος. Ηρεμεί την εσωτερική αγωνία και προσφέρει περισσότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό και τις δυνατότητες που έχει. Γενικά είναι ίσως ο πιο χρήσιμος κρύσταλλος για το στρες, εξουδετερώνοντας σταδιακά κάθε φοβία και ταραχή.

turquoise2

Το Τυρκουάζ απορροφά κάθε πόνο και αρνητικότητα, δίνοντας χώρο για περισσότερο υγιείς δονήσεις εντός αλλά και στην αύρα του ανθρώπου. Είναι ο λίθος που θα βοηθήσει σε στιγμές που κάποιος νοιώθει πως δεν μπορεί να ξεφύγει από την θλίψη και τις άσχημες σκέψεις.

peridot crystal

Το Περίδοτο βοηθά να αποκολληθεί κανείς από εξωτερικές επιρροές και να βρει τις δικές του δυνάμεις. Διαλύει σιγά σιγά τα ενοχικά συναισθήματα και τον αποθηκευμένο θυμό που μολύνει τις σκέψεις.

onyx

Ο Όνυχας ενισχύει την αυτοπεποίθηση και την υγιή αίσθηση ευθύνης. Βοηθά να έχει κανείς λογική και να βλέπει κάθε κατάσταση με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Οδηγεί τον καθένα να αναλάβει την ευθύνη των πράξεων του.

pyrite1

Ο Πυρίτης θωρακίζει απέναντι στον ψυχολογικό εκβιασμό και πόλεμο, δίνει εσωτερική τόνωση και υπενθυμίζει πως κάθε τί που δεν προέρχεται από τον πραγματικό εαυτό είναι καταδικασμένο να μην επιβιώσει. Ενσταλάζει σταθερότητα και πάθος για τη ζωή, ασχέτως εξωτερικών καταστάσεων.

Αυτοί είναι μερικοί από τους πιο βοηθητικούς κρυστάλλους, όπου μπορούν να συνεισφέρουν αποτελεσματικά στο να μην χάσει κανείς την επαφή με την πραγματικότητα του αλλά και να μην γεμίσει άγχος και αμφιβολία για τον ίδιο του τον εαυτό. Μπορεί ο καθένας να τους έχει σε ένα πουγκάκι, να επιλέξει τον πιο κατάλληλο για αυτόν ή ακόμα και να διαλογίζεται μαζί τους. Σε κάθε περίπτωση, η εσωτερική θέληση και πίστη στον εαυτό είναι που θα κάνει την διαφορά και θα βοηθήσει και τους κρυστάλλους να αγγίξουν πραγματικά την ανθρώπινη ύπαρξη και να την ανακουφίσουν.

Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας

στο facebook https://www.facebook.com/pages/Lilian-Simou-Astrolife/

στο twitter https://twitter.com/astrolifegr

και στο google+ https://plus.google.com/u/0/105197655252970962131/posts